More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: Waarom je JA moet stemmen

  Bij het komende referendum of Nederland voor of tegen het associatieverdrag met de Oekraïne is, heeft u de lastige keuze uit maar liefst 2 antwoorden. Ja en Nee. Een van de redenen van het ontstaan van het referendum is dat de mensen die hun handtekening hebben gezet om het referendum van de grond te krijgen volmondig nee zeiden tegen het associatieverdrag. Aangezien wij bij Retecool van de therapeut het mantra: stop denk doe. hebben moeten leren, zijn wij het verdrag eerst maar eens gaan lezen.

  Vervolgens kwamen we tot de conclusie dat op papier dit verdrag veel gunstiger voor Nederland is dan wat de gemiddelde onderbuik ons vertelt. Hieronder een aantal standpunten waarom wij denken dat je ja moet stemmen.

  Het verdrag bevordert de handel met Nederland zonder extra kosten.

  Je kunt er niet omheen, dat wanneer de economie van de Oekraïne wordt gestimuleerd, de bevolking meer te besteden heeft en dus de vraag naar producten groter wordt. De voorgestelde vrijhandelszone kan zorgen voor betaalbare producten uit het buitenland.

  Het verdrag bevordert hervormingen in het land.

  Voorwaarden die het verdrag stelt om bovengenoemde handelsverbeteringen door te voeren, is het doorvoeren van hervormingen zoals de decentralisatie van het landsbestuur en de bestrijding van de corruptie. Waarvan vooral het laatste de gemoederen in de Oekraïne flink bezig houdt.

  Het verdrag is een stap naar meer onafhankelijkheid.

  Ook al is de Oekraïne sinds 1991 een zelfstandig land, moedertje Rusland heeft nog steeds grote invloed als het gaat om de handel. Dit komt mede doordat er met name veel landbouwproducten vanuit de Oekraïne naar Rusland geëxporteerd worden. Rusland heeft daarmee een machtspositie die zal afnemen als de export naar Europese landen wordt versoepeld.

  Het verdrag zorgt voor meer stabiliteit in het land.

  Een belangrijke reden om ja te stemmen is dat het verdrag door de bovengenoemde punten zal zorgen dat de bevolking erop vooruit gaat. Dit zal resulteren in een beter leefklimaat. Zonder verdrag is de voorspelling dat de verdeeldheid in het land toe gaat nemen. De kans is groot dat er dan een burgeroorlog uitbreekt met een vluchtelingenstroom tot gevolg.

  Het verdrag bevordert de mensenrechten.

  Dit is een belangrijke doelstelling van het verdrag. De Oekraïne is een godvrezend land waar tolerantie jegens mensen die besmet zijn met homo erg laag is. Er wordt in het verdrag dan ook gevraagd om meer tolerantie jegens homoseksualiteit. Het zal echter nog wel enige tijd duren voor dat mannen in jurken toestaan dat mannen in jurken mogen lopen.

  Het verdrag is goed voor onze export.

  Zoals eerder al gemeld zal de verbeterde economie in de Oekraïne zorgen voor meer export van producten vanuit Nederland. Niet alleen naar de Oekraïne, maar ook naar andere landen in de EU die onderdelen of halffabrikaten produceren waarvan de eindproducten weer naar de Oekraïne worden verhandeld. En hoe groter de export, hoe beter de economie.

  We kunnen een kernramp voorkomen.

  In het verdrag is een samenwerkingsverband opgenomen tussen de Europese Unie en de Oekraïne met betrekking tot atoomenergie. In de Oekraïne staat de Zaporizhia centrale. Dit is de grootste kerncentrale van Europa, in 1980 gebouwd door de Russen. Het gaat momenteel niet zo heel goed met deze centrale. Dat komt omdat veel reserveonderdelen uit Rusland moeten komen en echt soepel loopt die samenwerking momenteel niet. De Europese Unie staat te trappelen om er een team van experts naar toe te sturen die er voor kunnen zorgen dat de kans op nog meer ongelukken met deze kerncentrale enorm verkleind wordt.

  De volledige associatieovereenkomst (pdf-alert) is ruim 300 pagina’s dik, dus ga er maar van uit dat we met nog veel meer punten gaan komen. Wordt vervolgd dus.

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendum posts hier. Ook zijn wij van Retecool ook superbehulpzaam. Zo weten wij wat je moet doen als je opeens in een hippe koffietent staat. Wij vinden het sowieso heel leuk als u ons leuk vindt op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wobbe
  Wobbe
  Lid
  18/02/2016 - 19:24 19:24
  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  18/02/2016 - 22:24 22:24

  Ja jottem! Goedkope arbeidskrachten! Daar hadden we er nog niet genoeg van. Met kinderhandjes gebouwde halffabricaten, schaliegas dat de drinkwatervoorziening van Dnepropetrovsk van het nodige benzeen voorziet en gentechmais lekker via de Oekraïense achterdeur op de Europese markt dumpen. Daar worden we allemaal beter van.

  En vergeet die oorlog niet mensen, want zoals je weet zijn er bij een oorlog alleen maar winnaars! Hoewel Oekraïene bijna failliet is kunnen ze bij het IMF altijd bijlenen om Europees wapentuig te kopen. En dat is weer goed voor de werkgelegenheid en de Vereniging Vrienden van Hans van Baalen. Het leger betalen ze niet uit daar, maar gelukkig hebben ze daar in Oekraïene een schier onuitputtelijke schare “vrijwilligers” uit het plaatselijke Maaskantje. Om de een of andere reden krijgen die hun natje en hun droogje altijd van de plaatselijke bevolking van het gewest waar ze op dat moment onze vriijheden aan het verdedigen zijn en eventuele landverraders/hosmo’s/kutwijven/fans van de verkeerde voetbalclub standrechtelijk executeren. Want het is zo’n hartelijk volkje. Dus de schoorstenen in het Ruhrgebiet kunnen de komende vijf jaar blijven roken.

  wout
  wout
  18/02/2016 - 22:36 22:36

  De Europese Unie staat te trappelen om er een team van experts naar toe te sturen die er voor kunnen zorgen dat de kans op nog meer ongelukken met deze kerncentrale enorm verkleind wordt.

  Hoera! De EU mag haar belastingopbrengsten werpen in de bodemloze put van gruwelijke chemische en radioactieve vervuiling die Oekraïne heet. Gelukkig dat diegenen die groots gaan verdienen aan de nieuwe handel ook de grootste bijdrage gaan leveren aan de enorme kosten die de onontkoombare toetreding van Oekraïne tot de EU met zich mee zal brengen.

  Johanvb
  Johanvb
  18/02/2016 - 23:56 23:56

  “De Europese Unie staat te trappelen om er een team van experts naar toe te sturen”.
  En wat weerhoud Europa ervan om gewoon langs te gaan met die experts als de Oekraïne hier om vraagt?
  Het gaat helemaal niet om het handelsverdrag waar het kabinet mee loopt te schermen, het gaat om militaire belangen waar het kabinet zijn mond stijf over dicht houdt.

  Skyclad
  Skyclad
  19/02/2016 - 08:01 08:01

  “Ze hebben meer te besteden, dus er is meer export vanuit Nederland.” Dus wanneer we miljarden in Sudan pompen kopen ze echt niet wapens uit de VS, maar in plaats daarvan gaan ze voor tulpen uit Nederland.

  “Het bevordert hervormingen en mensenrechten in het land.” Want dat heeft ook zo goed gewerkt in Polen.

  Persoonlijk vind ik ‘Als er ‘Ja’ wordt gestemd gaan die PVV-fascisten van GeenStijl huilen’ een beter argument.

  TheStef
  19/02/2016 - 11:09 11:09

  Er is maar 1 reden, voor het verdrag, Oksana in een eerder topic

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN