More

  RECENTE POSTS

  Stas Vijlbrief: “De trillingstool is in individuele gevallen een beetje misbruikt door het IMG”

  Twee weken terug is er gedebateerd over de reactie van het kabinet op het rapport van de parlementaire enquetecommissie. Veel gefilosofeer, veel beloftes en een paar hele interessante opmerkingen.

  Zoals de vaste lezers zullen weten heeft RC Juridisch in november 2021 gevraagd om alle informatie rond de trillingstool. Die bleek ongeveer overal terug te komen en invloed te hebben op of je een vergoeding kreeg. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder, er is heel veel informatie verstrekt maar ook heel veel niet en de onderliggende data en broncode van de trillingstool weigert het IMG categorisch te verstrekken. Na een gewonnen bezwaar maar niet op alle punten gelijk, ligt dat beroep inmiddels bij de Rechtbank Groningen.

  En dan zegt staatssecretaris Vijlbrief afgelopen week tijdens het debat iets boeiends. Hier de volledige tekst:

  “Ook daarvoor geldt dat we een aantal belemmeringen en nare dingen gaan wegnemen, zoals de betrokkenheid van meerdere experts. Nee, één expert, ook bij causaliteitstoetsing. De trillingstool gaan we niet meer gebruiken. Ik kijk even naar de tribune. Bijna niemand buiten Groningen weet wat de trillingstool is. Als je het woord trillingstool gebruikt, gaan de meeste Groningers trillen. Dat is eigenlijk het beeld. Dat ding is in individuele gevallen een beetje misbruikt door het IMG. Zelfs als er naar causaliteit wordt gekeken, verandert er wat. Het wordt dan makkelijker, om het maar zo te zeggen.”

  En net als met invasies, zwangerschappen en verkrachten, een beetje misbruik is gewoon misbruik, een beetje misbruik kan dus niet. Dus als een politicus het woord misbruik uberhaupt gebruikt zegt dat voldoende.

  Nu weten we door de ontvangen stukken al dat er (te) vaak op basis van de trillingstool schades niet vergoed werden, maar ook dat zelfs nu nog de tool een vrije grote rol speelt. En toch heeft het IMG nog vrij weinig kunnen laten zien en weigert stomweg inzicht in hoe die echt werkt.

  Vandaar dat er vorige week een updateverzoek uitging, een nieuw Woo verzoek naar alles omtrent de trillingstool vanaf de datum van het vorige verzoek (november 2021) tot nu. Dat moet een mooi inzicht geven in het traject rond de parlementaire enquete en hoe die trillingstool er nu dus EINDELIJK uit gaat.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  19/06/2023 - 15:59 15:59

  Maar wat gaat Piet nu bij de factuuromschrijving zetten dan?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN