More

  RECENTE POSTS

  Waarom volgens Retecool iedereen JA moet stemmen op 6 april 2016 – Retepamflet

  Inderdaad, dat was even schrikken, blijkt jouw eigen onafhankelijke linkse communistische Joods-Christelijk-Humanistisch-Pastafarische Retecoolbolwerk opeens een verderfelijke subsidiespons. Of taxpoetverbrandingsoven, of belastingcentenmorser, affijn, u begrijpt het.

  Vandaar dat het tijd is voor een stukje uitleg. Stellingname zo u wilt. De NRC schamperde al dat volstrekt onduidelijk was wat ons standpunt was. Niet dat die dat nagevraagd hebben bij ons uiteraard, maar voor wie dat wil weten, wij waren even een Wodkaproeverij van 14 Oekraiense wodka’s aan het doen. Voor jullie, allemaal voor jullie. Maar, wat gaat er gebeuren. Uiteraard blijft u de de vertrouwde Reten van de dag, Hollandse Hits, RC Late Night Music en andere vaste waardeposts tegenkomen in de periode tot 6 april 2016 maar naast al deze jolijt en vertier gaat Retecool ook serieus campagne voeren voor een JA stem. Jezus, Retecool, is dat om de Roze Koeken te zieken? Neen. Die willen vooral de opkomstdrempel van 30% halen en nemen in beginsel geen stelling in. Wij wel. Voor. Dat zijn we. Omdat we dachten daar de meeste kans te hebben op subsidie oprecht voor een handelsverdrag zijn. Eigenlijk zijn we zelfs tegen referenda, maar wel oprecht blij dat het Geenpeil gelukt is er een af te dwingen, dus nu het referendum een feit is moeten we daar serieus mee aan de slag, we zitten zelfs in hetzelfde kamp als de roze blauwe buurtjes, want wij willen ook die 30% opkomst realiseren, liefst hoger natuurlijk. Dus naast het promoten van een JA stem gaan we ook iedereen (en z’n moeder) pushen om te stemmen, al begrijp je er geen fuck van ben je van plan NEE te stemmen.

  Hoewel bijvoorbeeld de EU nog een waaier aan kinderziektes heeft en er zonder moeite meters aan artikelen te bloggen zijn over de misstanden in Brussel en Straatsburg is in essentie de Europese samenwerking een positieve ontwikkeling.

  Soviet Peace Friendship
  Bij de hand

  Uiteraard moet er kritisch gekeken worden naar het risico van het rucksichlos opnemen van de Oekraïne in organen zoals de NATO of de EU maar naar ons idee is dat niet het primaire doel van het associatieverdrag. Net zoals er met een land als Turkije haken en ogen zijn is in principe beter voor “samenwerken” te verkiezen dan het vanachter een verdedigingsmuur elkaar bespieden en het gesprek ontwijken.

  Hoewel er natuurlijk punten zijn die we liever niet zouden hebben in dat dikke pak papier is over het geheel bezien er maar één juiste keuze, namelijk vóór stemmen. Het verdrag is namelijk, net zoals alles in het leven, een compromis. Zoals we ook niet allemaal met de mooiste vrouw op aarde getrouwd kunnen zijn, kan ook een verdrag niet enkel bestaan uit punten die in ons Nederlandse straatje passen. Het verdrag past echter in een wereldwijde tendens van globalisering en vrije handel. Waar gehandeld wordt, wordt minder gevochten.

  De Redactie is daarmee in beginsel vóór het associatieverdrag met de Oekraïne en zal dat dan ook uit gaan dragen.

  Wat gaan we dan doen op de Retenkoels? Nou een kort lijstje dan:

  • Bloggen
  • Vloggen
  • Keihard viraal gaan op Feestbroek en Twitter
  • ?????
  • PROFIT
  Prudent omgaan met belastinggeld.
  Prudent omgaan met belastinggeld.

  Verder gaat er natuurlijk veel geld naar het bijhouden van het archief het drinken van Henderick’s met komkommer gratis boxen plaatjes eerste klas naar Alanya vliegen de techniek. Zowel de server als wat in te huren audiovisuele muck en wat strippenkaarten. We gaan namelijk naar Brussel alsook door Nederland reizen en daar interviews afnemen alsmede standupjes maken. Retevisie 2.0. Soort PowNed, maar dan op internet zegmaar. Uw suggesties zijn altijd weklom, dus u mag die in de comments plempen waarna onze operationeel manager die aan de lijst voor de volgende brainstormsessie toevoegt.

  Wat lijkt u nu een goed idee? Nigel Farage een frikandel speciaal laten eten? Daniel van der Stoep een voordracht op de middelbare school laten geven? Hans van Baalen een salade voorzetten? Pleerollen met tegen-stellingen confisqueren en verbranden? Op de motor door de Oekraine toeren met Wim van der Camp? Jan Roos naakt laten olietwisteren met alleen een matrozenmutsje op? Voxpoppen in Veendam? 14 euro subsidie voor iedere Retcoollezer?

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendum posts hier. Ook zijn wij van Retecool ook superbehulpzaam. Zo weten wij wat je moet doen als je opeens in een hippe koffietent staat. Wij vinden het sowieso heel leuk als u ons leuk vindt op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  horrorneefje
  Lid
  19/02/2016 - 15:50 15:50

  Volgens mij was er nu net uitgelegd, door iemand die voor een keer níet gruwelijk uit de nek zit te oreren, dat het dus helegaar niet over handel gaat. Enthousiast aangehaald ook door de Roze Buren, en terecht denk ik.

  https://twitter.com/traumabeertje/status/700318914627117056

  Maar gelukkig is de RC’s alleen een beetje aan het trollen met deze ‘STEM JA!1!!one! campagne’.

  Toch?

  Apenkoning
  19/02/2016 - 16:21 16:21

  Ha fijn. Ik zit in het ja-kamp!

  Guz
  Guz
  19/02/2016 - 17:13 17:13

  Ik was jullie eerlijk gezegd bijna beetje vergeten… maar krijg ik ineens weer het gevoel dat dat Retecool nog wel eens heel groot zou kunnen worden.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Guz
  19/02/2016 - 17:33 17:33

  Dank, we doen ons best!

  Jokkebrok
  19/02/2016 - 18:11 18:11

  Voor de ideeënbus: Laat Henk wat leuke propaganda-shirts drukken, die kun je dan bijvoorbeeld gratis weggeven aan mensen die bovengemiddeld kunnen fotofucken of onderschriften verzinnen.

  Puh!
  Redacteur
  20/02/2016 - 09:57 09:57

  Ah, prijzengeld voor wekenlange ffv: “maak de nee-stemmers zwart middels een compromiterende fotofuck.”

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Puh!
  20/02/2016 - 11:45 11:45

  Zoiets bijvoorbeeld

  behanger
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  20/02/2016 - 17:15 17:15

  Kunnen we niet een stemwijzer maken, die alleen op “Nee” uitkomt als je voor behoud van corruptie, en tegen toename van handel bent?

  behanger
  Beheerder
  Antwoord aan  behanger
  20/02/2016 - 17:48 17:48

  Wie bakt er even een stemwijziger?

  Antwoordcategoriën: Eens/oneens

  1. Oekraïners mogen zich niet vrij gaan vestigen in Europa.

  2. Oekraïne wil op termijn lid worden van de EU.

  3. Oekraïne mag geen invloed gaan uitoefenen op de EU.

  4. Oekraïne zou ook zonder lidmaatschap van de EU de corruptie moeten aanpakken.

  5. De Oekraïne moet het de mensenrechten accepteren en een fatsoenlijke rechtstaat worden, voor wij er meer mee gaan handelen.

  6. Als er al een verdrag wordt getekend met de EU, dan moet een verdrag zijn dat oorlog voorkomt.

  7. Het verdrag dat de EU met Oekraïne opstelt zou niet anders moeten zijn dan de verdragen met -bijvoorbeeld- Zuid-Amerikaanse landen.

  8. De EU moet een cordon van landen om zich heen hebben, als buffer tegen bijvoorbeeld Rusland, Irak, Syrië en Iran.

  9. De EU heeft er belang bij dat buurlanden financieel stabiel zijn.

  10. Rusland mag niet gaan bepalen met wie wij in Europa handel drijven of onder welke voorwaarden.

  11. Rusland zou minder militaire invloed moeten hebben op landen als de Oekraïne.

  1: Eens = Ja. Het verdrag versoepelt visa-regelingen, maar staat niet toe dat Oekraïners vrij mogen emigreren naar Europa.
  2: Eens = Ja. Dit verdrag is in plaats van lidmaatschap
  3: Eens = Ja. Het verdrag is geen stap naar medenzeggenschap
  4: Eens = Ja. Dit verdrag regelt dat
  5: Eens = Ja. Dit verdrag regelt dat
  6: Eens = Ja. Handelsverdragen hebben voorkomen dat de EU-landen na eeuwen oorlog, opnieuw in oorlog zijn geraakt.
  7: Eens = Ja. Dit verdrag is precies zo’n verdrag.
  8: Eens = Ja. Dit soort verdragen maken dat deze landen minder onder invloed staan van de schurkenstaten, en meer onder invloed van de EU.
  9: Eens = Ja. Dit verdrag regelt dat.
  10: Eens = Ja. Geenpleilers die bang zijn voor de Russen zijn watjes.
  11: Eens = Ja. Dit verdrag verhuist de Oekraïne van Russische invloed naar EU-invloed.

  wout
  wout
  Antwoord aan  behanger
  22/02/2016 - 10:57 10:57

  1: Eens = Nee. Het afschaffen van de visumplicht voor Roemenië en Bulgarije leidde tot een misdaadgolf in Nederland. Visumplicht geeft je enigszins controle over wie het land binnenkomt en geeft je een manier om illegaal verblijvenden uit te zetten. (Even los van het feit dat er met de Oekraïne al oudere afspraken zijn over versoepeling van de visum-regeling)

  2: Eens(?) = Nee. Geef nog maar eens een duidelijk signaal dat de inwoners van de EU er echt niet nog een failliet oostblokland erbij willen.

  3: Eens = Nee, of ja, who cares.

  4. Eens = Nee. Er is nooit een relatie gebleken tussen EU associatieverdragen en verbeteringen in corruptie. En hoe zou dat ook moeten kunnen, als we kijken naar trotse EU-lidstaten als Hongarije, Roemenië en Bulgarije.

  5. Eens = Nee. Zie 4.

  6. Eens = Nee of ja. Handelsverdragen zijn zo oud als oorlog en ze zijn lang niet altijd voor iedereen positief (er is bijvoorbeeld een discussie over TTIP).

  7. Eens = Ja of nee. Elk associatieverdrag is anders. Dat met de Oekraïne werd door de opstellers omschreven als ‘de meest ambitieuze tot nu toe’.

  8. Eens = Nee. Als je de buffer te sterk tegen je aantrekt, is het geen buffer meer. Het verdrag heeft al een burgeroorlog ontketent.

  9. Eens = Nee. De opstand en burgeroorlog die dit verdrag heeft veroorzaakt, heeft Oekraïne aan de rand van de afgrond gebracht.

  10. Eens = Nee. Net als wel meer hier een geladen vraag. Maar de diplomatieke relaties met Rusland zijn sterk beschadigd. Dat terwijl Rusland een veel grotere handelspartner was en dat juist met Rusland toenadering gezocht had moeten worden met handelsverdragen. Rusland is een gevaarlijke combinatie van armoede, nationalisme, corruptie, quasi-dictatuur, nucleaire wapens en een groot leger.

  11. Eens = Nee. Ruslands militaire invloed blijft totdat de Oekraïne bij de NAVO en/of EU wordt getrokken. Dan is de eerder genoemde bufferzone weg, met alle gevolgen van dien.

  Eigenlijk neig ik wel naar ‘ja’ stemmen, maar dat is meer vanuit een vaag optimisme over de goede effecten van handel in de verre toekomst, dan dat ik werkelijk goede argumenten heb gehoord vanuit de JA-zijde.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN