More

  RECENTE POSTS

  Trump verliest het huis, maar roept overwinning uit

  Net als bij een scheiding, lag de vraag ook gisteren voor in de U Naait het Steeds, wie krijgt het huis. Nou, dat zijn de <s>smurfen</s> Democraten geworden. De Republikeinen lijken de Senaat steviger in handen te hebben gekregen, verder zijn er flink wat lagere posities van partij gewisseld, over het algemeen gezien lijken de Democraten “gewonnen” te hebben.

  De vooraf voorspelde “blauwe golf” waarbij de Democraten alles en iedereen zouden “overnemen” is echter uitgebleven. De Elsevier ziet grote kansen voor Trump, New York Times is wat neutraler, wat de uitslag in ieder geval laat zien is dat de verdeeldheid in de VS groter is dan ooit, net als dat de opkomst absurd hoog is gebleken. In ieder geval is “men” betrokken bij de politiek. Oh en Rob Jetten laat weten met de fractie te gaan overleggen. Channel 4 News maakte een aardige video die wat problemen neerzet, hieronder. En Google houdt ook je pornovoorkeuren de uitslag bij.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  07/11/2018 - 13:23 13:23

  De vooraf voorspelde “blauwe golf” waarbij de Democraten alles en iedereen zouden “overnemen” is echter uitgebleven.
  Voorspeld door wie?

  net als dat de opkomst absurd hoog is gebleken. In ieder geval is “men” betrokken bij de politiek.”
  Is überhaupt meer dan de helft van de kiesgerechtigden op komen dagen?

  Bismarck
  Antwoord aan  Flepz0r
  07/11/2018 - 15:33 15:33

  Tja, als je al achteraf je leugens gaat verzinnen. Ik heb geen enkel medium zien voorspellen dat de Democraten de Senaat zouden gaan overnemen (lijkt me toch wel een vereiste voor het predicaat “alles en iedereen”). Wel is er gezegd dat áls Trump slecht beoordeeld zou worden, de Republikeinen wel meer dan 30 zetels konden verliezen in het Huis van Afgevaardigden. Volgens de huidige tussenstand lijkt dat inderdaad het geval te zijn.

  Verder: 1.78 en 1.23 keer anderhalve man en een paardekop is nog steeds een belabberd lage opkomst. Naar objectieve maatstaven voor democratische landen is de opkomst ook bij deze verkiezingen gewoon absurd laag.

  Bismarck
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  07/11/2018 - 18:29 18:29

  Uit je eerste link:“The blue wave is going to hit with a vengeance in Tuesday’s midterm elections, according to pollsters who say Democrats should easily capture the 23 seats they need to regain control of the House.”

  Als 23 zetels winnen een blue wave is, dan is er dus een blue tsunami geland.

  Monade
  Antwoord aan  Flepz0r
  07/11/2018 - 18:09 18:09

  https://www.vox.com/a/midterms-2018/
  https://ballotpedia.org/Election_results,_2018
  https://www.youtube.com/watch?v=V4q0DZ-tQHY

  Schatting opkomst: circa 53%.

  Toch knap dat de republikeinen überhaupt zoveel stemmen krijgen na 2 jaar van 24/7/365 pure leugens & haat en oproepen tot geweld tegen trump-stemmers door de massamedia binnen én buiten de USA, en niet te vergeten door wappies als Frans Timmermans, Robot Jetten en anti-democratische intriganten op diverse margeblogjes.

  /November 2018: no hot war with Russia yet. So far so good.

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  07/11/2018 - 18:32 18:32

  Ik ben benieuwd welke media jij gekeken hebt. Als het over “2 jaar van 24/7/365 pure leugens & haat en oproepen tot geweld”, dan was dat vooral door Trump en aanhangers en over zijn tegenstanders. In die zin nog knap dat iets meer dan de helft van de stemmende Amerikanen daar doorheen heeft weten te prikken.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  07/11/2018 - 18:45 18:45

  CNN/NYT/WashP/WashT/Young Turks/BBC/… flapdrollen als Stephen Colbert, Trevor Noah, en natuurlijk de duidende voldioten van NOS/NRC/Volkskrant/Trouw etc. etc. etc.

  Issues van de laatste maanden:
  * Hetze tegen Judge Kavanaugh: 100% gefabriceerd & 1000% breed uitgemeten in de MSM
  * 7000 Hondurese ‘vluchtelingen’ die zomaar de USA binnen willen mogen: 100% doorgestoken kaart (hoe reizen ze zo snel? Wie voedt ze? Enz.)
  * MAGA-bomber die ‘toevallig’ alleen corporate democrats belaagt: ???

  Nogmaals: ik ben niet pro-Trump, ik ben anti-Hitlery en anti-globalistische neoliberale multinationals die natiestaten willen opheffen, en daarmee alle burgers effectief monddood maken (waarom zien jij en je mede-SJW-erts dit niet?)

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  07/11/2018 - 22:25 22:25

  Interessante keuze (ik begrijp dat je een boel andere issues liever even laat liggen), maar:
  -Welke hetze tegen Kavanaugh? Er zijn alleen enkele beschuldigingen van vrouwen (zoals er in de afgelopen jaren honderden beschuldigingen van vrouwen zijn geweest tegen tientallen beroemdheden, die allemaal veel coverage hebben gekregen) en of die 100% gefabriceerd zijn is maar de vraag, het lijkt erop dat het zelfs in minder dan 100% van de gevallen om verzinsels van de vrouwen in kwestie gaat, maar dat moest en zou de benoeming vooral niet vertragen, dus voor een serieus onderzoek werd geen tijd gemaakt en met de verkiezingen om de hoek zou het issue toch weer snel uit beeld verdwijnen.
  -Als er al doorgestoken kaart is, is dat van Trumps kant. Het kwam hem iig verdomd goed uit dat ze zo vlak voor de verkiezingen richting de VS vertrokken, zodat Trump deze “invasie” (die overigens helemaal zo snel niet gaat en nog op een kilometer of duizend, oftewel weken ver van de Amerikaanse grens is) mooi kon uitspelen en daarmee issues als de afbraak van de gezondheidszorg en het gierend uit de klauwen lopende begrotingstekort kon overschaduwen.
  -Eh wie bedreigt er dan wie precies met geweld? Die MAGA-bomber was alt-right (net als trouwens de massaschieters in die synagoge en yogastudio de afgelopen twee weken en de neonazi die vorig jaar op een menigte inreed in Charlotteville). Als dat voor jou niet voldoende bewijs voor een aardig stukje extreem-rechtse geweldcampagne in de aanloop naar de verkiezingen is, ben je pas echt een wegkijker.

  Anti-Hitlery? Wat een “grappige’ woordspeling en ook weer zo’n typisch stukje afleiding. Hillary doet helemaal niet mee aan de verkiezingen en de enigen die haar constant in het nieuws brengen (met pas echt allerlei leugens, verdachtmakingen en net als jij Godwinpogingen) zijn Trump en zijn trawanten. Je liegt gewoon met Trump mee.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Monade
  08/11/2018 - 07:39 07:39

  “waarom zien jij en je mede-SJW-erts dit niet?”

  Omdat ik mijn alu-hoedje per ongeluk thuis heb laten liggen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  07/11/2018 - 14:09 14:09

  Dus via het Huis kunnen de democraten nu verder Speciale Aanklagers inzetten op onderzoeken naar Trump. Dat kan dan een impeachment procedure tot gevolg hebben, die Trump vervolgens met het door hem gedomineerde senaat gewoon kan blokkeren. Zelfs al zou er beeldmateriaal boven water komt waarin Trump persoonlijk met Russen een complot aan het smeden is om Clinton een loer te draaien, dan nog gaat wordt de man niet afgezet. Je hoeft alleen maar bewijs, hoe hard ook, ‘fake’ te noemen en het verdwijnt.

  Kortom, wen er maar aan dat er voorlopig niks verandert. Bovendien is Trump z’n herverkiezingscampagne al gestart. Bij gebrek aan een fatsoenlijke (of liever nog, een even onfatsoenlijke) tegenkandidaat gaat ie die met twee vingers in de neus winnen.
  Zeker nu het electoraat alleen maar dommer wordt en uitsluitend nog Fox-news kijkt en Gerrymandering (en een verder oneerlijk kiessysteem) de weegschaal sowieso naar rood doet omslaan.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  07/11/2018 - 15:47 15:47

  Het is maar de vraag of Gerrymandering in 2020 de Republikeinen meer voordeel gaat opleveren. De Gerrymanders worden namelijk per staat geregeld en de Democraten hebben dankzij de verkiezingen van gisteren nu in meerderheid van de staten de Gouverneur (die daarbij nogal een vinger in de pap heeft) in handen. Een ander belangrijk aspect in verband met de presidentverkiezingen van 2020 is dat in Florida een referendum over teruggave van het kiesrecht aan ex-gevangenen een meerderheid heeft gehaald, waardoor er straks 1,2 miljoen(!) “nieuwe” kiezers zijn in deze superswingstate.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN