More

    RECENTE POSTS

    Openbaar Ministerie faalt met kerntaak deel 141414

    Het Openbaar Ministerie. Beetje de Croque Monseignieur onder de klamme tosti’s. Ze vervullen de magistratelijke rol van aanklager in strafzaken. Het OM brengt een dossier voor de rechter, gestructureerd op basis van alle relevante stukken en verzoekt dan de rechtbank een veroordeling uit te spreken op basis van dat dossier, mits het ten laste gelegde bewezen verklaard kan worden.

    Tot de stomme verbazing van helemaal niemand blijkt het OM dus geen veroordeling te krijgen wanneer het ten laste gelegde niet blijkt uit het voorliggende dossier.

    Dan zegt de rechtbank namelijk “toedeledokie OM“. Of met wat meer woorden:

    Alle acht werden ervan verdacht geen gehoor te hebben gegeven aan een bevel om het terrein te verlaten. De rechtbank komt echter tot de conclusie dat dat op basis van het dossier niet kan worden bewezen. Om te kunnen concluderen dat iemand een bevel heeft genegeerd, dient de rechter volgens de wet ook te kunnen vaststellen of, en zo ja door wie, zo’n bevel is gegeven en of die persoon daartoe bevoegd was. In geen van de dossiers zit voldoende informatie om die vragen te kunnen beantwoorden.

    0 0 stemmen
    REET DEZE POTS!

    5 REACTIES

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    5 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    Roel Zwaar
    Lid
    15/05/2019 - 11:34 11:34

    Misschien ging dat via WhatsApp en dat kun je lastig in een dossier voegen natuurlijk.
    “Hee Kees, zeg jij even tegen die gasten dat ze op moeten rotten morgen? (knipoog-smiley)”
    “Tuurlijk Jan, komt voor elkaar. (coole smiley)”

    “Zo, ik heb ze een groepsappje gestuurd Jan. Morgen zijn ze weg.”
    “(smiley)”

    Roel Zwaar
    Antwoord aan  Flepz0r
    15/05/2019 - 18:20 18:20

    Yep

    Ds. Ploppo
    Redacteur
    15/05/2019 - 14:57 14:57

    “Tot de stomme verbazing van helemaal niemand blijkt het OM dus geen veroordeling te krijgen wanneer het ten laste gelegde niet blijkt uit het voorliggende dossier.”
    Inderdaad, waarom wordt het OM niet veroordeeld als ze ten onrechte proberen iemand de bak in te krijgen? Misschien als er een paar van die gasten in de bak belanden dat ze dan eindelijk eens wat nauwkeuriger gaan werken. (waarschijnlijk niet en gaat het allemaal gewoon nog 2 keer trager)

    Latest Posts

    Account

    U ZEI:

    OOK NIET TE MISSEN