More

  RECENTE POSTS

  Wilhelmusfiets en nassi’s

  Uw eigen ome Reet, de uitbater van deze toko, is omnipotent zoals u wellicht weet. Hij schijnt echter te denken dat zijn onderknuppels zoals ondergetekende dat ook zijn, gezien de veertien voicemails die ik eerder vanochtend ontving. ‘GODVERDOMME TAART! IETS MET FIETSEN EN HET WILHELMUS EN HET STERFT VAN DE NASSI’S IN DE VS. IK BETAAL JE NIET VOOR NIETS NIETS! TIK IETS!’, schreeuwde Onze Grote Leider in mijn oor. Slaafs als ik ben, hier dus iets over Wilhelmusfietsende nassi’s.

  Fiets

  Uw redacteur van dienst is halverwege de veertig en weet dienovereenkomstig wat het was om een kind in de jaren ’80 te zijn. Er was geen interweb (echt, nul nada noppes), je telefoon zat met een gekrulde draad aan een blok met cijfers vast en je kon er niet eens foto’s mee maken. En je klom in bomen om daar vervolgens uit te lazeren. Mijn hele generatie is er groot mee geworden. Net als met fietsen. Dat deed je, geen lullig helmpje dat alleen de bovenkant van je hoofd beschermt terwijl je meestal op je kin viel, geen zijwieltjes na je derde verjaardag en vooral een stang. Want die stang liet zien dat je een man was. Een kerel. Wijven, die fietsten op een fiets zonder stang. Jij niet. Jij stuiterde minstens één keer per jaar met je net ingedaalde ballen op die stang.

  Dit. Zeker één keer per jaar.

  Dat was een ritueel. Zoals sommige volkeren zich laten inpakken in een jute zak vol fucking bullet ants, zo worden Nederlandse mannen een man als ze met hun kloten op hun stang klappen. Mag niet meer. Althans, als het aan VVN ligt, dat een Zweeds onderzoek las over de stang en wat reet hier zegt dus. Wij gaan er vanuit dat het onderzoek meer met de Zweedse ballen in de IKEA te maken had dan met fietsen, overigens.

  “Onderzoek”..

  Nederland

  Naast VVN is er nog een vertruttingsdingetje. Kinderen MOETEN volgens VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het Wilhelmus gaan zingen in de klas. Roedels Twitteraars zijn het daar volmondig mee eens, want alle generaties die dat niet deden (ofwel IEDER-FUCKING-EEN) is nooit goed terecht gekomen in de maatschappij. Sterker, als je het Wilhelmus (alle 314 coupletten) niet uit je hoofd kent, ben je eigenlijk een verrader. Een mof! Van Duitschen Bloed! Wacht, dat klopt wellicht niet. Een vererer van de Spaanse koning dan! Nee, ook niet.. Whatever. Je deugt niet als je de 1452 coupletten van het Wilhelmus niet uit je hoofd kent. Zingen met je kadaver!

  VLNRAykut, Phuc, Tyten, Eylül, X’Jeàneyshá-Treángelys en de rest.

  Nassi

  Buiten onze grenzen sterft het intussen van de nassi’s.

  Vooral in de VS van de Verenigde Staten van de USA of Amerika. En niet alleen in het Witte Huis! Nee, ook in Charlottesville, Virginia. Daar regent het nazi, momenteel.

   

  Regen.. Nazi’s.. Charlottesville.

  Want die vinden dat je als blanke gewoon op een fiets zonder stang moet kunnen fietsen zonder negers te zien. En dat de VS van de USA of the United States een hartstikke blank land is, vanaf vroeger al, toen de Indianen die niet uit India kwamen maar er al woonden gesloopt werden omdat de blanken op een fiets het Wilhelmus wilden zingen.

  Indiaanse. Hele fijne Indiaanse.

  En dat terwijl ze met één hand fietsten, want die rechterarm moet omhoog. Hoewel sommige nassi’s dat niet door hebben en hun linkerarm omhoog steken. Maar dat is misschien een puntmutsdingetje.

  ‘Alt right does left’.. Wrong arm, hippie!

  Einddingetje zodat ome reet me niet slaat

  Goedbeschouwd gaat dus de hele wereld naar de gallemiezen door vertrutting en nassi’s. En ik heb ruim 600 woorden getikt, dus met een beetje mazzel word ik vanavond niet in de sexdungeon opgesloten om door Meneer de Greef in een gimpsuit met een zweep geslagen te worden. Met een beetje geluk ben ik slechts de boksbal voor Jake.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  16/08/2017 - 14:53 14:53

  Ik viel wel geregeld en net altijd als ik nieuwe kleren had. Dan hoorde mijn moeder aan de holle klap al dat ik het was (Broertje had wel een stel hersens dus dan werd de dokter gebeld) en werden de knielappen weer zuchtend uit het naaimandje gehaald. Broeken die eruit zagen alsof je door een dolle beer was aangevallen waren nog niet hip dus liep ik de rest van de levensduur van die broek episch voor lul met Beertje Colargol o.i.d. op mijn knieën rond.
  Zingen in de klas moesten wij ook al en dan liedjes die het CDA nog veel liever verplicht zou zien. Psalmen. Gelukkig zong de meester zelf zo hard dat ie niet hoorde dat wij allemaal met een authentiek gristelijk uitgestreken porem stonden te playbacken.

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  16/08/2017 - 14:55 14:55

  Dat was overigens eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. Hennie Huisman wist nog niet eens wat playbacken was. Wat dat betreft waren we wel hip.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  16/08/2017 - 15:07 15:07

  Zeer herkenbaar!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  16/08/2017 - 14:58 14:58

  ” Kinderen MOETEN volgens VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het Wilhelmus gaan zingen in de klas.”
  Nee, CDA en CU willen dat. VVD66 vinden het een bezopen idee en dus moet er een compromis komen. Nu moet er op school maar uitgelegd worden wat er in het Wilhelmus staat en waar het op slaat. Dezelfde geschiedenisles, maar met een andere insteek, zullen we maar zeggen. Mostly harmless, maar de gristelijken hebben een doekje voor het bloeden.

  Ik vind het een prima idee dat kinderen op school regelmatig het volkslied zingen, maar dan moet er wel een nieuwe tekst komen. “Alle Menschen werden Bruder” zou al een stap vooruit zijn, maar ook daar komt God weer om de hoek kijken en dat moeten we ook niet willen.

  Dus schrijf een nieuw volkslied waar het volgende in staat:
  1) “Dat je een klein kutlandje bent en dus weinig in de melk te brokkelen hebt (go with the flow). ”
  Als iedereen dat in z’n kop prent hebben nationalistische partijen als TON, PVV, etc. opeens een stuk minder aantrekkingskracht.

  2) “In het verleden hebben we ons nogal misdragen (slavernij, koloniën, piraterij, joden verlinken) maar dat waren onze voorouders en we beloven beterschap.”
  Parallel hiermee voorzie je de sokkel van menig standbeeld van ‘held’ uit het verleden ook meteen van een nieuwe tekst.

  3) “We doen ons best op het gebied van milieu, mensenrechten en tolerantie. Maar omdat we in een democratie wonen en het volk vooral eerst zichzelf wil bedienen zal dat niet snel gaan.”
  Eigenlijk het belangrijkste uit het volkslied. Leg de verantwoordelijkheid meteen bij de onderdanen zelf. Het land ben je zelf, dus als je trots je volkslied wilt zingen kijk dan eerst even naar je eigen gedrag.

  Misschien als alle kindjes het vanaf hun zesde iedere maandagochtend opdreunen, dat het betere volwassenen worden. Heel misschien…

  behanger, Musicaldeskundige
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  16/08/2017 - 15:07 15:07

  Helemaal mee eens, Ploppo!

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  16/08/2017 - 15:08 15:08

  Wellicht een idee om vanuit Retecool samen een nieuwe versie van het Wilhelmus samen te stellen?

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  16/08/2017 - 15:09 15:09

  Opzetje:
  “Wilhelmus van Nassouwe
  ben ik, van Divers bloed”

  Monade
  Antwoord aan  Reet
  16/08/2017 - 16:10 16:10

  “Wim van Marowijne, ik ben je kosher bloedbroeder, neef.
  Swa. Je weet zelluf.”

  /En laten voorzingen door Yukki B.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Reet
  16/08/2017 - 15:12 15:12

  Het reethelmus?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Reet
  16/08/2017 - 15:44 15:44

  Mijn voorstel heb je al. Als we toch bezig zijn, mag er ook wel een andere melodie komen. Iets wat beter klinkt bij voetbalwedstrijden en de tekst makkelijker laat onthouden. Een Rap helpt voor het laatste maar is niet makkelijk synchroon te zingen.
  Een simpel raggea deuntje lijkt me eigenlijk perfect.
  Hoewel… ska is lekker makkelijk te spelen, blijft hangen en een heel pogo-end stadion heeft ook wel wat.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  16/08/2017 - 21:45 21:45

  Oh, ja, goed idee.. maak van elk kind een relativistische slappe tuinslang net als ikzelf zei de heere en schiep de mens naar zijn evenbeeld. Opdat de weereld wordt geheerscht door mijn roerganger zonder zeekaart(Alexander Pechtold). Want zeg nu zelf gemeenschap, wat hebben wij aan een zeekaart als het toch niet uitmaakt waar wij heengaan? Welk nut dient het dietschen bloed als wij net zo goed in de zon onder den klapperboom kunnen gaan liggen, achter ons bureau een nota kunnen copy-pasten of ons kunnen laten aftrekken op het gender neutrale toilet door een transpersoon voor niet al te veel geld??! Wat doet het er eigenlijk allemaal nog toe? Laat ons bidden tot ons schild ende betrouwen opdat wij allen snel gelijk en éénvormig worden, zodat moeilijke keuzes ons bespaard blijven! Amen

  behanger, Musicaldeskundige
  Beheerder
  16/08/2017 - 15:05 15:05

  Ik wil geen fiets zonder stang, want dan breek ik het frame: De stang die van de trapas naar het zadel loopt, in die 14 cm tussen de twee stangen die naar het balhoofd van het stuur lopen. Vrouwen zijn niet het zwakkere geslacht, damesfietsen wel.

  Bismarck
  16/08/2017 - 15:28 15:28

  “Buiten onze grenzen sterft het intussen van de nassi’s.

  Vooral in de VS van de Verenigde Staten van de USA of Amerika. En niet alleen in het Witte Huis! Nee, ook in Charlottesville, Virginia. Daar regent het nazi, momenteel.”
  eN ZINGEN ZE DAAR HET wILHEMUS? nOU DAN!!!14!

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  16/08/2017 - 16:00 16:00

  Zonder het Wilhellemus is alles verloren!!1!11!!!ONE!!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN