More

  RECENTE POSTS

  Met zo’n vervoerder heb je geen terroristen nodig

  U kon hier eerder deze week al lezen dat het nou niet bepaald duidelijk is wat er gebeurt in het geval van een acuut noodgeval op een door OV chip-poortjes afgesloten station. Daar komen we wellicht later nog op terug, want in ieder geval de brandpreventie in Rotterdam heeft ons laten weten dat het uiterlijk een paar weken duurt voor ze een antwoord voor ons hebben. Qua acuut.

  Woensdagavond bleek echter dat we de terroristen helemaal niet nodig hebben. Want op Station Zwolle, of all places, was het weer eens raak met NS. Dat wil zeggen, de treinen reden weer eens niet en het moet ons even van het hart dat we niet eens de moeite hebben genomen om uit te zoeken waarom. Het is zomer, dus onze gok is dat de zon scheen. Of juist niet. Of er lagen toch blaadjes op het spoor wegens global warming. Weten wij veel.

  In ieder geval waren er een miljoenmiljard reizigers gestrand op Station Zwolle. Uit ervaring kan de redacteur van dienst u vertellen dat je daar niet wil stranden. Het is dan ook logisch dat iedereen, z’n moeder, diens zus en haar cavia zo snel mogelijk dat enorme kutstation uit wilden. MAAR! Dat gaat zomaar niet! Kom nou, een beetje het station uit willen met z’n allen. Dat mag niet! Voor je eigen veiligheid, uiteraard, want de NS bepaalt wel even wat er veiliger is: gewoon station Zwolle uit of vastzitten achter de OV chip-poortjes. Dus wat doet de NS dan?

  Juist: Alle poortjes uitzetten, op 2 na. Het gevolg: enorme chaos. Daar was de NS dan weer enorm verbaasd over, en verklaart dat de reden voor het afsluiten van de poortjes wellicht beter gecommuniceerd had kunnen worden. OF JE KUNT NATUURLIJK, ALTERNATIEF, GEWOON NIET HONDERDEN REIZIGERS OPSLUITEN. Kom op zeg: zelfs bij de nazi’s mocht je nog snel het station uit!

  De veiligheidsrisico’s alleen al, mocht er iets mis gaan. Of de traumatische ervaringen voor iemand met claustrofobie, iemand die met concentratie kampt, iemand die gewoon alleen maar naar het oosten wil treinen…. enfin, we raken een beetje van het eindpunt verwijderd. Net als die gestrande reizigers.

  Dus, NS, we zijn al geen dikke maatjes, maarre: doe eens normaal? Want dit slaat echt als een kut op een drumstel. Als je de veiligheid wilt garanderen doe je dat niet door mensen op te sluiten – communicatie of geen communicatie. Het was volledig terecht geweest als de poortjes op Station Zwolle gewoon met geweld geopend werden. En eigenlijk is het jammer dat dat niet gebeurd is, dan was het wellicht een leermoment geweest voordat jullie elk station in een halve gevangenis verandert.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Trollbuster
  Lid
  08/07/2016 - 14:49 14:49

  Helaas is het niet het eerste strontidee van de NS dit jaar. Pas stond er in hun blaadje (haha, ik reis met de trein) dat er niet meer na het fluiten ingestapt mag worden en dat het fluiten vanaf nu 20 seconden voor de vertrektijd op de borden wordt gedaan. Conclusie: aansluitingen haal je niet.
  Met andere woorden: deze totale klantenhaat verbaasd me niks.

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  Trollbuster
  08/07/2016 - 17:59 17:59

  Als je daardoor je aansluiting niet redt, dan is je overstap gewoon te krap.

  Ik ben wel voor dat beleid, het voorkomt vertragingen en als het lukt om precies op tijd te vertrekken dan kan je ook meer treinen in de dienstregeling proppen.

  Mensen opsluiten in een station is dan weer een heel ander verhaal, dat is nooit ok.

  Nog een protip: dat NS-reclameblaadje heeft een opt-out via de klantenservice, scheelt mij al jaren oud-papier.

  Trollbuster
  Antwoord aan  E.R. Deoz
  09/07/2016 - 19:44 19:44

  Ja, maar het betekent ook dat het fluiten tijdens het instappen en meteen sluiten standaard wordt. En ik heb het over overstappen tussen treinen die naast elkaar staan en 1 of 2x per uur rijden. Dus eigenlijk gewoon de geplande aansluitingen.
  Daar kun je in je dienstregeling gewoon rekening mee houden. Simpelste oplossing: de dienstregeling tijd=werkelijke tijd +20seconden, is het voor iedereen duidelijk.
  Het gaat me vooral om de parallel: totale klantenhaat. De klant is lastig…
  Ik gebruik hem om de haard/kampvuur aan te steken. Scheelt weer aanmaakhoutjes.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  E.R. Deoz
  10/07/2016 - 19:09 19:09

  Ja, precies, reken er op dat de treinen 20 seconden na de tjd in de dienstregeling vertrekken en pas daar je plan op aan, dan kunnen mensen die gewoon op tijd zijn nog gewoon mee.

  horrorneefje
  Lid
  08/07/2016 - 16:02 16:02

  Echt, WTF? Ik ben op zich geen bangerd, maar ik ben PANISCH voor dit soort situaties. Dan wordt het toch echt een gevalletje totaal schuimbekkende slooppaniek.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  08/07/2016 - 18:16 18:16

  Gek he… dat iedereen maar met de auto van A naar B sjeest.
  Wat zou het OV de overheid meer kosten als je het gewoon gratis maakt? Geen kaartverkoop meer nodig; geen poortjes; alleen orde bewaking in de treinen. OK, moeten er natuurlijk nog wel wat treintjes extra aangeschaft worden, want het zal er een stuk drukker van worden want gratis. Het voordeel van meer treinen is dat er vaker eentje voor je snufferd staat en wachttijd en overstaptijd sterk verminderen. Dan wordt het dus sneller dan de auto… dus die laten mensen meer en meer staan. Hoef je al dat dure extra asfalt niet neer te leggen. Dat bespaart weer.
  Plus dat minder auto kilometers beter voor het milieu zijn. Halen we die CO2 doelstellingen misschien ook nog eens.

  Een stuk eenvoudiger oplossing is natuurlijk wonen en werken dichter bij elkaar te brengen. Dat kan weer als je de overdrachtsbelasting naar 0 brengt; de makelaar en notariskosten reduceert en woonwijken met bedrijven durft te mengen. Maar da’s allemaal te lastig natuurlijk.
  Dus slepen slepen ieder ochtend 50.000 man zich van X naar Y en 50.000 van Y naar X. Om vervolgens in Z te stranden en door de poortjes gevangen worden gehouden.

  Het doet me heel erg denken aan 2 vrachtwagens met zand die elkaar op een lang stuk snelweg in tegengestelde richting kruisen.
  Dan denk je ook… Had dat niet slimmer gekund?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  08/07/2016 - 19:57 19:57

  Ds. Ploppo voor minister van Infrastructuur en Milieu!

  Hoofdmeester
  09/07/2016 - 01:19 01:19

  Maar wat voor soort geconditioneerd schaap ben je dan als je daar opgesloten staat, 2 poortjes die maar werken, maar dan wel netjes op je beurt gaat wachten? Dan loop je naar zo’n gesloten poortje en die laat je niet met rust voordat ie helemaal kapot en open is -zeg maar, zoals je ook je eerste vriendin behandelde. Getrainde, mak gemaakte, hersendode lafaards die geen actie durven te ondernemen, maar wel achteraf heel stoer gaan lopen klagen.

  Weirdoinventor
  Lid
  10/07/2016 - 19:11 19:11

  Klimles voor iedereen!

  En drie dagen later allemaal bellen om je geld terug te krijgen dat de NS automatisch inhoud, ook als je door hun schuld niet kan uitchecken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN