More

  RECENTE POSTS

  2: Avaritia (hebzucht – gierigheid)

  Binnen het Christendom bestaan er zeven hoofdzonden. Deze hoofdzonden liggen aan de basis van elke andere zonde.

  Iedereen kent ze waarschijnlijk wel, al was het alleen al omdat ze het hoofdonderwerp van de absolute blockbuster Se7en waren. Maar voor iedereen die ze desondanks niet kent, hier nog een keer netjes op een rijtje:

  1. Superbia (hoogmoed – hovaardigheid – ijdelheid)
  2. Avaritia (hebzucht – gierigheid)
  3. Luxuria (onkuisheid – lust – wellust)
  4. Invidia (nijd – jaloezie – afgunst)
  5. Gula (onmatigheid – gulzigheid – vraatzucht)
  6. Ira (woede – toorn – wraak – gramschap )
  7. Acedia (gemakzucht – traagheid – luiheid – vadsigheid, afkomstig van het Griekse “ἀκηδία” )

  Duidelijke lijst, niets meer aan doen. Je zou verwachten dat heren die het Christendom actief uitdragen en er zelfs hun dagtaak van hebben gemaakt, zich minimaal onthouden van deze hoofdzonden. Nu weten we al dat dit bij de Katholieke kerk niet erg goed wil lukken, vooral 3: Luxuria (lust) heeft onweerstaanbare aantrekkingskracht op professionele katholieken en ook 2: Avaritia (hebzucht) is een dingetje bij de hulpklazen.

  copeland-property
  Ja, met zo’n huis kan je een dodelijke ziekte veel beter wegbidden. Ik begrijp dat wel.

  Maar niet alleen bij hulpklazen, ook bij Amerikaanse TV-dominee’s is de aantrekkingskracht van de donaties van hun volgelingen onweerstaanbaar. Eerder postten we al dat twee bekende TV-dominee’s zich lieten verplaatsen per privéjet, omdat ze daar makkelijker rare dingen naar god konden schreeuwen, maar het blijkt nog veel erger. Het programma Inside Editions is een tijdje geleden in het fenomeen TV-dominee’s gedoken en kwam er achter dat de heren letterlijk leven als rocksterren. Bizar grote huizen met boothuizen, patserbakken zoals Hummers, loodsen vol vliegtuigen. Allemaal betaald van door volgelingen gestorte donaties. Sommigen gewoon omdat ze heel hard geloven en denken dat geld geven ze een betere christen maakt, maar anderen omdat ze hopen dat de TV-dominee in kwestie ze kan genezen van een slopende ziekte. Ja, dat is een beetje dom, maar  dan nog.

  Inmiddels hebben zowel de Amerikaanse belastingdienst (IRS) als de senaat onderzoek gedaan naar het uitgavenpatroon van deze TV-dominee’s, want tot nu toe konden ze letterlijk doen en laten wat ze wilden. Als Christelijke organisatie zijn de heren rocksterren TV-dominee’s namelijk vrijgesteld van het betalen van belasting en ze hoeven aan niemand te verantwoorden wat ze met donaties doen. Dus doen ze dat dan ook niet. Wat ze dan wel doen? Eenvoudig: uitgeven, heel veel uitgeven, zoals je in onderstaande video kunt zien.

  Tja, wie heeft Panama nodig wanneer je gewoon een kerkgenootschap kunt oprichten?

  Oeps, raakt daar iemand in paniek?

  https://www.youtube.com/watch?v=13lkuNRkqVU

  Religie, hier in de redactiebunker moeten wij er altijd een beetje om grinniken, behalve als het om onze eigen religie gaat uiteraard. Meer gekkigheid omtrent religie? Volg ons dan op Twitter voor meer meer van dit, maar dat mag ook op Facebook. Alleen wel eerst even onze Facebookpagina liken graag.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/04/2016 - 12:42 12:42

  Tsja, religie… De een naait de volgelingen door ze geld af te troggelen; een ander weet ze zelfs zo gek te krijgen zich met een bomgordel in een menigte op te blazen. Maar het doel is altijd hetzelfde; zelf een betere machtspositie krijgen over de ruggen van simpele zielen.
  Vraag blijft altijd in hoeverre de overheid domme mensen moet beschermen tegen uitgekookte.
  Als je dat te ver doortrekt kom je in een totalitaire staat terecht; als je er niets aan doet in de VS.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN