More

  RECENTE POSTS

  Robotbouwer kopen? Dat kan

  Altijd al een bedrijf willen hebben dat robots ontwerpt en bouwt? Dat kan, want Google Alphabet zet Boston Dynamics in de etalage.

  Boston Dynamics kennen we allemaal nog wel van de intens hard heersende robots als Big Dog en SandFlea. Google was blijkbaar net zo enthousiast als wij, want in 2013 kocht de zoekmachine het bedrijf, dat vooral draaide op funding van DARPA. Nu drie jaar later zet (inmiddels) Alphabet de toko weer te koop, want ze hadden zich even vergist in het feit dat Boston Dynamic haar robots niet verkoopt. Ze ontwikkelen die dingen, bouwen ze, maken er vervolgens een kick ass filmpje van, zetten de robot ergens in een hok en gaan een nieuwe robot ontwikkelen. Dat is natuurlijk ontzettend gaaf, voor de werknemers. Maar niet zo heel erg gaaf voor de afdeling die de facturen en de salarissen moet fixen.

  Dus heeft Alphabet het techniekclubje, waar ze drie jaar geleden ongeveer $500.000.000,- voor hebben betaald, weer in de etalage gezet. Geruchten gaan overigens ook dat niet alleen het uitblijven van cash de reden is om Boston Dynamics af te stoten, maar ook de kritiek van buitenaf dat ze robots bouwen die teveel op mensen gaan lijken, en dus banen kunnen gaan afpakken.

  took-Jerbs
  They took er jerbs!

  Dus, heb je iets met kekke techniek, zin in een nieuwe uitdaging, een zak geld beschikbaar van waarschijnlijk minimaal $500.000.000,- en een hele lange financiële adem? Dan is het wellicht nu tijd om eventjes contact op te nemen met Mountain View in Californië. Houdt er alleen wel rekening mee dat er de komende jaren helemaal niets verkocht gaat worden. Maar dan heb je straks wel een bezemkast vol met intens hard heersende robots!

  Nog niet helemaal overtuigd of dit iets voor je is? Check dan onderstaande video van de nieuwste Boston Dynamics creatie: Atlas. Dit ding kan dingen, ook al schop je hem om. Alleen loopt hij wel door het bos als een willekeurig Retecool-redactielid tijdens een Ardennen-uitje.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN