More

  RECENTE POSTS

  SEOshop: voor al uw kankermarketing.

  Nog even en dan is het weer November. November is een kutmaand. Koud, Sint-Maarten, nat, grijs, Sint-Maarten, donker, geen Sinterklaas, geen Kerst,  wel Sint-Maarten en verder zult u merken dat er nogal wat baardjes verruild worden voor een Ron Jeremy stache, of dat anders die collega van administratie die helegaar geen baard kan kweken in ene zijn scheermes laat liggen en dan na vier weken in ene wat dons op z’n bovenlip heeft. Dat moet dan voor een snor doorgaan. Dit is het fenomeen dat u allen waarschijnlijk allang kent als Movember en het is een awareness-evenement.

  Een beetje de mannelijke versie van Pink Ribbon, maar dan om aandacht te vragen voor teelbalkanker. Daar hebben ze dan wat van die awareness-evenementen voor gecreëerd. De Movember-run bijvoorbeeld. Dat je als het koud en nat is en je teelballen eraf vriezen voordat je er überhaupt kanker in kan krijgen een stukje gaat rennen in 020 voor de awareness. Nou, prima verhaal tot nu toe, tenslotte moet iedereen voor zichzelf maar uitmaken of hij een maand geen seks wil hebben voor het goede doel.

  Cue Marketingfacts, waar je blijkbaar tegenwoordig kan lezen hoe je evenementen kaapt om je product onder de aandacht te brengen. In dit geval Movember, en mocht u het alweer vergeten zijn, dat ging dus over kanker. Om Marketingfacts maar even te citeren:

  Je vraagt je op dit moment waarschijnlijk af hoe deze twee onderwerpen met elkaar te maken hebben.

  Nou, dat legt Bertram Welink van SEOshop je wel even uit!

  Zou ik in de maand november contact met een bekende Nederlander kunnen opnemen om een e-commerce product te promoten? Hoogstwaarschijnlijk niet, maar voor Movember heeft hij wel degelijk interesse.

  Ja. Dat klopt. Want Movember gaat dus over serieuze maatschappelijke issues waar die bekende Nederlander iets mee heeft en je e-commerce product heeft de BN-er in kwestie niets mee. Zo legt Welink je ook uit dat als je koud gaat bellen over Movember je makkelijker ingangen krijgt, hoe je ‘de kracht van twitter’ (serieus, 2009 belt, ze willen hun catchphrase terug) gebruikt. Dus of je even Movember-evenementen wilt gaan organiseren met als doel om het goede doel dat er is voor je marketing te gaan misbruiken. Niks geen maatschappelijke betrokkenheid, gewoon keihard opportunisme. Kankermarketing vanuit een keiharde e-commerce gedachte, waarmee uiteindelijk het goede doel niets meer of minder wordt dan het zoveelste marketingfeestje voor merken die zichzelf graag promoten als “kijk ons eens goed zijn”. Daar staat dan deze e-commerce solution provider voor.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  ThE_ED
  Beheerder
  27/10/2015 - 20:46 20:46

  Je moet ff rel=”nofollow” in die laatste link zetten… 😉

  Xloph
  27/10/2015 - 21:31 21:31

  Tja, kanker. Je gunt het niemand. Maar voor deze Bertram maak ik graag een uitzondering.

  wout
  wout
  27/10/2015 - 22:01 22:01

  Goed punt, maar eigenlijk verdienen ‘awareness evenementen’ en paarsebroeken elkaar gewoon.

  Alpha Kenny Wun
  28/10/2015 - 07:30 07:30

  Mc, you lost me completely!
  Movember, marketing, dat zijn dingen die me helemaal niks zeggen.
  Ja, Ron Jeremy doet wel een belletje rinkelen.

  Hoe spreek je dat eigenlijk uit “Movember”? Zodat het ook nog een beetje sense maakt? Moh-Vem-Ber? Muh-Vem-Ber? Moe-Vem-Ber? wat een slechte portmanteau.

  Ohja, en nog iets over dat kanker echt heel erg is enzo.

  valve
  valve
  28/10/2015 - 09:53 09:53

  Movember, is dat niet de Top 2000 van awareness events? Dat dat serieus nog een ding is…

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  28/10/2015 - 12:30 12:30

  Nu al november? Ik ben nog bezig met cock-tober, de hele maand mijn piemol laten staan.

  chicktastisch
  chicktastisch
  Lid
  28/10/2015 - 22:02 22:02

  ik deed op twitter wel eens een ron jeremy ava in november!! wellicht doe ik het weer!!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN