More

  RECENTE POSTS

  Nieuwjaarsduik levensgevaarlijk!

  Het was weer nieuwjaarsdag, -gelukkig nieuwjaar-, tijd om massaal de ijskoude Noordzee in te rennen met een muts op je hoofd! Iets met worst. 10.000 Nederlanders besloten vandaag in een gevoelstemperatuur van onder nul enthousiast te water te gaan wegens epischheid of ‘omdat het kan’.

  Het regende, uiteraard, en er stond veel wind, waardoor demense, over het algemeen slechts gekleed in een zwembroekje of badpakje, een puur Antarctisch klimaat in denderden. Er blijft niet veel over bij zulke kou, dat garandeer ik je. Opnieuw iets met worst.
  iets met worstLekker vroeg

  Al vroeg kwamen demense op dit nationale evenement af, omdat 10.000 koukleumers de deelnemerslimiet is. Dit betekent dus lang wachten in een temperatuur waarin een ijsbeer nog om een warme chocomel vraagt. Met slagroom. Fijn! 2017 ftw. Uiteraard werden alle vrijwillige slachtoffers van dit vrijwillige kleumfestival getrakteerd op een, tromgeroffel, kopje snert. Dat is een synoniem voor erwtensoep. Ehrmagehrd, dat is het zo erg waard… Helaas waren er maar liefst TWEE deelnemers met onderkoelingsverschijnselen! Dit kan leiden tot vreselijke en dodelijke gevolgen, zoals longontsteking, verschrompelde ballen en wintertenen! We kunnen hierdoor dus wel concluderen dat de nieuwjaarsduik enorm gevaarlijk is! Tevens is snert over het algemeen walgelijk, dus doe. het. niet.

  Overal

  Hoewel Scheveningen traditioneel gezien the place to be is, is het natuurlijk niet de enige locatie waar nieuwjaarsduiken plaatsvinden. Ook in Monster (roar) zijn honderden kaaskoppen hysterisch blij het ijspegeltjekoude water ingerend. In Rome springen de Romeinen echter van 17 meter hoogte de frigging Tiber in. Ook die is tyfuskoud. Die traditie bestaat daar inmiddels al sinds 1946, dus 71 keer zijn Romeinse eindbazen de crisiskou in gesprongen. De bloedgevaarlijke nieuwjaarsduik blijft onverminderd populair, maar wij verkiezen een lekkere warme bank met een kop koffie toch boven een ijskoud strand met duizenden andere zoutwaterdompelaars. Wij blijven liever gezond en warm, want glas snijden met je tepels is een hobby waar we nooit echt achter zullen staan, wegens liefde voor comfort en geen behoefte aan een dergelijke vorm van zelfkastijding.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  01/01/2017 - 23:18 23:18

  “Het regende … een puur Antarctisch klimaat
  Nooit geweten dat het klimaat op Antarctica zo regenachtig is.

  “In Rome springen de Romeinen echter van 17 meter hoogte de frigging Tiber in. Ook die is tyfuskoud.”
  Tyfus heeft een temperatuur van 13 graden?

  behanger
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  01/01/2017 - 23:54 23:54

  Het is daar zomer, hè.

  Bismarck
  Antwoord aan  behanger
  02/01/2017 - 01:36 01:36

  Antarctica herbergt de grootste woestijn ter wereld, vanwege de geringe neerslag (en dat is inclusief sneeuw, de “normale” vorm van neerslag op Antarctica).

  Hans
  Hans
  Gast
  29/12/2017 - 10:13 10:13

  leuke foto!

  Esther uit Denhaag
  Esther uit Denhaag
  Gast
  30/12/2017 - 16:44 16:44

  Ik doe al jaren mee omdat ik een enorme koudkleum ben en als ik de nieuwjaarsduik aan heb gedurft ik me dus een enorme winnaar voel en de rest vh jaar met dat gevoel start! Voor my is er gewoonweg geen betere manier om het jaar te beginnen !!!

  Ketsman
  30/12/2017 - 19:39 19:39

  Gredvrederrie, de Noordzee. En dan pissen ze er zeker ook nog in. Bwegh. De Noordzee is voor hosmos, echt mannen zwemmen de Stille Oceaan over. Met alleen een sok tegen de haaien.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN