More

  RECENTE POSTS

  Stelling van de dag: Sluit voetbalclubs uit van het toernooi waar haar supporters zich misdragen

  Het kan je niet ontgaan zijn, de laatste tijd laten “supporters” van diverse clubs weer flink van zich horen.

  Het woord supporters staat hierboven overigens niet voor niets tussen aanhalingstekens, want dit soort klapmongolen zijn doorgaans meer een schande dan een aanwinst voor de club in kwestie.

  Tijdens de KNVB Bekerwedstrijd Feyenoord – Ajax op 6 april vonden supporters het eerst nodig om het stadion vol met rook te zetten en later dacht een Feyenoord “supporter” dat het een goed idee was om een aansteker naar het hoofd van Ajacied Davy Klaassen te gooien, met een bloedende hoofdwond tot gevolg. Dan kan John de Wolf nog zo hard godverdomme roepen, vooralsnog lijkt dat keer op keer aan dovemansoren gericht.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZB7x3rabhiU

  Bij FC Groningen is het de laatste wedstrijden eigenlijk elke keer uitgelopen op een drama. Op 14 Mei is de wedstrijd tegen Ajax zelfs na de negende minuut definitief gestaakt omdat er meerdere keren vuurwerk op het veld werd gegooid en een supporter het nodig vond om het veld op te rennen en het bestuur van FC Groningen de tyfus te wensen.

  En afgelopen week was het bij AS Roma raak. Niet alleen misdroegen de supporters zich, ook idioot trainer José Mourinho was niet in staat om zich te gedragen als iemand die op zijn minst een praktische opleiding had afgerond. Scheidsrechter Anthony Taylor kreeg van zowel Mourinho, de AS Roma spelers als de AS Roma supporters de wind van voren. En op de luchthaven van Budapest vonden deze “supporters” het zelfs nodig om Taylor en zijn gezin te bekogelen met frisdrankbekers en stoelen.

  Nndanks dat er keer op keer maatregelen worden getroffen om dit soort gedrag de kop in te drukken (denk aan wedstrijden spelen zonder publiek of boetes voor de betreffende club), lijkt het maar niet te lukken om het wangedrag van supporters een halt toe te roepen. Dat brengt ons op de stelling van de dag: Sluit voetbalclubs uit van het toernooi waar haar supporters zich misdragen.

  Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook. Gezeik van supporters tijdens een Eredivisie wedstrijd? Prima, het hele seizoen geschorst voor dat toernooi. Met als resultaat vrij zeker degradatie naar de eerste divisie. Supporters misdragen zich tijdens een Champions league wedstrijd? Mooi, per direct twee jaar geen toegang meer tot dat toernooi. Niet alleen de supporters, maar de club zelf dus ook.

  Naast het gevaar voor degradatie voor de club in kwestie, betekent dit ook dat de cashflow positie van de club in gevaar komt. Want geen groot toernooi spelen of geen Europees voetbal zorgt voor vrijwel geen inkomsten. Moet je eens kijken hoe snel er treffende maatregelen worden genomen tegen het tuig dat zich supporters noemt.

  Of zien jullie het anders en zijn de huidige maatregelen toereikend tegen supportersgeweld? Laat het weten via de stelling van de dag en licht je antwoord waar nodig toe in de reacties.

  Sluit voetbalclubs uit van het toernooi waar haar supporters zich misdragen

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...
  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Der Webmeister
  Beheerder
  02/06/2023 - 10:11 10:11

  Ik mis nog de “supporters” van AZ die de spelersvrouwen van West Ham United aanvielen. Zonder ook maar één arrestatie.
  En de politiebond maar huilie huilie doen omdat ze hippie meisjes in bikini op de A12 niet harder in elkaar mogen knuppelen.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Der Webmeister
  02/06/2023 - 10:36 10:36

  De snipers misten ze ook

  Draiz
  Draiz
  Lid
  02/06/2023 - 11:35 11:35

  Zodra je dit invoert gaan supporters van een andere club zich verkleden en zich namens hun rivaal misdragen.

  Apekut
  Apekut
  Gast
  Antwoord aan  Draiz
  02/06/2023 - 12:40 12:40

  Nou, je zou bij arrestatie dan mensen kunnen vragen om een zin uit te spreken. Als iemand de frase:”Scheveningse schaduwen schoppen schippers scheel” kan uitspreken is het duidelijk geen AZ-supporter. En dat kan je voor elke Nederlandse stad wel bedenken…

  trackback
  02/06/2023 - 12:03 12:03

  […] de bron ga je naar de pagina van het nieuws. Voetbal Nieuws Site, begin hier elke dag gemakkelijk met […]

  Wobbe
  Wobbe
  Lid
  02/06/2023 - 12:38 12:38

  De club die als laatste overblijft is dan landskampioen (en dat zal Feyenoord niet zijn).

  Grotesnor
  02/06/2023 - 13:12 13:12

  Ik kan me wel vinden in deze sterfhuisconstructie. Na drie speelrondes is de gehele competitie leeg en zijn we van dat kutvoetbal en het gezeik af. Vervolgens kan je al die velden omploegen en van de Kuip maken we een zwembad (seth).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN