More

  RECENTE POSTS

  Je lijkt op een neger, dus is dit arrestatiebevel voor jou

  Het valt natuurlijk niet mee, zo’n baan als blanke politieagent in de Verenigde Staten van Allesisracisme. Je kan het namelijk sowieso nooit goed doen.

  Neem nou de agent in het filmpje dat we hieronder gaan posten. Die doet gewoon z’n werk en is op zoek naar een neger voor wie hij een arrestatiebevel heeft. Dus vraagt hij de eerste neger die hij tegenkomt om zijn naam. De neger antwoordt, een beetje vertwijfeld, ‘Patrick’. Dat is niet de naam die op het bevel staat, maar je weet het maar nooit. Voor de zekerheid kan je hem maar beter aanhouden en je daarna een slag in de rondte liegen over de reden voor die aanhouding… Nuja, het filmpje spreekt ook eigenlijk wel voor zich:

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  15/07/2016 - 17:26 17:26

  Ja, moet je ook maar niet op een neger lijken hè? Lijkt me duidelijk.

  Ik lijk zelf bijvoorbeeld nooit op een neger, en dat werkt prima.

  wout
  wout
  15/07/2016 - 17:48 17:48

  Ik zie blanke agenten lomp doen tegen een niet meewerkende neger. Machtsmisbruik, disproportioneel geweld, persoonsverwisseling, dat is niet fraai. Maar hoe is dit racisme? Daarvoor moet je toch echt in het bolletje van de agenten kijken hoor.

  wout
  wout
  Antwoord aan  Ome Mc
  17/07/2016 - 01:40 01:40

  Dat weet je niet. Misschien dat dezelfde agenten in een vergelijkbare situatie met een blanke verdachte hetzelfde zouden hebben gedaan. Het filmpje toon slecht politiewerk (naar onze maatstaven in elk geval), maar geen racisme. Dat maak jij ervan, want dat is nu eenmaal de hype.

  En of het racisme nu echt zo structureel is, mwah, er wordt nogal gegoocheld met statistieken. Volgens deze man hebben zwarten een wat grotere kans om harder aangepakt te worden dan blanken. Inderdaad, daar zou racisme achter kunnen zitten, maar zo groot is het verschil niet.

  http://www.nytimes.com/2016/07/12/upshot/surprising-new-evidence-shows-bias-in-police-use-of-force-but-not-in-shootings.html?_r=0

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN