More

  RECENTE POSTS

  Ryanair interesseert het geen hol wat er met passagiers gebeurt

  Dat Ryanair een klantenhatende veevervoerder is mag wel als feit van algemene bekendheid gelden, wat iedere keer verrassend is, is hoeveel schijt ze hebben aan regels. Het is hier goedverdoeme een rechtsstaat!

  Wat hebben ze nu weer bedacht? Nou, wellicht heb je meegekregen dat de medewerkers van Ryanair niet zo kneiterblij zijn en zegmaar graag zouden willen dat het juiste arbeidsrecht op hun contract van toepassing is. En aangezien het Europese Hof van Justitie heeft gezegd dat ze dat mogen en Ryanair reageert met “dikke lul, 3 bier, dat is dan 14 euro, nee, per biertje”, hebben ze het lumineuze plan opgevat om te gaan staken.

  Topidee, kan een FNV-achtige een paar fluoriserende petjes laten bedrukken met slecht rijmende slogans met spelfouten en dan komt het vast goed. Oh, en er gaan een zooi vluchten niet. Op 10 augustus hebben ze dat al gedaan nadat de rechter zei “staken is top”, met de kanttekening dat Ryanair verboden werd bij een volgende staking stakingsbrekers in te zetten. In Nederland is in beginsel stakingsbreken niet toegestaan, zo bestaat er een verbod voor intermediairs om mensen te parkeren op een plek waar gestaakt wordt. De rechter heeft in dit geval ook verboden om personeel uit andere landen in te vliegen. Dus wat doet Ryanair, twee middelvingers op en dat toch doen. Plus, nog mooier, als ze het dan niet op tijd lukt cancellen ze vluchten terwijl de passagiers al door de security waren op Eindhoven. Het lukt even niet, sorry, kijk maar, kthnxbai.

  Dus, hoe zit dat dan, wat is de motivatie van Ryanair om zo op demense te spugen? Nou, voor iedere vlucht die uitvalt moeten ze (naast een nieuwe vlucht regelen) op grond van Verordening EU 261/2004 aan de passagiers tussen de 250 en 400 euro betalen. Das 189 keer 250 te weten 47.250 eypo’s die het raam uitgaat per vlucht omdat die dekselse piloten een potje willen FNV’en. En wat doet Ryanair dus ook? Weigeren te betalen. Want van de 189 per vlucht gaan er nog geen 50 naar de rechter om hun gelijk te halen, dus het is veel goedkoper om lalalalalalalalfuckyou te doen.

  “Ryanair als je geld komt claimen”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jack Random
  Jack Random
  28/09/2018 - 12:00 12:00

  Clubs als Ryanair kunnen alleen maar bestaan omdat mensen het recht denken te hebben om voor 14 eypo de wereld over te mogen vliegen. Vliegen is sowieso te goedkoop, maar bedrijven bestaan alleen maar om winst te maken, en als klanten zo weinig mogelijk willen betalen en standaard voor de goeikoopste gaan, krijg je bedrijven die zich als een asociale hufter gedragen naar de werknemers en de klant. Dus ja, Ryanair verdiend een bak met stront over zich heen, maar ook degenen die met dergelijke prijsvechters vliegen. Je *weet* dat het niet uit kan voor die paar centen, en dat er ergens pijn geleden gaat worden. Als Ryanair zich aan alle regels gaat houden, en een fatsoenlijke werkgever en dienstverlener is, gaat de prijs van een ticket ook drie keer over de kop. Dus Ryanair is net zo schuldig als de klanten.

  Bismarck
  28/09/2018 - 12:08 12:08

  Applaus voor het opkomen voor de wat minder bedeelde medemens die tot Ryanair veroordeeld is voor zijn hoogverdiende tweemaaljaarlijkse hardwerkendvakantie naar Costanië! Natuurlijk is vliegen op zich slecht, maar Ryanair verhoudt zich tot vliegen als Sauron tot Saruman en is daarnaast qua werkgever zo’n beetje de Uber van de vliegbranche (en alleen al om dat laatste moeten ze keihard kapot). Dus laat aub. de kosten van dit verhaal oplopen tot een veelvoud van de eventuele stijging van de loonkosten als Ryanair zich zou gedragen hebben als een fatsoenlijke werkgever (voor zover dat geen oxymoron is).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN