More

  RECENTE POSTS

  Kortzichtige aandachtshoer op een scooter

  Nog 3 dagen en dan is het loon van Nico er. Als het op tijd gestort is tenminste. Tine kijkt in de portemonnee die voor haar op tafel ligt. Van de stapel kleingeld weet ze 9 euro te maken. Plus 75 cent statiegeld denkt ze. Ze kijkt naar de 2 fotootjes van haar zonen in de flap van haar beurs. 2 gezonde bolle toeten kijken haar aan. Ze zucht terwijl ze haar handen vouwt. Wat zou ze graag weer eens een dagje uit. Nee, zegt ze in zichzelf. Kappen. Geen zelfmedelijden. Zodra het loon binnen is maak ik een heerlijke ovenschotel. Met spinazie, ei, kaas en wat rundergehakt. Daar zijn haar boys ook zo dol op! Ze pakt haar boodschappentas en wandelt naar de supermarkt. Natuurlijk kruist ze net weer dat nieuwsgierige wijf van 3 huizen verderop. “En, heb je al weer werk?” Nee, hoort ze zichzelf zeggen. “Redden jullie t nog wel dan?” Ja hoor. Prima. Terwijl ze met haar hand even voelt of de 3 euro, het budget voor vandaag, nog in haar zak zit. Hoe anders was het nog niet zo lang geleden. Maar met de 1450 netto van haar man is het zelfs onzeker of ze hier wel kunnen blijven wonen. De auto is de deur al uit en ze zou niet weten wanneer ze eens iets voor haarzelf had gekocht. Zodra ze weer werk heeft! Positief blijven. Ze sjokt de supermarkt binnen en loopt naar de groenteafdeling. Broccoli.. Oeh.. Lekker.. maar niet met dit budget. Helaas. Een blik doperwten dan maar. Al zijn de aardappels ook op. 2 slavinken, die delen we dan wel. En aardappelschijfjes in de bonus. Dat moet net lukken. Bij het koelvak aangekomen valt haar oog op een groot oranje bord: “Gezinszak friet, 40 cent!” Heel even twijfelt ze. Fuck it. Tine kiepert haar boodschappentas leeg en knalt de friet erin. We maken er n feestje van! Hoppaa. 10 frikadellen voor 90 cent is een koopje natuurlijk. Bakje roomijs voor 75 cent en dan kan er ook nog n fles cola bij, even lekker voor haar jongens. Tine rekent. Plus 2 bierflesjes voor Nico. Op de cent af! Met een brede lach om haar mond wandelt ze naar huis. Vanavond eens het hele stel verwennen. Heerlijk. Terwijl het vet opwarmt gooit ze haar ouwe klapjap open voor wat Facebook en een flard nieuws. Plots trekt een vetgedrukte zin haar aandacht. Een column. Iemand windt zich op over “bolle kinderen”. Ze leest. En schuift de laptop van zich af. Ze staart naar buiten. Ik hoop maar, zo denkt ze, dat jij elitaire betweterige aandachtshoer met je leernichtenhandschoentjes nooit in mijn situatie komt. Echt. Pedante lul. Weet je waar ik me kapot aan erger? Aan van die wanna-be Holleedertjes die op hun scooter naar ‘t fitnesscentrum scheuren om vervolgens een eindje te wandelen op n electrisch aangedreven loopband. Sorry Nico, denkt ze, terwijl ze een biertje achterover slaat. Tevreden kijkt ze naar het borrelende vet. Vanavond is het feest.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  15 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  15 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  11/08/2015 - 12:51 12:51

  Ja kan, maar als ze nou dat roomijs, die cola en dat bier had laten staan, had ze de dag erna wel broccoli kunnen kopen. 10 frikandellen en een zak friet is al feest (en joules) genoeg voor vier man.

  Of als ze nou de aardappelen direct bij de boer was gaan kopen, dan had ze met een half dagbudget genoeg gehad voor maanden. En als ze daar toch was, had ze ook voor geen geld meteen groente kunnen inkopen.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  11/08/2015 - 13:12 13:12

  dom wijf he? Op basis van jouw link had ze inderdaad in 2014 al aardappelen moeten kopen. een slimme meid is op de toekomst voorbereid! Misschien heeft “de boer” nog aardappelen en groenten van vorig jaar?

  Bismarck
  Antwoord aan  Hangmat
  11/08/2015 - 13:33 13:33

  Ja dat is misschien niet altijd de prijs, maar je kunt aardappelen nog steeds voor een prikkie bij de boer kopen. Daar kan die zak friet van 40 cent* echt niet tegenop.

  *Een aanbieding die ik ook nergens tegenkom. Aldi gaat niet lager dan 0,99.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  11/08/2015 - 13:42 13:42

  Zegt de man die zelf altijd kant- en klaar maaltijden koopt toch? Omdat je dan niet hoeft af te wassen? Heb je ook een scooter? 😉

  Bismarck
  Antwoord aan  Hangmat
  11/08/2015 - 15:05 15:05

  Leuk geprobeerd op de man te spelen, maar er staat noch een scooter in mijn tuin, noch een auto voor mijn deur noch (ooit) een kant en klaarmaaltijd in mijn koelkast en ik kom ontzettend ruim rond van mijn salaris (dat niet veel hoger is dan dat van de fictieve meneer in bovenstaand verhaaltje), maar ik heb dan ook geen kinderen (een aanrader, dat scheelt enorm op de begroting).

  En nu mag jij me weer ontopic vertellen wat de (werkloze) mevrouw weerhoudt om haar inkopen bij de boer te gaan doen tegen een prikkie, op een ecologisch verantwoorde en bovendien gezonde wijze.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  11/08/2015 - 15:10 15:10

  Ze woont in de stad in een pauperwijk, heeft geen geld voor de bus naar Lutjebroek en haar fiets is niet geschikt om verder dan de Lidl te komen.

  E.R. Deoz
  11/08/2015 - 13:05 13:05

  En vorige week scheurde hij ook al op een scooter in een column. Blijkbaar een groot deel van zijn leven. Pleur toch op met je kutscooter en fiets gewoon op je barrel door de stad, met jouw fantastische conditie moet dat ‘n eitje zijn.

  Johanvb
  Johanvb
  11/08/2015 - 13:59 13:59

  Top stuk Global. Met droge ogen schrijven dat je helemaal hipperdepip op je scootertje lekker gaat fitnessen waarna je op het terras met een kopje koffie je pretentieuze stukje tikt om daarna bij een of ander fonds geld los te peuteren voor het schrijven van je volgende brainfart is zum kotzen.

  Enige nuancering van je, best goed getypeerde dilemma’s, vind ik wel op zijn plaats.
  Als je wil dat je kinderen gezond eten dan is dat met een beetje moeite goed te realiseren.
  Het hebben van een uitkering betekent niet dat je alleen maar thuis hoeft te zitten en te zwelgen in de onmacht bij het maken van keuzes.
  Goed, je moet keuzes maken maar je hebt dan als het goed is tijd om een goede keuze te maken.
  En via initiatieven als https://www.nudge.nl en https://www.thuisafgehaald.nl/ of een lokale stadsakker/moestuinproject kan je zelf best creatief aan de slag om te zorgen dat je kinderen goede voeding krijgen.

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  Johanvb
  11/08/2015 - 14:13 14:13

  Je kan inderdaad best voor weinig nog gezond eten, alleen vlees kan wat lastig worden. Dan zou je die voordeelfrikandellen of leverworst moeten hebben.

  Aardappelen, diepvriesspinazie, pasta, bonen in blik en fruit van de markt kosten bijvoorbeeld geen drol.

  Bismarck
  Antwoord aan  E.R. Deoz
  11/08/2015 - 15:09 15:09

  Geitenvlees, 3,50 per kilo. Moet je wel naar een islamitische slager durven, dus voor Hangmat zit dat er niet in.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  11/08/2015 - 16:32 16:32

  zielug dat onverdoofde slachten! Taaie hap trouwens, geitenvlees. wel goed om je versleten schoenen te verzolen

  rattenkoorts
  Antwoord aan  E.R. Deoz
  11/08/2015 - 17:45 17:45

  Ganzen, vaak gratis af te halen bij je lokale jagert.
  Erg lekker en mager vlees. een gans geeft je tot wel een kilo borststukken.

  Bismarck
  Antwoord aan  rattenkoorts
  12/08/2015 - 11:01 11:01

  zielug dat onverdoofde slachten!

  Møhammed Said al Sahaf
  11/08/2015 - 15:36 15:36

  En als Nico bouwvakker of stratenmaker is bij een baas die te gierig is om voor fatsoenlijke hulpmiddelen te zorgen, want winst winst winst, en op zijn vijftigste met versleten knieën en rug bij de dokter zit ligt dat volgens dergelijke aandachtshoeren op scooter ook altijd meteen aan de voeding e.d.
  Al die laagopgeleiden leven ongezond en drukken op onze zorgpremie whargarbl!

  Zelf had ik ooit een collega die me altijd keihard uitlachte omdat ik de vijftien lullige kilometertjes (Door de bossen) naar mijn werk altijd fietste, met heen en weer fietsen was ik een dik uur per dag kwijt. Idioot vond ie dat.
  En elke dag scheurde hij meteen na werk met zijn auto richting sportschool. Spinning, moest ik ook eens doen, was echt lekker. Fietsen tussen vier muren..
  Die sportschooltypes sporen niet.

  Møhammed Said al Sahaf
  11/08/2015 - 15:57 15:57

  Laatst las ik overigens ook nog een fraai staaltje lager opgeleiden als cultuurbarbaren framen. Ging over bibliotheken en culturele instellingen die door bezuinigingen dreigden te verdwijnen, waar hoger opgeleiden vaak nog wel bereid waren financieel bij te springen was dat bij lageropgeleiden geenszins het geval. Conclusie; lager opgeleiden hebben niks met boeken en cultuur.
  Niks over het feit dat hogeropgeleiden in de regel iets grotere financiële buffers hebben.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN