More

  RECENTE POSTS

  Racisteling

  Het is bijna zomervakantie, dus is het voor veel families tijd om eens lekker een dagje naar de Efteling Racisteling te gaan.

  Fijn kijken naar racistische attracties als Monsieur Cannibale, of Carnaval Festival. Want daar komen karakters in voor die een kleurtje hebben en dat mag niet van de groepering “Stop Oppressive Stereotypes“. Blijkbaar ziet deze groepering het liefst alles en iedereen blank, want donkere mensen in Afrika? RACISME! Gele mensen in Azië? RACISME! Bruine mensen in het Midden-Oosten? RACISME RACISME RACISME! WHARRGARBL!!!

  De Efteling is zich overigens van geen kwaad bewust, maar zegt er geen enkel probleem mee te hebben om met de groepering in gesprek te gaan:

  We willen graag een dagje uit zijn voor iedereen, ongeacht geslacht, ras, politieke of seksuele voorkeur

  Omdat de jongens en meisjes van Stop Oppressive Stereotypes nogal wat vragen krijgt, hebben de geboren slachtoffers, hebben ze op hun facebookpagina een korte Vraag en Antwoord online gezet. Lezen jullie even mee?

  Vraag:
  Waarom protesteren jullie dan niet tegen de stereotyperingen van witte mensen?

  Antwoord:
  Witte mensen zijn nooit door niet witte mensen gekoloniseerd, tot slaaf gemaakt, of als groep vermoord om verschillen in etniciteit, religie, cultuur, verblijfsstatus etc. Racistische stereotyperingen werden juist geintroduceerd om deze verschillen te benadrukken en zo niet witte mensen af te schilderen als inferieur.

  Okay… Altijd mooi, wanneer je niet gehinderd door enig historisch besef volledig WHARRGARBL gaat op relatief onschuldige zaken als een attractie in de Efteling, zodat je je aangeboren slachtofferrol kunt cultiveren. Want Europeanen, en dan vooral Nederlanders en Britten, waren voornamelijk vervoerders. De werkelijke slavenhandelaren waren Arabieren en stamhoofden uit Afrika. Deze Arabieren kregen namelijk overtollige of ongewenste stamgenoten van de stamhoofden in kwestie toebedeeld (ze werden verkocht), om vervolgens weer doorverkocht te worden aan Europese vervoerders. Maar vooral in het Midden Oosten en het Noorden van Afrika werden blanke slaven (lees “christelijke slaven“) als ontzettend handig hulpmiddel gezien. In Saudi Arabië is slavernij zelfs pas sinds 1961 bij wet verboden, wat overigens niet betekent dat het daar dan vervolgens niet meer bestaat.

  Er zijn in het totaal zelfs meer blanke slaven dan zwarte slaven verhandeld. Alleen wordt dat verhaal, ondanks dat het goed gedocumenteerd is, liever niet verteld. Slavernij is sowieso al niet iets typisch Europees, het kwam en komt nog steeds over de gehele wereld voor. Zo staat India boven aan als het om slavernij gaat, gevolgd door China, Pakistan, Bangladesh en Oezbekistan. Niet echt Europees zoals jullie hier op een lijst met slavernij per land kunnen zien. Na heel lang scrollen en zo ongeveer heel Afrika gepasseerd te zijn, zien we Polen als eerste Europese land voorbij komen.

  Misschien is het tijd dat Europese landen herstelbetaling gaan vragen aan Arabische en Afrikaanse landen.

  Update 18-08-2017: De originele Racisteling-pagina is meerder keren offline gehaald door facebook en inmiddels vervangen door een andere pagina. De betreffende links werken dan ook niet meer.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  05/07/2016 - 14:49 14:49

  Wat betreft dat koloniseren ook even gegoogeld en ik kwam nog wel wat akkefietjes van de Europese witman met het Ottomaanse rijk en wat eeuwenlang gedoe met de Moren in Spanje en Portugal tegen.
  Maar dat stond allemaal op wikipedia en zoals iedereen weet is wikipedia een slinks complot van de witte man om zichzelf ook een fijne slachtofferrol aan te kunnen meten. Daar trappen wij natuurlijk niet in.

  Skyclad
  Skyclad
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  05/07/2016 - 15:40 15:40

  Je bedoelt natuurlijk ‘DENK maar niet dat wij daar intrappen!’

  wout
  wout
  05/07/2016 - 16:12 16:12

  De blanke kolonialist heeft veel zwarte slaven gekocht, verhandeld en mishandeld, maar diezelfde blanke kolonialist heeft uiteindelijk slavernij afgeschaft en bovendien afgedwongen dat zijn koloniën en in de rest van de wereld slavernij ook is afgeschaft (in naam in elk geval). Dat moet toch ook meetellen in ons rassenkarma.

  MadDieu, drukt zijn snor
  05/07/2016 - 16:54 16:54

  Mijn (Nederlandse) collega met Ethiopische ouders beweert dat alle bewoners van Afrika tussen Congo en Somalië weten dat er meer slaven naar het Oosten dan naar het Westen zijn gebracht.
  De Afrikaanse slaven waren vooral werkvee. Maar in het Westen mochten slaven samen kinderen krijgen (al werden relaties vaak open gebroken), in het Oosten werden donkere jongetjes seksueel verbouwd en net als de meisjes door de ‘eigenaar’ gebruikt voor seks en sadisme het bevredigen van de lusten.

  Bismarck
  06/07/2016 - 09:57 09:57

  Mag ik zeggen dat in dit artikel wel naar een paar erg bedenkelijke sites wordt gelinkt? Ja dat mag ik zeggen.

  Bismarck
  Antwoord aan  Bismarck
  06/07/2016 - 16:40 16:40

  Dom van mij ook om tallsay.com en joostniemoller.nl erg bedenkelijke bronnen te noemen.

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  Bismarck
  06/07/2016 - 21:10 21:10

  Inderdaad, Joost Niemoller als serieuze bron durven te gebruiken. Ik heb mensen voor minder dom genoemd.

  jihadlover
  jihadlover
  Lid
  06/07/2016 - 12:55 12:55

  Lees ik nu serieus dat die sneue pretparkhaters beweren dat blanken elkaar nog nooit om culturele redenen hebben afgeslacht? WO I en WO II anyone? Noem de hele Europese geschiedenis maar op.

  Dit moet een hoax zijn. Maar dan meteen wel weer een hele goeie. Chapeau!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/07/2016 - 13:56 13:56

  Witte mensen zijn nooit door niet witte mensen gekoloniseerd, tot slaaf gemaakt, of als groep vermoord om verschillen in etniciteit, religie, cultuur, verblijfsstatus etc.
  De missionaris in de pot van Monsieur Cannibale denkt daar vast anders over.

  Verder blijft het altijd bedenkelijk om je anders-zijn te gebruiken als argument om aan te geven dat we allemaal gelijk zijn. (/Freek)

  wr1l
  wr1l
  Gast
  18/08/2017 - 13:03 13:03

  links werken niet

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN