More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Alpenfest Currywurst van de Lidl

  We zouden beter moeten weten na de nattekrantennoodles van gisteren van de Lidl, maar we zijn naast strontkoppig ook (behalve Meneer van Dale, die kwalificeert helaas nog niet om Aldivoedsel te mogen eten) gecommitteerd om voor het Vretecool-feuilleton steeds opnieuw de fout in te gaan.

  We zijn dus weer bij de Lidl geweest, want de prosecco was in de aanbieding en de voorraad was bijna op in de bunker. En het is nog net Alpenfest tot en met vandaag.

  “Alpenhangjongeren. Niet de Lidl bij ons om de hoek.”

  We konden dus voor een prikkie de bunkervoorraad Schwarzwälder Schinken aanvullen en daarnaast was er, zoals u reeds aan de topica kon zien, ketchup currywurst, met extra currypoeder en een houten vorkje.

  “Doe maar wat, of niet, kijk maar.”

  De achterkant bleek in het Gyros en het Hongaars Koreatisch Kroatisch te zijn, dus we hebben gewoon gegokt op “hoekje opentrekken en 2 minuten nuken”. Het klonk wel een beetje raar, knisperend tijdens het nuken, maar wellicht is dat omdat we het houten vorkje en de currypoeder in de bodem hadden laten zitten.

  “Of je worst lust”

  “Maar, meneer retecool, er was toch ook extra currypoeder en een houten vorkje extragratis bijgeleverd?” Correct, dat zeiden we al, die hadden ze in de bodem verstopt.

  Zoek, zoek, vindaloo!

  Handig lipje aan het currypoederzakje, het evenredig verdelen van de curry over de dampende worst is nog wel een beetje lastig, er belandt toch nog een beetje naast het bakje, maar maximaal half puntje aftrek.

  Und jetzt ganz untergespritzt mit Curry und Currypulver

  En dan de grote vraag: is het te beuken? Nou, dit is een prima revanche van de Lidl voor die culinaire mensenrechtenschending van gisteren, dit is namelijk prima te nassen. Ja, het is wat aan de zoute kant, maar smaakvol, er zit curry in, er is genoeg currypoeder wat het nog lekkerder maakt, de saus zelf is alleen ietwat aan de zoete kant.

  “Opperdepop”

  De worst is niet van het topniveau “hemarookworst”, maar lijkt zeker niet op de zompige worstfantasie die Jong Food in hun erwtensoep verwerken. We gaan dus zo na de F1 nog even terug om de voorraad op te kopen. Ideaal na-het-zuipenvoer.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Makkelijk en snel
  #teamcurry
  Ietwat zout en wat zoetige saus
  Of je curryworst lust

  RECAPITULEREND

  Afgezien van de currypoeder is het bereiden fucking makkelijk en enorm snel, er zit curry in èn currypoeder. Dubbele win dus. Inderdaad, die zoetigheid mag een tandje minder en zoals ongeveer alle kant-en-klaarspullen is het aan de zoute kant, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar, dit mogen ze wel vast in het assortiment bij de Lidl rausen.

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  30/09/2018 - 15:56 15:56

  Heb net m’n tuin ontbladerd, kan ik bij het boodschappen doen gelijk dit als hartig tussendoortje d’rbij meenemen. Dnak!

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  30/09/2018 - 16:24 16:24

  Welk middel heb je daarvoor gebruikt? Agent Orange?

  Monade
  Antwoord aan  Reet
  30/09/2018 - 17:25 17:25

  Nee, m’n grote mond, mijn handen & beerpower. Maar ik zit over agent orange na te denken, want ik heb een unkillable meidoorn die z’n scheuten dwars door dubbellaags worteldoek heenboort.

  /En de Alpenfreude-currywurst vd Lidl was ook al op. Er was wél kant en klaar Lidl-roti á 3.49 en Lidl-Irish IPA á 1.99/0.5l. Misschien ook maar eens een Vretecoolpotsje submitt0n, samen met mijn e-guldenadres.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  30/09/2018 - 18:32 18:32

  Oeh, gast-vretecools zijn altijd weklom!

  Skyclad
  Skyclad
  01/10/2018 - 12:21 12:21

  Hebben jullie de vegetarische rookworst van Unox al geprobeerd?
  Jullie waren destijds zo blij met hun vegetarische ballen, dus lijkt het me een goed idee ook de rookworst waarmee ze vandaag in de Metro adverteerden eens te testen 🙂

  Bismarck
  01/10/2018 - 23:16 23:16

  Dat zakje Currypoeder voor erover hebben ze (zeker voor Lidl) buitengewoon marketingtechnisch goed gedaan. Daarmee lijkt het gewoon net echte Curryworst, zoals je die ook midden in de nacht kan krijgen bij het Curry36 stalletje voor Bahnhof Zoologischer Garten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Afgezien van de currypoeder is het bereiden fucking makkelijk en enorm snel, er zit <a href=https://www.retecool.com/stelling-van-de-dag-speciaalsaus-is-met-curry-of-ketchup/ target=_blank>curry</a> in èn currypoeder. Dubbele win dus. Inderdaad, die zoetigheid mag een tandje minder en zoals ongeveer alle kant-en-klaarspullen is het aan de zoute kant, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar, dit mogen ze wel vast in het assortiment bij de Lidl rausen.Vretecool: Alpenfest Currywurst van de Lidl