More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Vitasia Thai Noodles met Sateh sauce

  Het is druk deze week op het makkelijk en snel front, de vretecools rollen er achter elkaar uit. Vaak in de vorm van diarree helaas. Vandaag hebben we weer wat voor u geprobeerd, van de Lidl, Thai Noodles met satehsaus.

  Tijdens het boodschappen doen kwamen we ze tegen, in de aanbieding nog wel, dus makkelijk, snel EN goedkoop, dat MOET wel heersen. Thuis dus even de inhoud bekeken maar daar werden we niet veel wijzer van.

  “Er zit volgens mij gyros in”

  Dus dan maar de bereidingswijze opgezocht en die lijkt wel zo stuitend simpel, zo fröbelt iedere mongool nog wel een warme kledder voer in elkaar.

  Dat is even kneitersimpel, alleen het voer bestaat klaarblijkelijk gezien de logo’s rechts vooral uit plastic.

  Overigens is Vitasia het huismerk van de Lidl voor (je raadde het al) Aziatische producten. Nou, sticker van de klepjes gehaald, zakjes eruit gehaald en dan ziet het er dus als volgt uit. Links de noodles, rechts de sateh.

  Vervolgens een stukje knippen en plakken en toen zag het er zo uit:

  Vreemde is dat de noodles soort van vormvast uit de verpakking komen, dus die moet je dan, net als een millennial z’n hoop voor de toekomst, even breken. En daar krijg je in het geval van de noodles echt eng vieze handen door. Plakkerig vet, twee keer handen wassen vet zegmaar. Bovenal is het raar dat de noodles naar nat papier ruiken. Fluks de saus er opgeplettert en het aroma kom je tegemoet, want ja hoor, daar istie weer, de geur van tomatensoep! Klepjes netjes dicht, in de magnetron en 2 minuten wachten.

  “Naar goed vretecoolgebruik, inclusief hulptroepen”

  Ondertussen de hulptroepen klaargezet, een lekkere frisse witte, een heerlijke pittige rode en, de serveersuggestie braaf volgend, stokjes. De foto voor en na zagen hetzelfde eruit, de geur was wel anders. Het natte papier was weg, de tomatensoep overheerste en in de verte zat een pinda. Zegmaar in-het-winkelcentrum-verderop-verte. Het rondroeren van de noodles en de saus klonk nog wel het meeste alsof je een kaplaars in de zompige modder duwt en dan iedere keer voor 2 seconden probeert met laars en al weer eruit te komen.

  Eet wel je bordje leeg, want er zijn kindjes in Afrika die het koud hebben. Ofzo.

  Oordeel? Niet lekker. Nog steeds klef, vettig, smaak van de saus had in de verste verte niets met sateh te maken, er zat tot overmaat van ramp geen vleesch in, terwijl een paar stukjes rubberen kipfilet echt niet hadden misstaan om deze ramp tot bijbelse proporties te vergroten. Zelfs met sriracha was het nog steeds niet te doen. Nee, dit is geen aanrader. Zelfs niet als je na een avond bieren thuiskomt. Tenzij je graag wil nekken en het lukt nog niet.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  3 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Verpakking
  Makkelijk en snel
  Geur
  Smaak
  Maagzuur

  RECAPITULEREND

  Nou, dat was me een bevalling. De verpakking was nog best aardig, koddige kleurtjes, fijn stapelbaar, eenvoudig open te trekken. Het was echt typhussimpel. Je klettert de 2 zakjes in het kartonnen bakje, plettert het in de magnetron, standje Borsele en 2 minuten later staat er een pleurisheet bakje voor je neus. De geur van de noodles voor het de magnetron ingaat is als nat papier en je vingers zijn echt smerig vettig als je de noodles aanraakt. De geur van de ongenukete satehsaus was *tromgeroffel* tomatensoep. Twee minuten later moest je echt je verbeelding gebruiken om sateh te ruiken. Het was typhusheet, klam, klef, vermoedelijk ook bremzout maar vooral niet lekker. Er staat er nog een (de paarse) maar we moesten die met een postzegel erop maar naar wat hongerige Afrikaanse kindjes verschepen want tering wat was dit goor.

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  29/09/2018 - 14:58 14:58

  Nat papier in droog papier dus

  Fish918
  Fish918
  29/09/2018 - 16:59 16:59

  Het stáát er toch? Rechts van de nuke-em aanwijzingen. Het is PAP, het is PET en het Loopt Dun door de Pantalon na Eten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Nou, dat was me een bevalling. De verpakking was nog best aardig, koddige kleurtjes, fijn stapelbaar, eenvoudig open te trekken. Het was echt typhussimpel. Je klettert de 2 zakjes in het kartonnen bakje, plettert het in de magnetron, standje Borsele en 2 minuten later staat er een pleurisheet bakje voor je neus. De geur van de noodles voor het de magnetron ingaat is als nat papier en je vingers zijn echt smerig vettig als je de noodles aanraakt. De geur van de ongenukete satehsaus was *tromgeroffel* <a href=https://www.retecool.com/?s=tomatensoep target=_blank>tomatensoep</a>. Twee minuten later moest je echt je verbeelding gebruiken om sateh te ruiken. Het was typhusheet, klam, klef, vermoedelijk ook bremzout maar vooral niet lekker. Er staat er nog een (de paarse) maar we moesten die met een postzegel erop maar naar wat hongerige Afrikaanse kindjes verschepen want tering wat was dit goor.Vretecool: Vitasia Thai Noodles met Sateh sauce