Het lijkt er op dat het eerste “Panama Papers” slachtoffer is gevallen. Sigmundur Gunnlaugsson, premier van IJsland, is namelijk zojuist afgetreden.

Uit de Panama Papers bleek namelijk dat zijn vrouw Anna een belang had in een bedrijf dat op haar beurt weer obligaties bezat van drie IJslandse banken die door de kredietcrisis omvielen. Dat terwijl Gunnlaugsson een beweging steunde die schuldeisers van deze omgevallen banken wilde terugbetalen. Hierdoor zou Gunnlaugsson dus een dubbele agenda hebben gehad.

En met dat soort praktijken hebben ze in IJsland niet zo heel erg veel. Na dat bekend werd dat Sigmundur Gunnlaugsson in de Panama Papers vermeld stond, ging zo ongeveer de volledige bevolking van IJsland de straat op om zijn aftreden te eisen. Waarvan akte. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Ja, IJsland is gewoon een vurig land en ja kunt er ook flink tekeer gaan, maar die muziek hè… Ons laten weten hoe fijn je deze column vindt kan op Twitter, en de boel sharen kan via Facebook, maar dan wel nadat je onze pagina geleekd hebt gaarne.

Reaguur dan!

4 reaguursels op "Brekend: Premier Sigmundur Gunnlaugsson van IJsland treedt af na Panama-Papers"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bismarck

En dat terwijl de Panama papers een pure fabricage van de CIA zijn om Putin mee in diskrediet te brengen!

Roel Zwaar

Wat heeft die Xaderp tegenwoordig een merkwaardige nick!?

Bismarck

Haha sorry. De Xaderp was er blijkbaar nog niet helemaal bij me uit na deze post.

Roel Zwaar

Wat mij betreft heeft IJsland ook nog een ander item om trots op te zijn.
http://mezzoforte.com/