More

  RECENTE POSTS

  “Liever te jong in m’n kist dan een springbreak gemist”

  Corona haalt natuurlijk het goeie in de meeste mensen boven, denk aan al dat verplegend personeel, vakkenvullers, onderwijzers die zich bijna dag en nacht drie slagen in de rondte werken om de tent draaiend te houden.

  Dan heb je aan de onderkant van de maatschappelijke ladder nog die minderheid van egocentrische tokkies die de supermarkt leeghamsteren.
  En dáár weer onder heb je onderstaande tieners op Spring break vakantie in Florida. Het is een hoogst onprettig filmpje maar ik raad u aan het even helemaal af te kijken. Ik stel voor dat we speciaal voor hen vanavond om 19 uur met z’n allen even 3 minuten onze hoofden tegen een muur gaan bonken. Zelfs de Koninklijke Familie doet gezellig mee!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  19/03/2020 - 12:02 12:02

  Goffer…Ik ben na het kijken direct mijn handen gaan wassen…

  Eigenlijk best wel jammer dat het virus relatief mild is voor jongeren.
  Immers, dit zijn mensen die zich (hopelijk..) nog niet voortgeplant hebben en Darwin heeft daar een speciaal plekje in de hel voor gereserveerd.
  Maar helaas… Covid-19 laat ze ontsnappen (terwijl ze nog wel de rest van de bevolking aan kunnen steken)
  We racen keihard op een Idiocracy af.

  Trollbuster
  Lid
  19/03/2020 - 13:43 13:43

  Om heel eerlijk te zijn maak ik me nergens druk om. In het ziekenhuis hoef ik nu niet te werken, Ik geef elke zaterdag een OMGWTFAPOCALYPSBBQ voor mn vrienden. De boomgaard groeit uit, de Duitse Plopjes zijn koud, het gras gemaaid, de tenten staan op, de voorraad schijtlint is op peil, de vriezert vol met etenswaren. (zoals altijd hier, en anders slachten we gewoon Berta-23)

  Oh en zo erg is de corona niet. Er wordt gemeld hoeveel mensen er MET corona zijn overleden niet hoeveel mensen aan corona zijn overleden. sorry maar een vrouw van 87 die na een val in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gebracht en daar is overleden nadat bleek dat ze ook Corona had, noem ik geen corona-dode (https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2027632/burgemeester-over-coronadode-amersfoort-je-weet-dat-het-komt-maar-toch-doet-het-je-wat.html). Daarbij; waarschijnlijk is het virus veel verder verspreid en heeft 9 op de 10 niet eens klachten… En voordat je me een ontkenner gaat noemen, kijk eens bij de cijfers van de GGDs want dit is precies hoe zij het inschatten.

  Er is zeker een ziekte die rondtrekt, maar ik weet niet welke erger is: Covid-19 of Panik-20 die in Duitsland al 79 miljoen en in Nederland 14 miljoen besmettingen op naam heeft en wordt verspreid via de TeleVee en het Internet

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Trollbuster
  19/03/2020 - 15:43 15:43

  Er worden steekproeven gehouden in een gebied met X personen waarbij een Y aantal random personen getest wordt.
  Dan heb je dus prima de besmettingsgraad te pakken en kun je ook het sterftepercentage bepalen.
  In NL is dat nog niet mogelijk omdat de uitbraak nog groeiend is en er nog veel van de besmette personen zullen overlijden.
  In Wuhan kun je de rekensom het beste maken, maar daar geloof ik de cijfers niet zo.
  Rest Zuid-Korea, waar de ziekte even op z’n retour is, goed gemeten wordt en de cijfers kloppen. Daar ligt het sterftepercentage op 1% (84 op 8400).

  Zonder maatregelen zal inderdaad de helft van de bevolking besmet raken en 1% daarvan overlijden; dat 80.000 doden. OK, voornamelijk ouderen die toch al een beperkte levensverwachting hadden, maar toch ook zo’n 10.000 jongeren onder de 65.
  Je verhaal klopt dus niet helemaal, tenzij jij “een paar maandjes niet feesten” erger vindt dan die 80.000 doden.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/03/2020 - 19:19 19:19

  Het hele punt is dat er geen steekproeven zijn gehouden onder de gezonde bevolking. het einge cijfer wat er is op dat vlak is van de GGDs, die schatten dat de werkelijke besmettingsgraad minstens 6x hoger is. Dan zouden 5 op de 6 geen of zeer milde klachten hebben, die sowieso niet worden geregistreerd. Het gaat nu onderzocht worden door Sanquin, maar dat duurt zeker nog een week voor de eerste cijfers.

  Zolang er geen cijfers zijn is het speculeren, maar gezien de bestaande kennis over epidemieën neig ik toch eerder de GGD schattingen te geloven.
  en Ja, er zullen nog steeds veel mensen overlijden, maar minder dan de cijfers nu aangeven. Het zijn bijna uitsluitend ouderen en mensen met een zwaar belaste medische achtergrond die sterven.

  Daarbij vindt ik de desinformatie in deze tijd het ergste. erger dan de doden, erger dan de zieken, erger dan niet feesten. Er worden meningen en aannames als feiten gepresenteerd, welke niet stroken met de geschiedenis.

  Anyways nu ik niet welkom ben in het ziekenhuis (Ja, al het nu niet noodzakelijke personeel zit thuis, daar zijn hele specialismen bij) spring ik maar bij bij mijn vrienden op het land. beetje op de trekker, beetje hout hakken, etc. etc.
  En op Zaterdag gaat rond een uur of 2 de BBQ aan en gaat een biertje open en maken we het gezellig.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Trollbuster
  19/03/2020 - 22:57 22:57

  Je mag je vrijwillig aanmelden.

  Bismarck
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  21/03/2020 - 09:10 09:10

  En vrijwillige zelfbesmetters die toch longontsteking oplopen krijgen achterrang als er wat weinig plek is in het ziekenhuis?

  Bismarck
  Antwoord aan  Trollbuster
  25/03/2020 - 07:53 07:53

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN