More

  RECENTE POSTS

  Prachtig weer om te varen. Maar liever niet.

  Met dank aan het mooie weer van de afgelopen dagen is het weer gedaan met de serene rust op de Amsterdamse grachten. Het zal weer een gezellige drukte zijn met allerlei soorten bootjes waarop mensen gezellig zitten te kletsen, te drinken en te genieten van het water. (*record scratch* *freeze frame*) Zei iemand daar gezellig?

  Maar dat willen we niet met zijn allen! Dat doe je maar lekker thuis. Gezellig doen. En niet voor MIJN deur. Dus heeft de gemeente Amsterdam besloten om naast het lekker picknicken in het park ook deze vorm van vertier zo hard kapot te reguleren, dat er op zijn Amsterdams gezegd ‘geen klote meer an’ is.

  Een paar regels

  Zo mag er op de grachten alleen nog maar gevaren worden met een maximum snelheid van 6 km per uur. Niet dat het op een zonnige dag mogelijk is om harder te varen, maar als je een beetje sloep bezit, en je haalt hem uit de vrijloop, dan zit je met stationair toerental op deze snelheid. Bezit je nog een tweetakt buitenboordmotor? Ga dan maar roeien, want deze zijn vanaf dit jaar verboten. Een leuk muziekje opzetten tijdens het varen gaat je 140 euro kosten, want versterkte muziek is ook verboden. Denk bij ‘versterkte muziek’ niet aan dikke speakers; je smartphone op de speaker is al voldoende voor een fijne prent. De schipper moet nuchter zijn. Dat is een logische maatregel. Zonder vignet van de gemeente Amsterdam mag je nergens in de grachtengordel aanmeren. Dus als je van buiten de stad een leuk tochtje wilt maken, zorg dan voor een toilet en voldoende drinkwater aan boord.

  Ach ja…

  Het zal weer een leuke zomer worden op de grachten van Amsterdam. Kom dus vooral kijken naar de processie van bootjes die zwijgend en langzaam door de grachten dobberen. Of als het aan de bewoners van de grachtengordel ligt: Kom vooral helemaal NIET naar Amsterdam.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  30/03/2017 - 21:00 21:00

  Oh dat zal een feest worden op het Prinsengrachtconcert! Voor de stadskas dan.

  Weirdoinventor, D66 stemmers hartelijk bedankt
  Lid
  30/03/2017 - 22:35 22:35

  Maar 6 km/h?

  Maar dan trekken die boten nog nauwelijks golven, hoe moet ik als rechtgeaard kajakker dan gratis meesurfen? Ik ben altijd juist zo blij met grotere boten.

  Ik blijf toch maar weer een jaartje in Utrecht grachtgidsen.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  31/03/2017 - 10:37 10:37

  Dit is toch al jaren aan de gang? Amsterdam is in het algemeen geen reet meer aan, want je mag niets meer. Je kunt beter naar Rotterdam gaan, daar lopen ze tenminste niet zo te miepen. Amsterdam is een saaie zeikstad geworden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN