More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: Nog even over die campagnes voor het associatieverdrag

  Als je een beetje het nieuws volgt, kan het je niet ontgaan zijn dat inmiddels zowel het Ja-kamp als het Nee-kamp zijn begonnen met de campagnes voor het associatieverdrag met Oekraïne.

  Zo is Jeroen Dijsselbloem op eigen naam begonnen aan zijn Ja-campagne en ook Herman van Rompuy probeert de Nederlander op zijn geheel eigen wijze te overtuigen om vooral geen nee te gaan stemmen tijdens het referendum, want dan vergaat de wereld, of zo.

  Maar inmiddels trekt de VVD ook alle registers open om voor het associatieverdrag te stemmen. Op 3 April wordt de Dam in Amsterdam namelijk omgedoopt tot Maidan, het inmiddels beroemde en beruchte centrale plein in Kiev, waar zowel Halbe Zijlstra als Jeannine Hennis tijdens een grote manifestatie van het Ja-kamp de menigte zullen toespreken. Naast deze VVD-ers zullen er nog een aantal prominente politici komen oreren, maar wat het allerbelangrijkst is, vooral voor onze eigen Bas Taart, is dat de boel aan elkaar gekletst gaat worden door Victoria Koblenko.

  viktoriakoblenko
  Wij gaan! ALLEMAAL! (meer hier)

  In een ander artikel zet de Volkskrant vraagtekens bij de besteding van het door de referendumcommissie uitgekeerde subsidiegeld. Zo heeft de Partij voor de Dieren via drie partijen €150.000,- weggetrokken uit het potje van €560.000,- voor rechtspersonen in het Nee-kamp (eerlijk zullen we alles delen, ik een beetje meer dan jij) en ook de PvdA, die in eerste instantie mis heeft geslagen, blijkt via via toch nog bijna €80.000,- bij elkaar gesprokkeld te hebben.

  Maar sommige aanvragers, die een behoorlijk bedrag hebben toegekend gekregen, blijken gewoon spoorloos te zijn, of maken zich er in ieder geval wel heel makkelijk vanaf. Warm Ocean Water heeft €30.000,- gebruikt om zeven vragen op haar al bestaande website te jassen. Maar de Stichting Forum voor Maatschappelijk Debat Nederland maakt het nog wat bonter. Die hebben ruim €40.000,- opgestreken voor het opzetten van een “absoluut neutraal discussieforum“. Om vervolgens een standaard stukje (gratis) forumsoftware (phpbb) op een site te jassen (waarschijnlijk gehost op FreeForums.org) en de rest op te stoken ergens in een warm land. De eigenaar van de toko is namelijk al dagen in geen velden of wegen te bekennen.

  Hier in de redactiebunker van jullie favoriete weblog lopen wij al een uurtje zo trots als een aap met zeven lullen en met minimaal 14 veren in ons reet vanwege onderstaande tweet. Zo, nu tijd voor plop.

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je wakker wordt met een neushoorn in je woonkamer. Want dat overkomt iedereen wel eens. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN