More

  RECENTE POSTS

  Kabinet liegt of het gedrukt staat over de Sleepwet

  Zowel minister-president Mark Rutte (VVD) als vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Karin Kajsa Ollongren (D66) liegen of het gedrukt staat als het over de Sleepwet gaat.

  Aanstaande woensdag mogen we weer stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook een “voor” of “tegen” de WIV/Sleepwet indienen (niet dat er iets mee gedaan wordt, maar toch!). Mocht je nog twijfelen over zo’n voor of tegen, dan is het heel handig en wellicht zelfs verstandig om onderstaande youtube van Zondag met Lubach te bekijken, Hierin legt hij haarfijn uit hoe onze minister-president en vicepremier (en anderen) de boel bij elkaar liegen om zo de sleepwet er doorheen te jassen. Morgen meer.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Behanger
  Beheerder
  19/03/2018 - 14:02 14:02

  D66 die draait… ineens anti-referendum, pro-sleepwet, pro-liegen. Stelletje huichelaars. Kiezersbedriegers.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Behanger
  19/03/2018 - 14:38 14:38

  Het valt me inderdaad behoorlijk van ze tegen. Ik voel me nog steeds aangetrokken tot het gedachtegoed van D66, maar de huidige praktijken hebben daar niets meer mee van doen. Zal allemaal wel het gevolg zijn van de kabinetsonderhandelingen, maar werkelijk… hoe dom kun je zijn.
  Dit is door de coalitiepartners heel slim afgedwongen. Waarschijnlijk ingeruild tegen wat D66 dingetjes als geld naar onderwijs of zo.
  Feitelijk lijkt zo’n ruil voordelig voor D66.
  Die sleepwet, daar krijgen niet zo heel veel mensen mee te maken en het raadgevend referendum is in z’n huidige vorm inderdaad een farce.
  Maar D66 heeft zich grof verkeken op het effect dat dit heeft op hun electoraat. Voor VVD en CDA kiezers zou zoiets niet erg zijn. Die hebben het geheugen van een goudvis.
  Maar een partij die zich profileert als brengers van een onderbouwd genuanceerd verhaal en een intellectueler achterban heeft kan zich dit niet veroorloven.
  Had dan tenminste eerlijk geweest en gezegd: “wij steunen dit alleen omdat er we 2 miljard op onderwijs voor terugkrijgen.” Maar dit ongemeend meeblaten is tenenkrommend.

  Krijgen we over een paar jaar Pia Dijkstra die een hartgrondig pleidooi houdt voor afschaffing van de orgaanwet om de coalitie met de SGP mogelijk te maken?

  Nogmaals. Heel slim van CDA en VVD. Begrijp je gelijk ook weer waarom Klaver wegliep. Die had het uiteindelijk toch beter bekeken.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  20/03/2018 - 08:01 08:01

  Mocht het tegenkamp het referendum toch winnen, vergeet dan niet om een D66 kamerlid uit te zoeken en ze dit te mailen/tweeten/bellen/postduiven. NRA stijl (maar dan dus zonder klikgeluiden op de achtergrond), beetje druk vanuit de potentiële achterban. Mocht er iemand hier iets kunnen met de ideeën van de CU of PvdA ofzo en hoe je die kamerleden kan aanspreken op niet bespiedt willen worden, ook erg welkom. Misschien dat er zelfs wel een VVD’er om te praten is, wat verder naar de onderkant van de lijst.

  Bismarck
  19/03/2018 - 14:26 14:26

  Wat ook Lubach helaas vergeet te vertellen is dat onder de nieuwe wet de AIVD in je huis mag komen inbreken om je DNA te stelen, om dat vervolgens naar believen met Trump, Putin, Kim, Merkel, … (vul hier naar believen je eigen favoriete buitenlandse regeringsleider in) te delen:
  “De veiligheidsdienst mag straks dna van ‘targets’ en ‘non-targets’ verzamelen, zelfs als ze daarvoor moet inbreken in een woning. Het gevonden erfelijk materiaal mag de dienst in de vorm van dna-profielen tot dertig jaar in een eigen databank opslaan en uitwisselen met buitenlandse veiligheidsdiensten.”

  Bismarck
  Antwoord aan  Reet
  19/03/2018 - 18:34 18:34

  Dat kan zomaar een Godwin in twee worden. Met je DNA-profiel kan immers ook vrij goed je “achternaam” bepaald worden, als in je vist Cohen en Yilmaz er zo uit. Ik ken wel een Oostenrijker die een jaar of 80 geleden over zo’n databank natte dromen had.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  19/03/2018 - 16:03 16:03

  WTF?

  Bismarck
  Antwoord aan  Flepz0r
  20/03/2018 - 10:42 10:42

  Is alleen maar om stukjes opgeblazen zelfmoordterrorist te kunnen identificeren (en dat is écht enorm erg noodzakelijk in Nederland met al die opgeblazen zelfmoordterroristen), echt waar (zie toch mijn blauwe ogen), vandaar dat ze ook bij totaal onverdachte burgers (en in ziekenhuizen) DNA mogen komen stelen. Er is immers wel een databank nodig van een flinke omvang.

  joris
  joris
  Lid
  19/03/2018 - 17:59 17:59

  En wat zegt Lubach dan allemaal niet?
  ZML wordt namelijk geproduceerd door productie bedrijf “Human Factor”.. en de eigenaar daarvan is… Irene van den Brekel !
  .. juist! de vrouw van Kajsa Ollongren!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  joris
  19/03/2018 - 18:29 18:29

  Heb je dat helemaal zelf uitgevonden Joris?
  Knap zeg…

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  joris
  19/03/2018 - 21:44 21:44

  Allemaggies, mijn wereld staat op z’n kop nu!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN