Horen jullie dat nou ook zo vaak, lieve Retecoollezertjes? Dat mensen in de supermarkt bijvoorbeeld een overheerlijke schnitzel uit de koelbakken willen pakken, en dat het bij thuiskomst zo’n smerige gepaneerde soja-schoenzool blijkt te zijn? Omdat de fabrikant heel sneaky met koeienletters (/seth) VEGA!!! op de verpakking heeft gezet, en doorgaans een afwijkende verpakking gebruikt, en het tussen de andere soja-meuk in aparte schappen ligt, is de kans natuurlijk enorm dat je je vergist. Als je tenminste het IQ van een zwakbegaafde goudvis hebt. Of Helma Lodders heet. Of desnoods Erik Ziengs.

Helma en Erik denken namelijk serieus dat al die moderne vleesvervangers misleidend zijn, dat ze de consument moedwillig bedriegen door ze laten geloven dat het om echt vlees zou gaan, en stelden daarom bunkerharde Kamervragen aan minister Schippers. Hoe intens wereldvreemd ben je dan als VVD Tweede Kamerlid? Dit raakt ongeveer het niveau van constateren dat er helegaar geen eend in WC eend zit, geen negers in negerzoenen, of Joden in jodenkoeken, of sla in je slavink. Elke zwakbegaafde goudvis kan nog wel inzien dat fabrikanten van vega-zolen er juist alle belang bij hebben om aan hun potentiële kopers volstrekt duidelijk te maken dat het om een vega-product gaat, net zoals fabrikanten van alcoholvrij bier hun afwijking van normaal bier meer dan duidelijk maken. Door het teveel op écht vlees (c.q. écht bier) te laten lijken is het risico levensgroot dat de doelgroep het product juist links laat liggen. Wat valt daar nou niet aan te begrijpen?
Voor Helma en Erik blijkbaar heel veel. Zij starten dit sneue achterhoede gevecht om op te komen voor de belangen van de èchte vleesindustrie, u weet wel, die branche van louter keurig nette goudeerlijke mensen, die paardenvlees verkopen als runderbiefstuk, Kalkoen als lamsvlees, kippenvlees besmet met dioxine verkochten, met keurmerken sjoemelen, etc etc etc. Deze hardwerkende VVD stemmende ondernemers die zich altijd keurig aan de wet houden moeten natuurlijk beschermd worden tegen die vreselijke vleeshackers!

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hoofdmeester
04/01/2017 - 14:53 14:53

Het zijn VVD’ers, dus per definitie niet goed bij hun hoofd.

Toxteth O'Grady
Beheerder
Antwoord aan  Hoofdmeester
04/01/2017 - 15:44 15:44
Monade
04/01/2017 - 15:23 15:23

Wat ik storend vind, is dat deze vegaproducten zoals vegetarisch spe(c)k en geha(c)k(d)t niet 1 op 1 het gelijkgenoemde vlees in een gerecht kunnen vervangen. Het heeft een andere textuur, een andere bereidingswijze, en ook heel erg: ze zijn vetloos. Als je een vegetariër wil plagen, moet je hem (m/v/o/*) stamppot andijvie met uitgebakken spec(k)jes voorzetten, en voor jezelf de echte bereiden. Dreug as een grap van Herman Fin(c)kers!

Nee, de enige vegetarische gerechten die de naam ‘voedsel’ mogen dragen wat mij betreft, zijn die vegetarisch zijn bedoeld: indische curry’s, indonesische tempeh kecap, etc.

Gelezen op -edet- maar toch heel grappig: deze producten worden verkocht als vleesvervangers. Veel vegetariërs missen hun vlees, en kunnen eigenlijk niet zonder!

/ObClaudiadeBreij’s patatboer

Hark
Hark
Antwoord aan  Monade
04/01/2017 - 22:28 22:28

Grappig dat je andijviestamppot als voorbeeld neemt. Is ben niet vegetarisch, maar andijviestamppot maak ik juist wél met die pit­tig ge­kruide tofu roerbakreepjes van de AH. Die zijn verre van droog hoor. Wel twee keer zo lang bakken als wat op de verpakking staat, voor het uitgebakken effect.

Monade
Antwoord aan  Hark
04/01/2017 - 23:35 23:35

Mijn klacht was en is het falen van die maffe geroo(c)kte spe(c)kreepjes als vervanging van écht spek. Als je op de ‘pimp my andijviestamppot’-toer gaat, kan ik ook wel wat verbeterpunten aandragen.

/Om te beginnen: geen stamppot.

EDIT: Geinige ‘veg dealers’ sketch van Revolting

MadDieu, drukt zijn snor
04/01/2017 - 21:15 21:15

Zucht! Vegetariërs en veganisten hebben toch al de neiging om hun levensovertuiging te pas en te onpas rond te bazuinen.

Ik heb er al moeite mee dat er mensen zijn, die vinden dat je het ene dier wel en het andere dier niet mag eten. En dan bedoel ik geen kosher of halal voer, maar gewoon dieren met een betere aaibaarheidsfactor (paarden, honden, katten).

Het is alleen vreemd als er op je bord visueel een kinderarm ligt; bushmeat, een stukje aap.

hangmat
hangmat
Gast
Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
04/01/2017 - 22:51 22:51

Zo is dat, allemaal gezeur. Ik heb vandaag 12 potten van het heerlijkste varkenskopvlees met augurken in duitsland gehaald (zure zult). Lekkerder dan buikspek. Bij de aldi slechts 1,29 per pot en topkwaliteit op de boterham!

Hark
Hark
04/01/2017 - 22:22 22:22

Zeggen dat je liberaal bent als je bij de VVD zit, kan dat ook niet verboden worden? Want dat is pas verwarrend!

Ds. Ploppo
Redacteur
05/01/2017 - 09:57 09:57

Sommige pakken met uitgeperste sap spreken over “vruchtvlees”. Als we dan toch beginnen met verbieden…

Maar goed, je ziet het voor je. Een door de vleesindustrie georganiseerde kerstborrel met allemaal VVD types; dikke nekken in foute stropdassen. “Zeg kerel, ons marktaandeel is aan het verminderen. Doe daar eens wat aan, wil je…”

Bismarck
05/01/2017 - 12:56 12:56

Ik ben dan vooral benieuwd wie er gecontroleerd heeft of de kippen die in de vegetarische kipstuckjes of kip-shoarma gaan inderdaad een vegetarisch dieet hebben gehad.