More

  RECENTE POSTS

  Ingezonden Brief: Zijn mijn recepten wel goed genoeg?

  We hebben het hier op Retecool eigenlijk zo lang mogelijk proberen te negeren, maar we krijgen de laatste tijd zo gigantisch veel ingezonden brieven, dat we besloten hebben om hier een zogenaamde “purpose based” redacteur op te zetten: Mano Eivel.

  Mano gaat, wanneer hij er de kracht voor kan opbrengen, op onregelmatige basis jullie brieven beantwoorden. Verwacht niet dat hij dit op stel en sprong gaat doen, want Mano gaat met het beantwoorden van jullie schrijfsels niet over één nacht ijs. Daar gaat onderzoek aan vooraf en soms zelfs een stukje research.

  Mano trapt af met een brief van S&W, een setje dat samen blijkbaar meer doet dan ze lief is. Maar dat is uiteraard geheel aan hen, het gaat om de inhoud van de brief en hopelijk een bevredigend antwoord van Mano.

  Beste Retecool,
  Wij, S&W, maken naast strand wandelingen ook graag recepten. Liefst makkelijk en snel, want dat past wel bij ons. Helaas komt er niemand op onze speciaal daarvoor ingerichte web site * kijken. Wat doen wij verkeerd?

  Liefs,

  S&W
  ( * website is bij de redactie bekend)

  Tja, daar moest ik even voor gaan zitten. Ten eerste is dit mijn eerste antwoord op een ingezonden brief hier op Retecool. Maar ten tweede ligt er aan het euvel, dat hier op het oog zo summier beschreven wordt, een veel groter probleem ten grondslag.

  Kijk, een strandwandeling maken kan in principe iedereen. Je stapt in de auto, rijdt naar een strand naar keuze, parkeert daar de auto, stapt uit, loopt naar het strand, doet dat nog steeds wanneer je op het strand bent, schiet wellicht een kiekje (en de meeste mensen laten het daar beter bij) etc etc etc. Wil je weer naar huis? Dan voer je deze instructies van achter naar voren uit en voila.

  Verkleving komt tegenwoordig in potjes

  Maar een receptenwebsite is natuurlijk andere koek. Mensen zoeken niet een recept via het internet op omdat ze het allemaal al wel weten. Ze willen geprikkeld worden om het beter dan normaal te doen, om je kop boven het maaiveld uit te steken. Weg met die grijze ongeïnspireerde rommel, hallo topprestatie! Je kent het wel: vanavond geen Aardappel Anders met Chicken Tonight, maar een gerecht dat je ook je tinder-date durft voor te schotelen. Win-win, want en lekker vreten en een avondje afkalven zonder je hand in te hoeven vetten.

  Daarom zoeken mensen een recept op. Om boven jezelf uit te stijgen. Niet om meer van hetzelfde te doen. Het principe van het bereiden van een recept zou in ieder geval moeten bestaan uit een aantal handelingen die niet enkel bestaan uit bakjes opentrekken en bij elkaar gooien. Dat kun je geen koken noemen. Dat kan iedereen. Sterker nog, er bestaat zelfs een bijzonder populaire facebookgroep voor dit soort culinaire kop-staartbotsingen.

  Kortom: er is geen eenvoudig recept om te zorgen dat het schip niet strand. Een website met veel groene SEO bolletjes wordt doorgaans beter bezocht, maar het moet niet alleen van de groene bolletjes afhangen. Lezers die geboeid worden door content waar je iets mee kunt komen ook nog eens terug. En trouwens, zo’n strandwandeling zou normaal gesproken perfect moeten zijn voor een stukje inspiratie naar de mensen toe. Doe daar wat mee.

  Ferme groet,

  Mano

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  SourceFoto

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/10/2019 - 11:30 11:30

  Laat me raden.. tot eergisteren leefde Mano nog vredig samen met z’n 7 kinderen op een boerderij in Ruinerwold.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  22/10/2019 - 11:51 11:51

  Scherp!

  Buffelkut
  Buffelkut
  Gast
  22/10/2019 - 14:36 14:36

  Walgelijk!
  Waar kan ik meedoen?

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Buffelkut
  22/10/2019 - 18:41 18:41
  L B
  L B
  Beheerder
  23/10/2019 - 11:36 11:36

  Ik kijk met weemoed terug naar de tijd dat ik zo enorm trots was om bij deze club te horen. Er was een grote diversiteit aan redactieleden die allemaal hun eigen ding deden in hun eigen tempo en iedereen ging respectvol met elkaar om. Of je nou 5 of 500 posten per jaar produceerde maakte niks uit en links georiënteerde standpunten stonden naast rechtse en serieuze naast satirische zonder problemen. We hadden periodiek een uitje als dank voor de inspanningen en iedereen had de grootste lol. Maar sinds een tijdje heeft de redactie (en vooral Flepzor) een handje van obsessief zeiken tegen en over mensen die er al een paar jaar niet meer in zitten maar die zich wel gedurende lange tijd belangeloos hebben ingespannen om de site te vullen met artikelen terwijl de rest van de club minder tijd en zin had. Dit is de reden dat ik enige tijd geleden -en niet zonder pijn in mn hart- heb besloten om afscheid te nemen van de redactiechat omdat ik dit soort gedrag gewoon niet trek. Het is respectloos en asociaal en ik snap niet dat de eindbaas er niet tegen optreedt. Ik ben nu op het punt aangekomen dat ik RC zelfs uit mn dagelijkse leeslijst ga verwijderen zodat ik me niet meer druk hoef te maken over de afzeiktreurnis die het is geworden. Alleen nog automatisch geposte VEO’s en quasi grappige recensies van magnetronmaaltijden en dan via lame topics zoals deze blijven trappen naar mensen die al een paar jaar weg zijn getuigt ook niet echt van enige zelfreflectie. Sneu.

  behanger
  Beheerder
  Antwoord aan  L B
  23/10/2019 - 15:03 15:03

  Dat doorlopende afzeiken trek ik al jaren niet.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN