More

  RECENTE POSTS

  Paul Elstak blijkt niet het lichtende voorbeeld dat deze natie nodig heeft

  Hij is hier al regelmatig langsgekomen op de Retecools, vanwege z’n muziek. Paul Elstak, een van de grondleggers van de hardere Neerlandse beukmuziek en tegenwoordig ook politiek activist.

  En dat “politiek activist” mag je gerust met een zoutmijntje zout nemen, want laten we zeggen dat hij 14 keer beter is in muziek maken. En dan nemen we in aanmerking dat hij onlangs een plaat heeft uitgebracht met Lange Frans (geen link, want duh). Nu was Lange Frans al decennia de kopkaas van de Nederlandse hiphop, maar tegenwoordig is Lange Frans uitontwikkeld naar een soort halve gare totaaldebiel, u weet dat vast al wanneer u Lubach een beetje bijhoudt.

  En Paul Elstak blijkt, wanneer hij niet avond aan avond in het donker opgesloten blijft met takkeherrie, opeens vragen te gaan stellen. Nu is vragen stellen prima, mits je over die vragen hebt nagedacht. En vanochtend zagen we op z’n Feestbroek dat dat mogelijk niet het geval is. Kijkt u even mee?

  Hij stelt daar de volgende vragen, eronder treft u de korte inhoudelijke reactie aan:

  • In wat voor wereld groeien mijn kinderen op?

  Nou, gewoon, in de gewone wereld, er is weinig anders behalve dat we even tijdelijk wat restricties hebben met z’n allen om te zorgen dat er niet mensen onnodig dood gaan aan een nieuw virus of aan het gebrek aan zorgcapaciteit door dat nieuwe virus. Je kind opvoeden doe je over een periode van 18-25 jaar, afhankelijk van hoe snel ze dingen oppakken, dus die 2 jaar gaat niet heel veel uitmaken.

  • Hoe ziet de toekomst van mijn kind eruit?

  Nou, zie voorgaand, niet heul veul anders. Er zijn momenteel tijdelijk wat kleine veranderingen, maar toekomst is iets wat je definieert op de middellange tot langere termijn, dus die twee jaar max dat er wat dingen niet kunnen doet weinig.

  • Gaat de hele cultuursector kapot?

  Oh, ja, die vraag heeft geen fuck met de voorgaande twee te maken en is lastig te beantwoorden. Wanneer we de definitie van “cultuur” even laten voor wat die is, dan moet er vermoedelijk wat geld bij vanuit de overheid om dingen overeind te houden en moeten we hopen dat we de boel snel weer open kunnen krijgen. Gaat er vooral mee te maken hebben in hoeverre iedereen rekening houdt met elkaar en de regels en niet alleen aan zichzelf denkt (hint).

  • Kunnen we straks nog wel normaal leven?

  Nou, zie 1 en 2, wanneer je straks definieert als deze week of de rest van dit jaar dan zijn er wat beperkingen, maar als je iets verder kijkt dan je neus wit is, dan zie je dat mogelijk volgend jaar het al weer in rustiger vaarwater komt. Dus in beginsel is het antwoord “ja”.

  • Hoe lang kan ik mijn gezin nog zekerheid geven?

  Weer een compleet andere vraag, maar ok. Zekerheid? Garanties krijg je op stofzuigers hè, maar als je bedoelt of je nog inkomen kunt verwerven? Dat lukt zolang je economisch relevant blijft. Je gebruikelijke business model, keiharde muziek draaien in donkere ruimtes met veel mensen die veel ademen is op dit moment gewoon niet een haalbare kaart, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar vriend van de show Darkraver, die had hier een prima livestream waar meerdere redacteuren des Retecools aan gedoneerd hebben want heersmeneer.
  Je gebruikelijke verdienmodel is helaas op dit moment even de trekschuit onder het Openbaar Vervoer, dus wellicht kun je eens nadenken over hoe je voor mensen van meerwaarde kunt zijn zonder anderen in gevaar te brengen? Dan zijn we hier allemaal snel vanaf en kun jij weer gewoon je reguliere gimmick doen. Maar bagatelliseer niet de druk die momenteel op de zorg ligt met je sneue kuthashtag.

  5 6 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  02/11/2020 - 11:33 11:33

  Van een beetje XTC is nog nooit iemand dommer geworden

  • DJ Paul Elstakker
  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  02/11/2020 - 11:38 11:38

  dus

  langefrans.gif
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  02/11/2020 - 11:51 11:51

  Behoorlijk naïeve vragen. Niet dat ze niet relevant zijn, maar met een nogal hoog open deur gehalte. Alsof ik ‘s morgens op de Retecool zou posten “Ik heb een beetje zere buik en een constante aandrang. Wat moet ik doen???” en dan ga wachten tot iemand met de suggestie “Schijt de pot vol!” komt.

  Misschien is het gewoon een schreeuw om aandacht van Elstak. In zijn bubble zingt de gedachte rond dat de hele boel naar de kloten gaat omdat een kinderbloeddrinkende elite een manier zoekt om iedereen via een 0,2mm dikke injectienaald een chip te implanteren en dat dit stukken waarschijnlijker is dan dat er een vervelend virus rondwaart.

  Paul weegt die twee tegen elkaar af en een stemmetje in z’n hoofd zegt dat er iets niet klopt, maar hij weet even niet wat.
  Dus gooit ie het in de groep.
  Nu heeft hij hier van Flep antwoord gekregen, maar iets zegt me dat hij de mening van anderen toch zwaarder gaat laten wegen.

  Skyclad
  Skyclad
  02/11/2020 - 12:04 12:04

  want laten we zeggen dat hij 14 keer beter is in muziek maken.

  14 maal nul is nog steeds nul.

  Bismarck
  02/11/2020 - 17:30 17:30

  Nu is vragen stellen prima

  Nee, als mensen expliciet beginnen aan te geven dat ze vragen stellen, weet je heel zeker dat het niet prima is.

  Bismarck
  02/11/2020 - 18:00 18:00

  In wat voor wereld groeien mijn kinderen op?

  Nou, in eentje die in rap tempo aan het opwarmen is.

  Hoe ziet de toekomst van mijn kind eruit?

  Het is waarschijnlijk dat je kinderen een stuk minder luxe zullen hebben over een jaar of 30, zoals benzine, droge voeten, of weggooivoedsel, Heel misschien dat een stukje lockdown nu, voor hen nog een paar jaartjes extra luxeleventje zal opleveren straks.

  Gaat de hele cultuur sector kapot?

  Nooit. Eerst had je sjamanen, maar toen kwam het katholicisme en werden die vervangen door bisschoppen, met later wat zwarte slavenhulpjes.Langzaamaan schaffen we nu af, maar daarvoor in de plaats heb je dan dj’s met domme sideshow schreeuwlelijken die zich mc noemen. Wie weet what’s next. Kortom er gaat altijd wel iets kapot maar er blijft altijd wel een cultuur sector (wij leven nu blijkbaar in de extra spatie cultuur).

  Kunnen we straks nog wel normaal leven?

  Normaal hangt nogal van je referentiekader af. Ik zie het dus zwart in, want de jaren van vroeger komen niet meer terug. Iedereen geboren in dit millennium zal blijven snapintsteratokken, dus normaal zit er voor de rest van de mensheid niet meer in.

  Hoe lang kan ik mijn gezin nog zekerheid geven?

  Als je een gezin hebt (best luxe tegenwoordig), dan tot vanmorgen. Sociale zekerheid is inmiddels wel behoorlijk kapotbezuinigd,daar doet Corona relatief weinig aan af. We gaan nog wel ergere crisissen tegemoet, dus wen er maar aan.

  Bismarck
  Antwoord aan  Bismarck
  02/11/2020 - 18:07 18:07

  Overigens wel een beetje sneu dat hij het topic #ditismijnzorg loopt te kapen, net als al die andere viruswaanzinnigen.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Bismarck

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN