More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Jongsoep Erwtensoep met Rookworst

  Ons zijn de Sybrand van Aarshaar Buma hier bij de retecools. Althans, we hebben geen denkbeeldige ruimtepapa, noch het gevoel dat de jaren 50 helemaal de bomdiggy waren, we negeren simpelweg de uitslag van een referendum en doen waar we zelf zin in hebben.

  Want we vroegen jullie hiero welke van een reeks bij de Jumbo te bestellen kant-en-klaar producten we zouden moeten opsnavelen. Jullie kozen met 18 stemmen voor de Crop’s Paella Valenciana, maar wij hebben gewoon ijzerenheinig als eerste de Jongsoep Erwtensoep met Rookworst uit de vriezer getrokken die maar 9 stemmen had gekregen.

  Nu was het gisteren ook godallejezus (hoi sybrand) koud, dus het was ook eerder tijd voor erwtensoep dan voor paella. Dus de erwtensoep uit de vriezer opgedoken en de leesbril opgezet.

  De producent, u ziet het al, is “JongSoep”. En wat doen die beste mensen precies? Nou aldus hun website:

  “Keukenproffesionals realiseren een enorme tijdsbesparing met een vaste kostprijs per portie door te werken met de gebruiksklare kwaliteitssoepen van JongSoep. Uitsluitend verhitten wat de behoefte is, zodat derving voorkomen kan worden. JongSoep biedt een zeer ruim assortiment en een altijd stabiele hoge kwalite”

  Nu zijn wij geen proffesionals maar houden we wel enorm van kwalite. Maar handig, portioneren, dus zo is de verpakking, die bestaat uit twee plastic bakjes met ieder 450 gram soep, bovenaan met elkaar verbonden. De reden hiervoor is (volgens dezelfde website):

  “Alle soepen van JongSoep zijn verpakt in een voorgevormde schaal of tray, welke is dichtgeseald met folie en eventueel voorzien van een etiket. Resultaat is een gebruiksvriendelijke verpakking, welke makkelijk te verplaatsen is en waaruit eenvoudig de gewenste hoeveelheid gedoseerd kan worden.”

  U zult zich het probleem kunnen voorstellen, staat u enorm ladingen soep te verplaatsen, is de verpakking daartoe niet gebruiksvriendelijk genoeg. Affijn, die mensen van JongSoep denken dus overal aan. Behalve dat wanneer je bij deze verpakking als je de plastic tussenschotjes doorknipt je ALTIJD de zijkant meetrekt en dus geen luchtdicht blok meer terug in de vriezer kan leggen. Volslagen zinloos dus.

  1% zout. *nieren afstoft*

  Dan naar de bereidingswijze, dat kan in de pan, of in de magnetron, dus kijk maar. Alleen, en daarom geen punten in de “makkelijk en snel” hoek, je moet eerst dat blok in z’n geheel laten ontdooien. Dat ontzorgt dus niet, Jongsoep, ik heb NU honger, niet over 14 uur.
  Aangezien we twee helften hebben met 450 gram, gaat dus de ene in de pan warm water en daarna open en in de pan en de andere in de magnetron. Zo gezegd zogediggydaan.Zoals al aan de topica te zien was en hieronder, dat magnetronbereiden is geen succes. Tenzij je een latex maid-outfit hebt en een fetish voor het opruimen van aangekoekte erwtensoep uit je magnetron.

  “Ja, dat wordt krabben”

  En vervolgens doe je het folie open en ziet dat er gewoon een homp erwtensoepijs in de bak zit, de buitenkant typhusheet is maar je nog steeds niet kunt nassen. Nu zal dit stukje tegenvallende bereidingswijze te maken hebben met het feit dat we eten snelklaar willen en niet op een ontdooiende klomp soep gaan wachten, dus dat kunnen we JongSoep niet euvel duiden.

  “IJskoud, net als het hart van Jake, en z’n hollowpoints.”

  Vervolgens alles (magnetron en panvariatie) bij elkaar in de pan getieft en gewacht tot het kookte om even door te laten koken (want laten we de verpakking volgen). Vervolgens een hap geproefd EN GODVERDOMME WAT EEN ZOUTE SHIT. Niet zo erg als de pulled pork van Bas Taart maar gewoon smerig zout, dus fluks een zwik water erin gegooid.

  “Homeopatische soep, want verdund wegens bremzout.”

  Dan, na het kort doorkoken, de boel in mokken gegoten en aan tafel. En dan komt de teleurstelling. Want nog steeds is de boel aan de zoute kant, maar ook volkomen smakeloos. Nu kan de smaak wat minder sterk zijn dan in “pure” vorm maar dit is gewoon een klap in je gezicht. Er zit wel groente in en een zooi rookworstplakjes, dus dan focussen we ons daar maar op. Dom. Heel, heel heel erg dom. De brokjes groente zijn zonder al te veel smaak en wat zompig qua structuur, maar de rookworst slaat echt alles.

  GAD! VER! DAMME! Wat is dat smerig. Kijk eens naar de foto hieronder:

  “Dit heeft dus werkelijk waar geen ene fuck met worst te maken.”

  Het ziet eruit alsof iemand rondjes uitgestoken heeft uit een beschimmelde spons. Maar zo smaakt het niet. Het smaakt namelijk naar niets. Je hebt gewoon een soppige spons zonder smaak in je mond, na het tweede plakje zijn we allemaal (huilend) gestopt.

  Toevallig hadden we iemand in de bunker op bezoek die de hongerwinter nog bijna meemaakte en die zei treffend:

  “Dit is met afstand de smerigste worst die ik in 80 jaar gegeten heb. Mag ik een bloembol om de gore smaak uit m’n mond te krijgen?”

  Dus resumerend is het ook geen goede prijs/kwaliteitverhouding, want het is gewoonweg niet te rammen, het is zout, smakeloos, zompig en de worst zouden ze (mits er geen vlees in zat) zelfs niet bij Tivall/Garden Gourmet durven verkopen. En dan heb je het over een merk waarbij steevast de verpakking beter uit de smaaktesten komt dan de inhoud.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Makkelijk en snel
  Prijs/kwaliteit
  Zout
  Erwtensoep
  Rookworst
  Verpakking

  RECAPITULEREND

  Verpakking is onhandig en snel kapot, smaak ervan echter valt niet tegen. Kansloos klaarmaken, want je moet het eerst helemaal laten ontdooien, het is bremzout, maar vervolgens smakeloos en dan die rookworst. Echt. Liever een hongerwinter meemaken met bloembollen dan die smakeloze geverfde sponsjes nog een keer eten. Doe! Het! Niet!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  14/11/2017 - 15:47 15:47

  Sommige mensen zijn gewoon te kritisch. Als je hier al aan begint met een negatieve mindset, dan wordt het natuurlijk niks.
  In Biafra zouden ze een moord doen voor een hapje Jongsoep. Daar kijken ze tenminste nog positief naar de dingen die voor ze ingeschept worden. Daar kennen ze nog dankbaarheid.

  Ik stel voor om bij de volgende Vretecool test een verse asielzoeker uit een AZC te plukken, deze een week in de bunker op een waterdieet te zetten om het thuisgevoel weer op te wekken en vervolgens de maaltijd te serveren (ja, doe die paella maar…).
  Wedden dat er dan minstens 2 sterren gegeven worden…

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  14/11/2017 - 16:30 16:30

  Waarschijnlijk komen er geen asielzoekers meer. Tenminste, zou jij naar een land gaan waar je kans krijgt om Jongsoep geserveerd te krijgen?

  horrorneefje
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  15/11/2017 - 03:33 03:33

  Als ik daarna maar gebronwaterboard word.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  14/11/2017 - 17:11 17:11

  Het doel van Vretecool is niet om snelmakkelijkklaareten te testen op uitgehongerde biafrakindjes, maar op/voor verwende Nederlanders die laat van werk of dronken van het uitgaan thuiskomen met een licht(e) hongergevoel/vreetkick.

  horrorneefje
  Antwoord aan  Bismarck
  15/11/2017 - 03:31 03:31

  Ja, maar altijd van je af Biafrakindjes!

  Monade
  14/11/2017 - 17:51 17:51

  Behalve dat wanneer je bij deze verpakking als je de plastic tussenschotjes doorknipt je ALTIJD de zijkant meetrekt en dus geen luchtdicht blok meer terug in de vriezer kan leggen.

  Je knipt dus zo dicht mogelijk aan de kant die je wilt gebruiken, zodat het andere bakje heel blijft. Duh!

  Bij de weg, een zak zoute Lidl pinda’s bevat óók 1 gram zout per 100 gram product. Is ook nog eens makkelijker en sneller.

  horrorneefje
  Lid
  15/11/2017 - 03:29 03:29

  Te gek, ik weet nú al wat ik ga vreten. Dit wordt echt een Kutkerst om nooit te vergeten.

  Bobby Rotkop
  Bobby Rotkop
  Lid
  15/11/2017 - 11:48 11:48

  Het mag dan ontzettend smerige meuk zijn, dit topic heeft er wel voor gezorgd dat ik onwijs trek heb gekregen in snert!
  Lokale slager heeft het in zijn assorti, dus die gaan we binnenkort maar even halen denk ik.

  Bismarck
  15/11/2017 - 12:15 12:15

  Iemand al eens snert geprobeerd met chorizo in plaats van rookworst?

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  15/11/2017 - 12:59 12:59

  Yep. Chorizo overheerst heel snel, vooral tegenover relatief milde smaken als knolselderij, prei & wortel, enz. Probeer chorizo eens met bruine bonensoep met (chili)peper & paprika, dat werkt beter.

  /Cook’s eye for the sjw-guy

  bla
  bla
  Antwoord aan  Monade
  15/11/2017 - 20:43 20:43

  prei heeft helemaal geen milde smaak, het is gewoon gore meuk en hoort niet in de erwtensoep

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Monade
  15/11/2017 - 22:40 22:40

  hmm, nu krijg ik zin in bruine bonensoep * zet op to do lijst*

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Verpakking is onhandig en snel kapot, smaak ervan echter valt niet tegen. Kansloos klaarmaken, want je moet het eerst helemaal laten ontdooien, het is bremzout, maar vervolgens smakeloos en dan die rookworst. Echt. Liever een hongerwinter meemaken met bloembollen dan die smakeloze geverfde sponsjes nog een keer eten. Doe! Het! Niet!Vretecool: Jongsoep Erwtensoep met Rookworst