More

  RECENTE POSTS

  Logisch toch?

  Een van de prettige dingen in het leven, naast weekend, bier en uitslapen, is logica. Dat je begrijpt waaróm iets is of gebeurt. Er waren tijden dat onweer betekende dat een of andere god ergens pissed om was, tegenwoordig snappen we waaróm het onweert en dat een boze deity sowieso onzin is. Of dat er eindelijk ergens een rondweg wordt aangelegd omdat er jaarlijks een miljoenmiljard ongelukken gebeuren nu het nog een rotonde is. *kuch-Joure-kuch* Logica is fijn.

  angry god
  Zo werkt het dus niet

  Soms zijn er echter dingen waar geen logica achter lijkt te zitten. Veel mensen kunnen uitstekend dealen met dingen die totaal nergens op slaan, zoals een tatoeage op je gezicht of je kind North West noemen, maar ik heb er soms wel moeite mee.

  Er is bijvoorbeeld een dorp dat een gracht dempte, vanwege iets, maar een x-aantal jaar later diezelfde gracht opnieuw ging aanleggen, vanwege iets. *kuch-Drachten-kuch*. Er was geld over of zo en er was klaarblijkelijk écht geen zinvollere bestemming voor die poen dan een water dat niemand miste terug te toveren. Iets met toerisme maken ze er dan maar van. In fokking Drachten, jaja. Logisch, toch? Nou, Oant sjen.

  Een ander ding waar in 2016 echt geen logica meer in zit is luidende kerkklokken. Van die schelle rotdingen die het hele uur en soms zelfs het halve uur aangeven. Ik kijk even naar vroeger, toen mensen geen horloges droegen en dat het dus inderdaad nut had wanneer de torenklok vijf keer sloeg. Dan wisten de mensen dat ze naar huis konden waar moeder de vrouw de piepertjes stond te schillen met vier kinderen om zich heen die door dezelfde torenklok wisten dat het naar-huis-ga-tijd was. Intussen heeft iedereen en z’n moeder op de één of andere manier permanent de tijd bij zich en slaan die klokken dus helemaal nergens meer op. (Ik keek net eens goed en het bleek dat ik maar liefst op vier plekken rond mijn lichaam de tijd kon waarnemen; een horloge om mijn pols, een gsm naast mijn muis, een tijdsaanduiding op mijn laptop én een iPod in mijn hand. Toegegeven, dat is wel weer overdreven.) Wat ik niet snap is waarom die torenklokken anno nu nog steeds zo opdringerig moeten slaan elk uur én op zondagochtend. Daar zit geen logica meer in. It doesn’t make sense!

  Wat zou het geweldig zijn als dingen eens wat logischer werden. Er slaat zóveel nergens op. Die ene weg waar je met gemak 80 kan, maar je maar 50 mag, prijzen zonder btw weergeven zodat je alsnog niet weet wat je moet dokken, geen toegang tot elektriciteit in de trein, als scholier moeten leren wat een naamwoordelijk gezegde is, maar op je veertigste nog steeds niet weten wanneer je een d of een t schrijft aan het einde van een werkwoord of waarom Harry Potter niet gewoon z’n invisibilitycloak gebruikte om Malfoy af te luisteren in plaats van Polyjuice potion te brouwen. It does not make sense!

  Toch hoeft niet álles logica te hebben natuurlijk, dat zou wel weer heel hysterisch zijn. Dingen doen omdat het leuk is, goed voelt of ‘omdat het kan’, *kuch-Mc-kuch*, kan ook een van die prettige dingen in het leven zijn. Vooral kinderen zijn er sterren in om dingen te doen die volstrekt nergens op slaan en er dan nog trots op te zijn ook. Het meest onlogische dat ik als kind ooit gedaan heb is denk ik met van dat snoeppoeder een tekening maken en toen hij af was al het poeder oplikken tot mijn tong er pijn van deed. Geen foto van gemaakt en niemand heeft het gezien, maar ik had er lol in. De nineties, hè.

  Misschien is het eigenlijk maar goed dat er dingen zijn die nergens op slaan en dat sommige mensen soms hele domme, onlogische dingen doen. Dat levert namelijk wel een hoop vermaak op!

  https://www.youtube.com/watch?v=GHvg49rz-I4

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  06/09/2016 - 13:57 13:57

  “horloge om mijn pols, een gsm naast mijn muis, een tijdsaanduiding op mijn laptop én een iPod in mijn hand”
  Het is in ieder geval duidelijk naar welke god deze redacteur bidt!
  Hier nog een suggestie voor als je niet genoeg consumer-elektronica om handen hebt:

  https://morbotron.com/meme/S07E03/359108/m/IFdoeSBpcyBpdCBjYWxsZWQgYW4KIGV5ZVBob25lPyBJJ2xsIGV4cGxhaW4KIGFmdGVyIEkgaW5zdGFsbCBpdC4=

  sikbock
  Lid
  06/09/2016 - 14:27 14:27

  alles is logies, mits je premisses maar kloppen

  Weirdoinventor
  Lid
  07/09/2016 - 08:19 08:19

  Shit, nu hebben Drachten en Utrecht iets gemeen.

  Edwin Emanuel Posse
  Gast
  07/09/2016 - 00:31 00:31

  als je bepaalde drugs gebruikt, bijv sassefras die door indianen gebruikt werd om contact te krijgen met goden krijg je welgevoelens dat de natuur wel degelijk spiritueelkan zijn!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN