More

  RECENTE POSTS

  NS: Klanten Zuigen

  En dan bedoelen we niet dat de Nederlandse Spoorwegen allerlei hand en spandiensten gaat verzorgen voor haar klanten, maar dat de NS klanten eigenlijk maar strontvervelend vindt. Twee weken geleden postten we al over de verregaande macht die Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) per 1 mei hebben gekregen en vandaag blijkt hoe die macht misbruikt wordt. Arzu Aslan, in het bezit van een OV-kaart, vergat deze en kwam daar op het station pas achter. Zoals gebruikelijk en toegestaan is bij de NS, stapte ze op de conducteur af om een UvB te vragen (Uitstel van Betaling, dit kost de prijs van het treinkaartje en een wettelijke verhoging van €35,- die je één keer per jaar mag terugvorderen). De volgende dag moest Arzu weer terug vanuit Rotterdam naar Amsterdam, maar omdat haar UvB een dag eerder was uitgeschreven, weigerde de BOA in dienst van de NS op het Rotterdam centraal haar toe te laten. Ze moest maar geld lenen voor een kaartje. De beste man weigerde zelf om opnieuw een UvB uit te schrijven en dreigde na een hele hoop heisa zelf om haar aan te houden wegens het niet tonen van een ID-bewijs (wat niet waar is volgens Arzu). Duidelijk, Arzu is zelf schuldig aan het niet bij zich hebben van haar OV-kaart, maar daar heeft de NS bepaalde, eenvoudig te hanteren, regels voor. Helaas zijn die regels net iets te hoog gegrepen voor zo’n wandelende melkertbaan, die de klanten van de NS (want dat zijn het immers nog steeds, klanten!) vervolgens gaat behandelen als een stel zware criminelen. Gaat helemaal goed komen met die nieuwe bevoegdheden van onze BOA’s. (via McHollander)

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  12/05/2015 - 16:34 16:34

  waarom kocht ze geen kaartje voor de terugreis?

  biermeester
  12/05/2015 - 17:45 17:45

  Ik kwam ook een keer bij een winkel terwijl ik mijn geld vergeten was, en ze verdomde het om me spullen mee te geven!

  Bismarck
  Antwoord aan  biermeester
  12/05/2015 - 18:25 18:25

  Arzu had haar spullen al “gekocht” (want was in het bezit van een OV-kaart), maar mocht die spullen niet gebruiken, omdat het gebruik niet in overeenstemming was met de eisen van de NS. De NS lijkt wel een beetje op een software of IP boer wat dat betreft.

  Beetje raar allemaal trouwens, de NS weet toch dat ze een OV-kaart bij hun gekocht heeft? Dan zou je met een ID dit soort dingen toch moeten kunnen oplossen? Onze klanten mogen zich bij ons ook met een geldig ID legitimeren op momenten dat ze eigenlijk hun “aankoopbewijs” moeten vertonen en dan wordt dat gewoon geaccepteerd.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  12/05/2015 - 20:42 20:42

  Uitstel van Bewustzijn.

  /FTFY

  MadDieu, drukt zijn snor
  12/05/2015 - 21:37 21:37

  if you pay peanuts you buy monkeys

  MadDieu, drukt zijn snor
  12/05/2015 - 21:37 21:37

  Op de markt worden drie soorten diensten aangeboden:
  Goed, Voordelig en Snel
  Je kunt altijd slechts twee van deze diensten krijgen:
  – Goed en Voordelig is niet Snel
  – Snel en Voordelig is niet Goed
  – Snel en Goed is niet Voordelig

  Onze overheid en de geprivatiseerde voormalige overheidsdiensten willen altijd alles Voordelig.
  Wat Snel komt is niet Goed en de rest is altijd te laat.

  horrorneefje
  Lid
  12/05/2015 - 23:16 23:16

  Wat cspr lult. Pinpas ook vergeten? En dan meteen foto’s gaan maken. Tsssk.

  Wat ik erger vind, is dat je een levenslang station/ treinverbod kan krijgen voor over een bank pissen.

  Draconisch, abject, infaam. Potentiëel iemands leven economisch en sociaal slopen om een jonge braniekopperige dronkemansactie, waarbij niet eens zó veel schade te betreuren viel, en vooral niemand fysiek werd gesloopt. Beter zou het zijn de schade af te rekenen. Hop, nieuwe bank op jouw kosten, en een jaar niet met de trein. Zoiets.

  Wanneer de conducteurs vallen als vliegen worden er te lage poortjes neergezet, stelt men nog wat meer halfidioten als BOA’s aan, zetten ze het rondje om de kerk maar weer eens op de onderhandelingsagenda, en dat is dan weer even dat. En in de verte schijt een reiziger. Als de trein maar op tijd rijdt. En de OV-chip bliep bij de scanner maar niet te snel te veel duurder wordt.

  Maar pis over een treinbank en je wordt bijkans gekruisigd. Door de bevolking van de sociale media’s, en door een bedrijf dat over haar eigen personeel heen zeikt. Zou het zijn omdat het een Eerste Klas treinbank was?

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  horrorneefje
  13/05/2015 - 09:09 09:09

  “En dan meteen foto’s gaan maken.”

  Waarom niet? Als burger kan je geen scheet laten of er is ergens een camera die het op neemt. Ik vind het wel prima om daar tegenover te stellen dat gezagsdragers op dezelfde manier behandeld worden. En mijn ervaring is dat door “gewoon” een klacht in te dienen je nergens komt.

  Snorlax - altijd te laat met reageren...
  Snorlax - altijd te laat met reageren...
  Antwoord aan  horrorneefje
  13/05/2015 - 09:43 09:43

  Ja daar verbaasde ik me ook al over. Zouden ze eens moeten doen met mensen die hun schoenen op de tegenoverliggende bank leggen, maar dat is natuurlijk weer de normaalste zaak van de wereld. Met hun poepzolen…

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  horrorneefje
  13/05/2015 - 11:21 11:21

  Ik twijfel of ik dat erger vind. Het is in elk geval geen normaal gedrag maar daar is iedereen het over eens.
  De “je pist wel over mijn belastingcenten, vriend”-mensen krijgen op dit moment wel mijn sympathie, of het nu bij de NS is of ergens anders. Levenslang is absurd en toen de NS nog met houten banken in de 3e klas reed zal het vast ook wel een keer zijn voorgekomen.
  Maar het lijkt eerder een trend te zijn om terug te keren naar oude normen en waarden, het PVV-verhaal. Voor kleine vergrijpen, majesteitsschennis, hangt alles op Social Media de daders aan de hoogste boom, trekken nog een Schultenbrau open en leggen hun poepschoenen op de eigen salontafel. Van mij mag dat, maar het OM ziet het als een schreeuw naar nog harder ingrijpen en daar komen dit soort dingen uit voort.
  De balans is een beetje zoek, maar dat geldt voor beide kanten. BOA’s, OM etc mogen zich wel eens bezinnen of dit echt wel is wat mensen willen, daders mogen wel eens achter de oren krabben waarom ze attentionwhore spelen om hun gelijk te krijgen. Want van dat laatste krijg ik steeds meer braakneigingen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN