V.O.F. Niet Te Filmen: Jules Annink van Webspeakers

2
1003

Jules Annink van het mediaconglomeraat Webspeakers maakt promofilmpjes voor bedrijven. Hele geavanceerde promofilmpjes zelfs. Met contactformulieren, call-to-actionbuttons en zelfs links naar websites op internet!

Hij doet dat zoo ontzettend goed dat hij zelfs een heuse freelance videogoeroe is! Naast zijn bezigheden als goeroe bij Webspeakers, propt hij wat andere kleurtjes en een bedrijfslogo in een standaard template maakt hij ontzettend geavanceerde iPhone-apps en doet hij zuigende dingen met animatie.

De Promovideo

Maar daar willen we het allemaal niet over hebben. Nee we willen het vandaag hebben over onderstaande Powerpointpresentatie promofilm die Jules Annink van het mediaconglomeraat Webspeakers als promofilm voor zijn promofilms gemaakt heeft. WAARSCHUWING: Kijken doet u geheel op eigen risico en wij raden u aan vóór het kijken beschermende kleding aan te trekken en voor de zekerheid even een oog- en oorebolavaccin bij de plaatselijke GGD te scoren.

“Hoi ik ben Jules Annink. Een krachtige video laat kort zien wat de voordelen zijn voor uw klant”. Zo echoot de voice-over in de promofilm over de promofilms van Jules Annink ons toe. Ik heb het even voor u opgeschreven, want te verstaan is het het niet. De veertien in een dozijn bedrijfsfilmpjes-achtergrondmuziek, schalt namelijk dermate hard door het gepraat heen, dat er geen touw meer aan vast te knopen is.
De stem stelt ons gerust, zo denken wij door de achtergrondmuziekbrij heen te horen: “Je hoeft helemaal niks te kopen voordat je een gratis video hebt gekregen. Oh nee toch niet. Dat was ooit een aanbieding. Maar nu niet meer. Daarom pleuren we heel effectief witte tekst over witte tekst om dat aan u duidelijk te maken. Zo loopt u geen enkel risico”. Jawel hoor! Op oogkankerebola!!

“Koekol geeft Youtoepfilmpjes voorrang in de Koekolranking”, gaat de stem verder (0:43). Gelukkig maar! Want anders zouden wij dit pareltje nooit gevonden hebben toen wij zochten op ‘slechte promofilm’.

Nou Jules……

“Hoi, wij zijn Retecool. Een krachtige pots op RC laat kort zien wat de nadelen van jouw video’s zijn voor je klanten.”
Om meteen maar met de deur in huis te vallen: Het werkt niet. Je video staat al sinds december 2014 (tweeduizendhoeveel?) online en er hebben pas een schamele 1863 Youtoepers naar gekeken. 1400 van die views zijn van de Retecoolredactie. Wij gebruiken deze video namelijk al een tijdje als inspirational video. Op momenten dat het even niet zo lekker loopt en we hoognodig even in onze kracht moeten gaan staan, zetten we deze video op en zien we dat het allemaal nog veel kutter kan.

Kijk Jules…..

Even wat opbouwende kritiek: als je nou slim was, had je wat van die geweldige features die je verkoopt, IN deze promovideo voor je promovideo gestopt. Niets verkoopt namelijk zo goed als beloftes die ter plekke waargemaakt worden. Ook op je site vinden we deze geweldige features nergens terug.
Wel vinden we daar een animatie van een dame die in te zetten is “om meer offertes aan te vragen”. Wij vinden dat heel knap en snappen het mechanisme erachter ook niet. Maar als je het voor elkaar krijgt om een avatar offertes te laten aanvragen dan kun je blijkbaar toch wel iets.

Jules zelf kennen wij niet persoonlijk, maar we hebben het idee dat hij prima in de categorie ‘lutsters’ valt. Hij is dé expert in het verkopen van gebakken lucht. Sterker nog: hij is daarin het beste van de hele wereld! Hoe kun je anders de nummer 1 zijn in prijzen die je nergens tegenkomt? Hij heeft verder een enorm bord voor z’n kop, maakt vreselijk slechte dingen die hij zelf vreselijk goed vindt. En als je hem volkomen terecht op zijn tekortkomingen wijst, dan blokt hij je meteen op Twitter.
Wij zijn dan ook heel benieuwd wat hij van onze opbouwende kritiek vindt en wachten met spanning de legale stappen af.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Toxteth O'Grady
Beheerder
29/03/2018 - 17:01 17:01

De servers van Koekol staan in de Oeral:
https://mapcarta.com/15351746

Bismarck
Antwoord aan  Toxteth O'Grady
30/03/2018 - 23:34 23:34

Een behoorlijk eind achter de Oeral (dat noemt Siberië) zelfs.