Ja, leuk hoor. Albert Heijn brengt de drek gewoon bij ome Reet op de kokosmat, de rest van de redactie moet in de rij staan bij de winkel. Maar sinds kort bezorgt de Jumbo ook in de bunker, weswege ondergetekende het op zich heeft genomen om ook gore drek te gaan eten en recenseren.

En zoals wij allen bij Retecool mensen van het volk zijn, (mensenmensen van het type Stalin zo u wilt) mag U beslissen wat het volgende wordt dat in de Vretecoolrubriek uitelkaargetrokken wordt. Vretecool, de meetlat voor de maag, verneemt graag welk kutproduct u graag de maat genomen ziet worden.

Aangezien de Jumbo dus bezorgen wil, hebben we even een shortlist gemaakt en als lezer bepaalt u wat er hier in de magnetron, koekenbakkerspan of kliko gaat verdwijnen:

Klikt dus even rustig op de side van Jumbo rond, geeft uw suggesties, en stemp op de keuzes. Missen er zaken, dan mag u die in de comments braken, de bestelling voor vrijdag kan tot donderdag ambtenarenuitkloktijd aangepatst worden. We kokhalzen!

Waar gaat uw redactie de maag volgende keer mee verzieken?

Bekijk het stemresultaat

Laden ... Laden ...

Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

15

Reaguur dan!

avatar
5 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
BismarckblaMonadeFlepz0raso met de paso Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Skyclad
Skyclad
Flepz0r
Flepz0r

Het is geen kant en klaar maaltijd, maar we halen een zak voor de inwijding van de volgende lichting redactielden!

Monade

Durian, lekker! Wel bewaren cq ontdooien in andermans koelkast.

Monade

Flep, gewoon het lijstje systematisch afwerken. Kan je Enschedese postbus ook pakketjes ontvangen? Dan afwisselen met rollen Twentse bakbloedworst, baklever, en balkenbrij. Liggen in het najaar en de winter gewoon in het schap bij de lokale supermarkten, inclusief Jumbo

Flepz0r
Flepz0r

Wellicht geen slecht idee om ook een “Vretecool – In de provincie” te doen.

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Voor Vretecool – in de Benelux heb ik nog wel suggesties…
De lokale specialiteit “Judd mat Gaardebounen” is in gerenommeerde restaurants al niet te hachelen. Maar er zijn nu ook kant-en-klaar versies. Persoonlijk ken ik niemand die zich daar ooit aan heeft durven wagen; Ideaal dus voor Vretecool.

ps Wie denkt dat het een Luxemburgse manier is om van de Joodse bankiers af te komen, die vergist zich. Het is een soort bruine-bonen-met-spek, maar dan nog smeriger.

Monade

[goegelt]
Ik vind het heul knap om wat eigenlijk gerookte procureur met tuinbonen en aardappels is, te verpesten. Ik dacht dat alleen hipsters dat konden. Ok, de barbecueliefhebbers hier, ik noem geen namen, zullen het wel een gemiste kans voor pulled pork vinden, maar ook pp kun je niet elke dag eten.

/Maar er gaan jaren voorbij dat ik geen gebakken baklever met een schijf melige goudreinet op mijn brood eet.

Bismarck
Bismarck

Ik zag dat die rund bakpao van die vegetarische slager waar jullie laatst over schreven ook nauwelijks een euro kost, lijkt me wel in het budget van vretecool passen. Verder is dit misschien een poging waard?

Flepz0r
Flepz0r

GAD! VER! DAMME!

*add to cart*

aso met de paso
aso met de paso

ik laat wel een paar andouillettes bezorgen uit frankrijk, kan je lachen.

Monade

Oh ja die dingen(*)! Ik was ze gelukkig vergeten, net als Sardijnse casu marzu en Phillippijnse balut.

(*) Worst gemaakt van ongespoelde darmen, nog extremer dan groene pens.

Flepz0r
Flepz0r

Wat dacht je van sorstroming?

Monade

Nooit gegeten, maar ik denk dat het meevalt, als je tenminste je neus dichtknijpt tijdens het eten, want gravlax en lutefisk zijn ook goed te hachelen. Hákarl daarentegen is echt een Vretecool-potstje waard(*). Als de e-guldens binnenrollen, zal ik er over denken om de retedactie ooit een bakje te sturen.

(*) Bakje opendoen, schavelen en wegspoelen met sterke drank. heul veul sterke drank. Kost je bij elkaar een honderd euri, maar het is makkelijk en snel!

bla
bla

iets anders, is het dan geen reetferendum?

Bismarck
Bismarck

Doet er niet toe. Naar Oud-Hollands gebruik wordt de uitslag toch genegeerd.