More

  RECENTE POSTS

  Kortpittig haar is dood, leve kortpittig

  Alleen maar mooie mensen zijn ook maar alleen en daarom houden we met zijn allen van modetrends. Want de tyfus, wat kunnen modetrends een mens toch lelijk maken. En er is altijd wat om het over te hebben, dat ook.

  De titel van dit stukje is dan ook geen slogan voor een nieuwe shampoo. Nee, we mochten recentelijk het woord ‘kortpittig’ niet meer gebruiken van een kortpittige lezer van het NRC.

  Kort pittig is een beledigende term om oudere vrouwen mee aan te duiden die niet meer meedoen in de ‘hippe’ wereld, tuttig zijn en er belachelijk uitzien, in de ogen van de gebruiker van de term.

  Je hebt een hele horde aan vrouwen die vergelijkbare kapsels, praktische kleding en sandalen dragen en er inderdaad, vooral in groepen, nogal belachelijk uit zien. En daar is kortpittig inderdaad een term voor. Een beledigende term? Nee, flikker op. ‘Incontinente trolleytroela’s’. Dat is een beledigende term. Echt, realiseer je eens hoe veel geluk je hebt als ‘kortpittig’ de komisch bedoelde bijnaam is voor het verschijnsel dat de look is die jij jezelf hebt aangemeten, samen met duizenden andere vrouwen.

  Kortpittig is een keuze!

  We bedoelen: dat is toch een prima term? Het beslaat oorspronkelijk gewoon de haarstijl, maar de rest is er gewoon aan gaan plakken. En die haarstijl is kort. Pittig niet. Pittig meende ook niemand, dat was gewoon een woord dat mensen hadden bedacht omdat het aardiger was dan reageer met ‘meid, wat heb je jezelf aangedaan?’ of ‘Ach gut, wanneer is de operatie?’.

  Lelystad. Want uiteraard.

  Maar dat is prima. Wat mevrouw van Ballengooij uit Lelystad wil, hoor! Dat lossen we voor haar op. We doen gewoon wat suggesties voor een nieuwe term. Zulke Social Justice Warriors zijn we wel. De eerste suggestie hadden we al, incontinente trolleytroela’s. Kortpittig gaat eraan, het wordt tijd voor de Tena Ladies. De driekwartsleggingdownies. De bodywarmerbilspleten. En niet omdat we het gemeen bedoelen, maar omdat we als internet wel even moeten laten zien dat als je met ‘kortpittig’ wegkomt je als bevolkingsgroep dan niets te klagen hebt over die term.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ketsman
  07/07/2017 - 23:06 23:06

  Ik snap er helemaal geen fuck van, daarom:
  Komt een man bij de dokter, zegt de dokter;”Het spijt me vreselijk, er is helemaal niks meer wat we voor u kunnen doen. U bent een vrouw.”

  Ketsman
  08/07/2017 - 01:20 01:20

  Klitje had eindelijk een beits gevonden die bij haar huidkanker kleurde.

  Der Webmeister
  Beheerder
  08/07/2017 - 15:22 15:22
  N=1
  N=1
  Lid
  09/07/2017 - 01:22 01:22

  Ik zie de antichrist regelmatig met auberginekleurige spoeling en een pastelgroene regenjas bij de Blokker praktische vershouddozen uitzoeken.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  N=1
  09/07/2017 - 18:47 18:47

  Nu, of haar doos nog zo vers is…….

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN