More

  RECENTE POSTS

  IK WIL DIT! EN JULLIE OOK! De Sinclair ZX Spectrum Vega+

  Het was niet de eerste computer waarmee ik bewust kennis maakte (dat waren de ZX 80 en de Aster CT80), maar wel één van de eerste computers waarmee ik echt aan de slag ging: de Sinclair ZX Spectrum.

  Vergeleken met tegenwoordig kan zelfs een autosleutel al 14 keer meer dan de ZX Spectrum, maar voor die tijd was het gewoon een intens hard heersend apparaat. Daarbij zag de ZX Spectrum van Sinclair er ook gewoon nog eens ontzettend slick uit en waren er ruim duizend games beschikbaar.

  ZXSpectrumHoe intens hard heerst het dan dat absolute eindbaas Sir Clive Sinclair, de godfather van de ZX Spectrum, samen met Retro Computers Ltd een handheld versie van de ZX Spectrum uit gaat brengen. Tenminste, als er genoeg doekoe wordt opgehaald. De teller op crowdfundingsite Indigogo staat inmiddels op bijna 63.000 pond en met een maand te gaan moet de 100.000 pond wel lukken.

  Wat je dan krijgt je dan? En ontzettend gaaf apparaat dat geïnspireerd is op de originele ZX Spectrum, maar dan in de vorm van een handheld en ongetwijfeld een stuk vlotter. Ook staan er 1000 originele games op geprogrammeerd en kun je nog 14000 (!) games naar binnen trekken om de komende 1400 jaar genoeg games te spelen in de bus, de trein, op de bank, of in het referendum-stemhokje.

  Ben je er nog niet zeker van dat je hem wilt? Laat je dan in de onderstaande video overtuigen door de originele ontwerper van de ZX Spectrum, Rick Dickinson, die dus ook de Vega+ heeft ontworpen. Vanaf 100 pond ben je al spekkoper. Scoren funden dus!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Alpha Kenny Wun
  17/02/2016 - 12:23 12:23

  De Speccy… met die rubberen toetsen!
  Ding ziet er flashy uit, maar kom met een portable C64 of Amiga and I’m game (sic!).

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/02/2016 - 12:25 12:25

  Na mijn zelf in elkaar gesoldeerde Acorn Atom, was dit mijn tweede computer.
  Avonden spelletjesplezier… als het laden vanaf de cassetterecord tenminste lukken wilde.
  Hij ligt nog steeds ergens in een doos op zolder, gezellig samen met de Atom.

  Later ook nog de QL aangeschaft (met een echte 68008!); puur omdat het kon. Maar was toen inmiddels al door grote-mensen-computers verpest en dat ding dus maar weer van de hand gedaan.

  Bla
  Bla
  17/02/2016 - 12:32 12:32

  Ik vraag me af hoeveel dagen het duurt voor ie in de la blijft liggen..
  Sommige herinneringen moet je lekker herinnering houden. Gewoon stoppen met reanimeren.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN