More

  RECENTE POSTS

  Haha, die Tijs van den Brink denkt dat Christenen heilig zijn

  We weten niet onder welke steen Tijs van den Brink normaal gesproken leeft, maar blijkbaar krijgt hij zijn nieuws voornamelijk via de Dodezeerollen opgediend na het bidden. Tenminste, die aanname moet je doen als je dit interview met hem leest.

  Tijs heeft namelijk in de hoek bij de kerk gehoord dat er zoiets bestaat als ‘de Islam’, en om die mensen te begrijpen ging hij twee dagen meedoen met de Ramadan met een moslimgezin. Op basis daarvan heeft hij zich een mening gevormd over de Islam.

  Wat ik fijn vond om te merken is dat er ook moslims zijn die echt heel gelovig zijn en zich tegelijkertijd wel echt verhouden tot westerse waarden over gelijkheid.

  No shit, Sherlock! De meeste Moslims zijn ook gewoon mensen en de mate van geloven verschilt dus ook. En ja, dat betekent dus dat ze niet voldoen aan de karikatuur die wel eens geschetst wordt. Maar, sorry, je was aan het vertellen waarom jouw sprookje wél goed is en dat van een ander eng.

  Het verschil is dat de islam uiteindelijk scheiding tussen kerk en staat niet kent. Als iemand van de SGP ergens op de Veluwe moeite heeft met moslims, die zou dat nooit politiek vertalen.

  HAHAHAHAHA. Sorry, Tijs, even bijkomen. Je weet toch wel dat dit precies is wat de SGP met hun ‘manifest tegen de Islam’, waarin ze zeggen dat er geen gelijkheid zou moeten gelden tussen Christendom en Islam, deed, he? In januari.

  In veel moslimlanden is er geen scheiding van kerk en staat en hebben mensen die niet-moslim zijn meteen minder rechten. Dat kan in geen enkel christelijk land.

  Dat kan in onze Westerse democratieën niet meer, zul je bedoelen. En dat is meer ondanks dan dankzij het Christendom. Je hoeft niet heel ver terug te gaan in de tijd om de politieke macht van verschillende kerken die het andere types Christendom moeilijk maakten te bestuderen. De scheiding tussen kerk en staat is in de meeste landen met erg veel moeite voor elkaar gekregen.

  En als het niet over geloof gaat, maar bijvoorbeeld over seksuele geaardheid, hoef je helemaal niet terug in de tijd. Kijk maar naar de VS of Rusland, waar de Christelijke doctrine er nog altijd voor zorgt dat homo’s onderdrukt worden. Dat wordt weliswaar niet rechtstreeks door de kerk bepaald, maar de religieuze mening vertaalt zich in wetgeving waarbij ‘gelijkheid’ die je zo fijn vind tussen religies voor andere mensen onmogelijk wordt gemaakt.

  Maar tegelijkertijd ben ik tijdens mijn onderzoek uiterst vriendelijke mensen tegengekomen die vanwege hun geloof vinden dat ik minder rechten heb dan zij. En dat vind ik niet fijn.

  Mooi. Goed dat je dat door hebt, dat het niet fijn is. Kunnen we dan nu in Nederland, waar we meerdere omroepen en politieke partijen hebben die vanuit hun geloof dingen lopen bepalen voor mensen die niet gelovig zijn, daar iets van leren? Kthxbye!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  26/06/2017 - 16:20 16:20

  Scheiding Kerk en Staat, Tijs?
  Volgens mij hebben we hier anders nog steeds religieus onderwijs.

  En als je echt voorstander van die scheiding bent, zou je iedere politieke partij met een religieuze grondslag moeten willen weren uit de politiek.
  Ik heb persoonlijk liever een politieke partij die zegt tegen homo’s te zijn omdat ze het vies vinden dat ze in elkaars bibs zitten, dan dat ze zeggen persoonlijk niets tegen homo’s te hebben maar dat hun heilige sprookjesboek ze niet toestaat.

  Monade
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  26/06/2017 - 17:26 17:26

  Scheiding kerk & staat != scheiding religie & politiek

  Leer dat nou eens, godverdomme!

  /En ik ga pas weer serieus in op het getyp van eaume MC als hij (m/v/*) heeft bewezen dat hij a) zijn (m/v/*) behandeling daadwerkelijk is begonnen en aan al zijn (m/v/*) sessies meedoet b) zijn (m/v/*) medicatie strikt volgens de aanwijzingen van zijn psychiater inneemt en c) er zichtbare en blijvende verbetering is opgetreden. Sterkte voor zijn (m/v/*) familie!

  Semi Sparrow
  Semi Sparrow
  Gast
  Antwoord aan  Monade
  26/06/2017 - 22:18 22:18

  Verder alles goed, Li?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN