More

  RECENTE POSTS

  Annemieke Tip, visagiste, bedreigd wegens “racistische” make-up

  Ik heb het al vaker gezegd, maar ik zeg het nu weer: we gaan kapot aan mensen die beledigd, gekrenkt en/of gekwetst zijn wegens zaken die niet inclusief zijn. Om het minste of geringste schieten deze mensen in een hysterische schreeuwstuip om het hardst te gillen over het onrecht dat hen wordt aangedaan.

  Deze keer is het visagiste Annemieke Tip die het slachtoffer is van dit soort totaalmalloten. Annemieke Tip kan dingen met potloodjes en kwastjes. Dat kan ze zelfs heel goed. Zo goed dat ze besloten heeft een foto van haar werk in te sturen voor de make-up awards. Voor zo’n award pak je natuurlijk wel een beetje uit en dat heeft Annemieke dan ook gedaan, zoals je kunt zien op onderstaande, schitterende foto.

  De betreffende foto van Annemieke Tip

  Helaas was Annemieke vergeten dat de kleur bruin alleen maar gebruikt mag worden door mensen die graag inclusief gevonden willen worden en zeker niet door witmangs. Want als een witmang de kleur bruin gebruikt, is de wereld letterlijk te klein en is het blijkbaar geoorloofd om Annemieke en haar kinderen te bedreigen:

  Ik kreeg telefoontjes van mensen die zeiden mijn kinderen iets aan te doen.

  Het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland kijkt niet op van deze bedreigingen. De make-up lijkt volgens het bureau best wel op een zwart geschminkte Piet. En dat maakt nogal wat los volgens directeur Frederique Janss. Daarom zegt ze dat het verstandig is wanneer de foto een begeleidende tekst krijgt, zodat inclusieve mensen zich niet zo snel gekwetst voelen.

  NEE FREDERIQUE. DAT MOETEN WE NIET WILLEN MET Z’N ALLEN. MENSEN MOETEN ZICH NIET ZO SNEL BELEDIGD, GEKWETST EN/OF GEKRENGT VOELEN. MENSEN MOETEN GEWOON NORMAAL DOEN. DIT IS KUNST, MET EEN HOOFDLETTER K EN HEEFT GEEN TOELICHTING NODIG!

  Wat zullen we nou beleven. Op deze manier glijden we serieus af naar een maatschappij waar niets meer mag en of kan, omdat we bang zijn iemand te beledigen, te kwesten en/of te krenken. Flikker op met je inclusief gejammer. Niemand is gelijk, iedereen is gelijkwaardig.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  17 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  17 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  JeWeetToch
  Lid
  12/09/2018 - 14:06 14:06
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  12/09/2018 - 14:31 14:31
  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  13/09/2018 - 09:57 09:57
  horrorneefje
  Lid
  12/09/2018 - 14:45 14:45

  Het fenomeen cultural appropriation is ook zo grappig. Donkere mensen die zeggen dat lichte mensen geen dreadlocks mogen hebben, bijvoorbeeld,want culturele toe-eigening. Als je dan uitlegt dat we ons heus geen cultuur meer hoeven toe te eigenen, omdat de VOC depots nu nóg uit hun voegen barsten van de meegebrachte cultuur, worden ze alweer zó boos…!

  En als je vervolgens stelt dat dreadlocks (historisch-cultureel) ook bij witte mensen horen, omdat onze Gallische, Keltische, en Germaanse voorouders ook wel eens vlechten en dreadlocks hadden, en het dragen van dreadlocks dus een eerbetoon aan onze blanke voorouders is, kan je maar beter meteen gaan rennen. Om vervolgens van een afstandje je woorden terug te nemen – voor de lieve vrede en het poldermodel dan maar – door te roepen dat je zelf, als blanke, heus geen dreadlocks wil, omdat dreadlocks gewoon vies zijn… afijn. Het is ook nooit goed.

  Monade
  Antwoord aan  horrorneefje
  12/09/2018 - 15:17 15:17

  Tijd voor een onsmakelijk feit: de Poolse vlecht: dreadlocks met pus en bloed van het luizen krabben. Retepopulaire haardracht toen Europa nog een zuiver etnisch blank grondgebied was.

  En wat betreft cultural appropriation: opvallend dat merendeel van de klagers a) vrouw of sybren is en b) hun geklaag en gedreig kenbaar maken via een iPhone. Ik heb hierover op deze side wel eens eerder wat gezegd.

  En tenslotte SJW-ers: daar kan je niet bot genoeg tegen zijn. Nu zie je wat er van komt als ze worden getolereerd en naar de mond gepraat.

  /En nu weer aan het werk: guurrechts programmeren

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  12/09/2018 - 15:53 15:53

  Triest…
  Annemiek had ook al bijna een contract met Duo Penotti getekend.
  Die zullen nu ook hun vingers niet meer willen branden.

  N=1
  N=1
  Lid
  12/09/2018 - 16:06 16:06

  *Volgt discussie met grote interesse*

  Trollbuster
  Lid
  12/09/2018 - 17:09 17:09

  Ik weet nog de tijd dat we met het hele team besloten om ons allemaal zwart te schminken tegen een bepaalde tegenstander waar bij het voorgaande bezoek twee Antilliaanse teamgenoten werden bestookt met oerwoud geluiden.
  We hebben ons prima vermaakt met de oerwoudgeluiden die middag. En de keer erna hebben we er geen last van gehad.
  Toen een van mijn maten vorig jaar de foto’s van die dag deelde op Facebook werd hij door mensen die a. er niet bij waren en b. het verhaal niet hadden gelezen (dan had je het echt begrepen) weggezet als een rassist. We zijn inmiddels zover afgedaald dat er geen enkele zelfspot en gezelligheid meer over is.
  Ik vraag me serieus af of de wereld af is, want als er echt geen urgentere problemen zijn (honger, oorlog, jihadi’s, opwarming van de aarde, etc.) Dan mag je hierover best discussiëren. Maar zolang dit leeft; hou mij niet van mijn werk af met deze onzin en in mijn vrije tijd wil ik leuke dingen doen. Beetje honkballen, wielrennen, dingetjes bouwen, gamen ofzo.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Trollbuster
  12/09/2018 - 17:10 17:10

  Als je me toch vermoeid; GA VAN MIJN PLANEET, EIKEL!

  Valdemort
  Valdemort
  Gast
  Antwoord aan  Trollbuster
  18/09/2018 - 01:52 01:52

  Ik begrijp werk’ lijk niets van je verhaal. Maar ik denk dat ik het er wel mee eens ben.

  Jokkebrok
  12/09/2018 - 18:01 18:01

  Goeie look, een beetje CV Dazzle, maar dan aantrekkelijk.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Jokkebrok
  13/09/2018 - 10:10 10:10

  Pablo Picasso voorzag de trend.

  MadDieu, drukt zijn snor
  13/09/2018 - 09:53 09:53

  Officiele mededeling:
  De Hollandse Noordzeestranden worden komend jaar gesloten voor witmangs. Bijbruinen wordt door sommige landgenoten als kwetsend ervaren.

  Monade
  18/09/2018 - 08:24 08:24

  Nachschub: Annemiek Tip heeft bij die make-upwedstrijd de publieksprijs gewonnen.

  comment image

  Voor de kijkers thuis: Tip is het schattige roodruine vrouwtje, tweede van links.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN