More

  RECENTE POSTS

  Stelling van de Dag: Het is terecht dat men zich zo druk maakt over Culturele toe-eigening

  Culturele toe-eigening, ook wel bekend als Cultural Appropriation is nogal een heet hangijzer de laatste tijd. Zo heeft gisteren nog een <s>blanke</s> witte (ja, sorry hoor) visagiste aangifte moeten doen omdat haar kinderen bedreigd werden nadat ze voor een make-up wedstrijd een gezicht voor de helft bruin had geschminkt.

  Want dat mag niet, want dat is blackface, want dat is culturele toe-eigening. Witmangs mogen dat niet, witmangs mogen ook geen roti eten, witmangs mogen alleen stamppot boerenkool eten. Oh nee, vergeet het maar, stamppot boerenkool kunnen we ook wel van het menu schrappen, want ook dat is Culturele toe-eigening. Lees maar:

  Boerenkool stamt af van de wilde kool, een plant die haar oorsprong vindt in Azië. Rond 600 vC werd ze naar Europa gebracht door Keltische nomaden.

  Is dus niet Nederlands hè, is Aziatisch en dan mag het dus niet, want de oorsprong van boerenkool vindt men in een andere cultuur, namelijk de Aziatische cultuur en is naar Europa gebracht door dat blanke witte Keltische tuig. Hoe durfden ze! Maar goed, we dwalen af. We hebben het hier niet over Kelten, we hebben het over Culturele toe-eigening in de hedendaagse maatschappij. We hebben er een jaar geleden met verbazing ook al eens een artikel over geklopt. Toen was het opeens een schande dat witmangs het in hun hoofd durfden te halen om donkergekleurde emoticons te gebruiken. MAG NIET! IS CULTURELE TOE-EIGENING! IS ALLEMAAL HET DOMEIN VAN PEOPLE OF COLOR!

  Goed, het moge duidelijk: Ik verbaas me er over dat men zich zo enorm druk maakt over dit soort zaken. Is de wereld af? Is de vluchtelingencrisis voorbij? Geen hongersnood meer ergens met foto’s van vliegen op Afrikaanse kindjes die allemaal een bol buikje van de hongeroedeem hebben? Is de ING gestopt met crimineel geld witwassen? Sharon Dijksma? Nu ja, dat soort dingen dus. Of stel ik me aan en is het terecht dat er zo’n halszaak van Culturele toe-eigening wordt gemaakt? En is mijn “verbazing” een gevolg van mijn wit privilege?

  Zeggen jullie het maar, want ik weet het niet meer. Oftewel, tijd voor de Stelling van de Dag: Het is terecht dat men zich zo druk maakt over Culturele toe-eigening. Stemmen kan in de poll, maar laat ook even een reactie achter in de comments. Dat mag zonder nuance, maar ook met nuance. Vandaar dat er weer, geheel D66, een extra nance-keuze bij staat: “Stukje nuance, namelijk…”.Goed? Mooi! Tijd om te stempen!

  Het is terecht dat men zich zo druk maakt over Culturele toe-eigening

  • Oneens (84%, 38 Votes)
  • Stukje nuance, namelijk... (11%, 5 Votes)
  • Eens (4%, 2 Votes)

  Totaal aantal stemmers: 45

  Laden ... Laden ...
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  17 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  17 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  bla
  bla
  13/09/2018 - 12:12 12:12

  En kip-patat-appelmoes is voor de blankes!
  Waar de fuck gaat deze wereld heen? Nog ff en ik mag geen afrikaans jurkje meer aan..
  Tolerance please?

  Monade
  13/09/2018 - 12:54 12:54

  Keihard oneens, en ik zie geen ruimte voor ‘nuance’. Dat cultural appropriation-geleuter is a) uitsluitend eenrichtingsverkeer b) ziet alle westerse verworvenheden als vanzelfsprekend of negeert ze uit pure onwetendheid en/of leugenachtigheid c) fantaseert voor elke westerse uitvinding een niet-westerse precursor (“Jullie zijn met een raket naar de maan geweest? Nou in onze droommythologie waren wij al 14000 jaar geleden op de maan. In een droom, ja. Met alleen maar paddo’s, ja.”

  Een tijdje terug loog een beige Kinge Siljee op Twitter dat zij nog nooit een bijdrage van “witte” mensen aan de maatschappij had gezien en vroeg naar bewijsmateriaal. Alle 4000+ vaak hilarische antwoorden werden uiteraard straal genegeerd en zij bleef doodleuk doorgaan met keihard liegen.

  Er zijn ook genoeg filmpjes en neiuwsberichten op internet te vinden waar mensen worden beschuldigd van c.a. worden uitgescholden en bedreigd. Tot nut toe voornamelijk in de USA, maar de SJW-kanker zaait zich ongehinderd uit. Dat incident met die visagiste is niet de eerste en ook niet de laatste ben ik bang.

  /”Nuke them from orbit”. Ruimtesondes heb je niet, hè, en atoombommen ook niet. Nah nah na nah!

  Monade
  Antwoord aan  Reet
  13/09/2018 - 13:16 13:16

  Ik moet vooral huul’n, en ga maar weer verder met blockchain-technologie te leren. Blockchain: uitgevonden door een vrouw. Een blanke vrouw, dat dan weer wel.

  Leukoplast
  Leukoplast
  Gast
  13/09/2018 - 12:57 12:57

  Aadrappels. Mag ook niet, want Zuid-Amerikaans.

  Jack Random
  Jack Random
  13/09/2018 - 13:12 13:12

  Cultural Appropriation is nogal een heet hangijzer de laatste tijd

  Meh, in het Randstedelijke misschien, hier in Brabant is dat helegaar geen issue. Negeren en buiten de deur houden.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Jack Random
  13/09/2018 - 14:14 14:14

  Maar pas toch op met die laatste zin!

  Microsnot
  Microsnot
  Gast
  Antwoord aan  Jack Random
  13/09/2018 - 16:48 16:48

  Neger en … wie buiten de deur houden? Ik geef je gelijk. Neger en Sinterklaas behoren nog steeds gewoon door het rookafvoerkanaal binnen te komen.

  Møhammed Said al Sahaf
  13/09/2018 - 13:46 13:46

  Ieder z’n eigen dingetje, jij mag dit, jij mag dat niet, ik mag dit wel en jij niet. Dit is voor jouw kleurtje, dit voor mijn piepels en dan voor de rest fijn langs elkaar heen leven.
  Hebben ze ergens in Zuidelijk Afrika ook al eens mee geëxperimenteerd en toen was het óók niet goed.

  Roel Zwaar
  Lid
  13/09/2018 - 14:12 14:12

  Ik mag er van Sha-baz even niets over kwijt omdat hij gelijk heeft.

  Trollbuster
  Lid
  13/09/2018 - 22:46 22:46

  Maar wat mag ik dan als;
  1/8e Nederlands-Indieër
  1/8e Noor
  1/8e Bayer
  1/8e Oostenrijker
  1/8e Westfalener
  1/8e Fries
  1/8e Sallander
  1/8e Høker…

  Ik weet het mijn voorouders zijn een mooi voorbeeld van alles doet het met alles, maar moet ik nu in Lederhosen met een vikinghelm met pompeblêden motief muziek van Normaal draaien en bratwurst en nasi vreten of mag het allemaal niet? Mensen tief toch op met je gezeik

  horrorneefje
  Antwoord aan  Trollbuster
  14/09/2018 - 13:05 13:05

  Jij mag alles, maar moet niks. Houden zo!

  horrorneefje
  Lid
  14/09/2018 - 13:14 13:14

  Stukje Nance: Cowboy- en Indianen- kinderfeestjes. Dat kan dus écht niet! Je doet toch ook geen KZ-Lager-feestje met de helft van de kids in streepjespyjama, waarbij de andere helft zwarte uniformen met doodshoofden draagt? Ik bedoel, weet je wel hoeveel arme kolonisten en settlers gescalpeerd zijn terwijl ze alleen maar probeerden beschaving te brengen op die kutprairie? Een minimum aan repsekt, alsjeblieft.

  Monade
  Antwoord aan  horrorneefje
  14/09/2018 - 22:11 22:11
  Bismarck
  16/09/2018 - 12:35 12:35

  Gek is dat, in de gewone wereld maakt bijna niemand zich druk om culturele toe-eigening. Blijkbaar is dat zo’n blankendingetje van de RC’s en de inwoners van Rucphen* “Kijk nou, ze pakken ons wéér iets af!”. Hou toch eens op met zielig doen, dit is gewoon een non-discussie, afgezien van een handjevol radicalen op links en de complete PVV-aanhang, die blijkbaar graag aandacht geeft aan die paar radicalen en daarmee ontzettend de eigen ruiten ingooit (want als de PVV-aanhang er zo ontzettend rabiaat tegen fulmineert, moet er toch wel iets aan de hand zijn).

  Derhalve oneens: RC’s stop eens met dat Roze Khmer slachtoffergedrag.

  *Rucphen staat hier uiteraard model voor elke kleinburgergemeente met een vrijwel uitsluitend blanke bevolking die in de broek schijt bij de gedachte aan een neger in de straat.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN