More

  RECENTE POSTS

  Het kabinet heeft de laatste kans met Groningen

  Vandaag begint om 17:00 het over twee dagen verdeelde debat waarin de reactie van het kabinet op het rapport van de parlementaire enquetecommissie besproken wordt. Grote angst in Groningen is dat het een Haags spelletje wordt om Rutte pootje te lichten.

  Daar schiet men in Groningen echter niets mee op, en zo heeft de Provincie een advertentie gezet vandaag met de simpele boodschap “Tweede Kamer, u bent aan zet”. Eerst mogen de verschillende fracties openen tot middernacht (en waarschijnlijk er voorbij) en morgen om 11:00 gaan Rutte en Vijlbrief reageren.

  Allerbelangrijkste wat de mensen willen is oplossingen. En niet nog een decenium wachten tot de boel klaar zou KUNNEN zijn. We zien gelukkig hoe slagvaardig het kabinet handelt in de toeslagenaffaire, dus de Groningers zijn hoopvol.

  De Groninger Bodembeweging heeft bussen ingezet en zet de publieke tribune vol. Als je de energie hebt naar het debat te kijken, zorg dan dat je rond 17:20 inschakelt op de livestream voor Sandra Beckerman, die heeft zich in het dossier vastgebeten en is een van de redenen dat er nog steeds aandacht voor de problematiek is.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  06/06/2023 - 14:15 14:15

  Ondertussen krijgt Rutger Bregman even onder uit de zak van Sandra Beckerman:
  https://twitter.com/oornstein/status/1665992526686302208

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/06/2023 - 15:14 15:14

  Als je een stok zoekt om Rutte mee te slaan, gaat er niets boven Groningen. Mark zit er al eeuwen en kan het debacle niet afschuiven op een vorig kabinet. Meestal wordt er dan een andere minister of staatssecretaris geofferd, maar ook dat wordt nu lastig, want wie?….
  Dus zal er wel weer flink op de man gespeeld worden. Als een politicus de keuze krijgt tussen een balletje naar Groningen trappen of snel scoren voor een Haags open doel dan is die keuze snel gemaakt.
  Verwacht dus maar niks van dit debat.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  06/06/2023 - 15:23 15:23

  Je schrijft Toeslagenaffaire fout

  Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Toxteth O'Grady
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  07/06/2023 - 11:02 11:02

  En ja hoor…
  De Volkskrant kopt:”Voor oppositie is het helder; Rutte liet Groningen zakken”
  En dat was ook exact waar het accent lag.
  “Meneer Rutte, neem uw verantwoordelijkheid en stap op”
  Over de toekomst ging het niet echt.
  Eigenlijk is dat ook niet zo gek. Waarom zou je toezeggingen afdwingen die toch weer bureaucratisch vastlopen. Dit kabinet is niet in staat de ambtenarij tot betere daadkracht te dwingen. “Wie wel?”, is dan natuurlijk de wedervraag…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN