More

  RECENTE POSTS

  Nog even over die Panama Papers: Ancilla Tilia interviewt Toine Manders

  Het lijkt eigenlijk al een beetje overgewaaid te zijn, de #OPHEF rond de Panama Papers, je weet wel, die documenten waaruit zou blijken dat de halve wereld en z’n moeder belasting probeert te ontduiken.

  Maar nee, het gaat niet om belastingontduiking, het gaat om belastingontwijking ;-). Ancilla Tilia confronteert Toine “Ja ik sta in de Panama Papers, je punt is?” Manders van de Libertarische Partij (lijst nummer hoeveel?) in een bijna 50 minuten durend interview voor Cafe Weltschmerz. In het gesprek pleit Manders voor het afschaffen van belasting omdat hij het een gelegaliseerde vorm van roof vindt:

  Als je eigendommen wordt afgenomen onder bedreiging van geweld, zonder dat je schade hebt aangericht, zonder dat je verplichtingen weigert na te komen die je bent aangegaan en bezittingen worden afgenomen dan noemen we dat roof. En dat is precies wat de overheid doet.

  En veegt daarmee ook direct de vloer met het gegeven “democratie”. Check hieronder de long-view tussen Ancilla Tilia (een long view met Ancilla is nooit vervelend) en Toine Manders.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  30/05/2016 - 13:32 13:32

  “zonder dat je verplichtingen weigert na te komen die je bent aangegaan”
  Je paspoort zegt wat anders Toine. Lever dat dan in, verhuis naar een land waar ze geen belasting heffen op kapitaal (in plaats van alleen je kapitaal erheen te verhuizen!). Als je dan ook geen gebruik meer maakt van Nederlandse infrastructuur (je opleiding doen we je kado), gezondheidszorg, veiligheidsvoorzieningen, subsidies en uitkeringen, dan mag je je geld houden (tot je een keer ziek of beroofd wordt).

  Wtrdk
  Lid
  30/05/2016 - 14:09 14:09

  Ancilla is heus wel meer dan alleen maar een goed stel hersenen!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  30/05/2016 - 17:01 17:01

  Wat een ongelofelijk sneue figuur is die Manders. Het is gewoon onmogelijk 3 kwartier naar die man te luisteren. Alles kort door de bocht en naar zichzelf toe geredeneerd.
  Het is een vadsige corpsbal die tussen een paar bier door wel eens even zal vertellen hoe het werkelijk in elkaar steekt.
  Van mevrouw Tilia had ik overigens wel wat meer tegengas verwacht. Ze zit maar een beetje schaapachtig te lachen. Bereid je beter voor meid en stel dieptevragen. Dan prik je zo door die libertarische ballon heen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN