More

  RECENTE POSTS

  De Sleepwet zuigt echt harder dan Kabinet Rutte III

  Gisteren legde Arjen Lubach al even uit hoe Mark Rutte en Kajsa Ollongren de boel bij elkaar liegen om de sleepwet er door heen te rammen.

  En toch blijkt een meerderheid van de Nederlanders helemaal geen problemen met de sleepwet te hebben. Wij vragen ons hier dan vooral af #HOEDAN? Hoe de neuk kan je nou voor de sleepwet zijn die zelfs een bedreiging is voor mensenrechten? Je geeft echt je privacy volledig op. Niet zomaar een beetje, nee, alles! Zelfs het medisch beroepsgeheim staat op het spel. In de sleepwet worden deze gegevens namelijk expliciet niet beschermd.

  Maar het gaat zelfs verder. Heel veel verder. De AIVD mag namelijk een DNA databank aanleggen om onder het mom van terrorismebestrijding een gigadatabank met profielen aan te leggen. En hoe de AIVD aan die DNA gegevens komt? Heel simpel, door in je huis in te breken:

  De veiligheidsdienst mag straks dna van ‘targets’ en ‘non-targets’ verzamelen, zelfs als ze daarvoor moet inbreken in een woning. Het gevonden erfelijk materiaal mag de dienst in de vorm van dna-profielen tot dertig jaar in een eigen databank opslaan en uitwisselen met buitenlandse veiligheidsdiensten

  Waarom moet de AIVD een aparte DNA databank aanleggen en de gegevens hieruit kunnen delen met buitenlandse veiligheidsdiensten? Er is al een DNA databank die door justitie gebruikt wordt en wat doen buitenlandse veiligheidsdiensten met jouw DNA gegevens? Volstrekte willekeur dus. Maar hey, we willen dit blijkbaar zelf, want een groot deel van de Nederlandse bevolking vindt dat ze blijkbaar niets te verbergen hebben. Een land krijgt de wetgeving die het verdient…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  20/03/2018 - 14:39 14:39

  Wat me nog het meest tegen staat aan dat niks-te-verbergen gelul is niet eens zozeer de ontzettende domheid van dat argument, als je nu nog niet weet waarom je wel degelijk een heleboel voor overheden te verbergen hebt ben je echt een enorme amoebe, maar het ontzettende egoïsme.
  “Ikke ikke IKKE IK heb niks te verbergen. Dus de rest van het land rukt ook maar gewoon met de gordijnen open als het aan mij ligt.”

  Bismarck
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  20/03/2018 - 14:53 14:53

  Of je gaat de volgende keer over straat met een vingerpriksetje: Niets te verbergen, dan vind je het ook niet erg als we even een bloedmonstertje meenemen om je DNA vast te leggen, tóch?

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Bismarck
  20/03/2018 - 15:15 15:15

  Ga ik maar niet doen, veel te bang dat de meesten zich nog laten prikken ook. Dan ga ik liever iets met tieten doen.
  Maar dat DNA is ook al zoiets, voortschrijdende wetenschap en als het mogelijk wordt daarmee ziektes te voorspellen, als dat al niet kan, zijn die data goud waard voor verzekeraars. En reken maar dat de overheid niet op een berg met goud blijft zitten, die wordt wel verpatst.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  20/03/2018 - 18:36 18:36

  “Iets met tieten”
  Er zijn mannen die daarmee in de combi met DNA hard natgegaan zijn. Las ik op een forum.

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Flepz0r
  20/03/2018 - 20:13 20:13

  Je moet ook wel eerst netjes vragen of ze niks te verbergen hebben voor je ze van hun BH ontdoet of een camera onder hun rokje douwt.

  Møhammed Said al Sahaf
  20/03/2018 - 14:59 14:59

  En buiten alles wat al genoemd is geven we de politieke bazen van de AIVD ook nog eens dit middel in handen. En dan zijn er wel waarborgen ingebouwd als ‘toestemming van de minister’ maar die minister wil ook wel graag een eclatante overwinning bij de volgende verkiezingen.
  Tenzij je de kat die op de goudvis past een prima waarborg vindt zou ik het maar niet doen.

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/medewerkers-cambridge-analytica-op-verborgen-camera-verkiezingen-heimelijk-beinvloed-soms-met-prostituees-of-steekpenningen~a4582475/

  Johan
  Johan
  Gast
  20/03/2018 - 18:41 18:41

  Nederland staat bij dat DNA onderzoek voor die Nicky Verstappen ook niet te trappelen. Hoe komen ze in godsnaam aan die getallen voor de sleepwear??!

  Anoniem
  Gast
  20/03/2018 - 15:42 15:42

  Is ook nooit uitgelegd wat die wet nou inhoud

  Anoniem
  Gast
  Antwoord aan  Anoniem
  20/03/2018 - 15:44 15:44

  Er staan een aantal links naar uitleg van de wet door de rijksoverheid.

  Anoniem
  Gast
  20/03/2018 - 13:07 13:07

  Bizar!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN