More

  RECENTE POSTS

  Grootste werkgever van NL: “zes maanden geen verlof”

  Werknemers met een gezonde balans tussen werk- en privéleven. Het is een Nederlandse traditie en sindskort ook weer iets waar de PvdA zich hard voor maakt (tot de verkiezingen, althans). Maar in de dagelijkse realiteit komen regelmatig voorbeelden langs van situaties waarbij je al gauw denkt: “Dit is satire”.

  Daar mogen wij ons hier ook graag schuldig aan maken. Daarom moeten we wellicht meteen even duidelijk maken dat dit stukje geen satire is. We kregen op de redactie een vacaturetip. Nou zijn sommigen van ons wel eens op zoek naar een baan, dus houden we elkaar regelmatig op de hoogte. De vacaturetip betrof een Junior Medewerker Klantenservice. Het gaat daarbij om een baan van 24 tot 32 uur per week. Lekker voor iemand die graag een stukje privéleven combineert met een inkomen. Toch?

  De realiteit blijkt anders. De vacature is er ééntje voor Albert Heijn. De, naar eigen zeggen, grootste werkgever van Nederland heeft hierbij nog wat bijzondere eisen. Kan wel zijn dat je part-time werkt, maar of je dan wel vijf dagen kunt kiezen waarop je wekelijks beschikbaar bent. Van zeven uur ‘s morgens tot elf uur ‘s avonds. Je hebt keuze uit maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Behalve vrijdagavond, die moet je sowieso vrijhouden. En zaterdag ook, maar dan om de week.

  Oh, je wilt op vakantie? Je hebt een begrafenis? Je vrienden gaan trouwen? Vergeet het maar, daar kan je allemaal minimaal de eerste zes maanden niet heen, want gedurende die tijd mag je geen verlof opnemen. Gelukkig voldoe je nu echt enorm aan één van de functie-eisen: “Een trots gevoel om bij één van Nederlands mooiste bedrijven te werken!”. Nou, succes, he?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Terra Incognito
  Lid
  13/02/2017 - 13:03 13:03

  Dat gaat toch helemaal nergens over! Wat als je nou in april daar begint te werken? Dan mag je dus gewoon niet op zomervakantie. En mensen gaan daarmee akkoord ook? Twee duimen omlaag, Appie. Meer duimen heb ik namelijk niet.

  Kekker
  Kekker
  Gast
  13/02/2017 - 13:39 13:39

  Dat ziet eruit als hoe het er standaard aan toe gaat op een call centre.

  Heb ooit eens een keer voor Ziggo gewerkt namelijk. Eerste twee maanden mocht ik geen verlof opnemen. Werktijden kun je soms zelf indelen, niet altijd, je bent overgeleverd aan de grillen van de roostermaker (waar geen communicatie mee mogelijk is, en werkt op een andere locatie).

  Op een call centre ben je een nummer, net als de klanten overigens.
  Komen de statistieken van je “skills” niet overeen met je “performance”, dan wordt je “optimized”. Dat klinkt gek met al die Engelse woorden, maar je leeft volgens een strakke prestatiematrix, die zo verzonnen had kunnen zijn door Himmler hemzelf. En dat alles terwijl elders gefaalde managers je micro managen dat negentienvierentachtig er bij zou verbleken.

  Ik was alleen op de call centre omdat ik jong was en geldloos, en ik voel me nog steeds misbruikt.
  Eén jaar heb ik het volgehouden, daarna ging ik tapijt leggen. Daar verdiende ik evenveel mee, soms meer zelf, en dat werkt zuigt je zin om leven niet in een groot zwart gat. Plus gratis fitness.

  Weirdoinventor, schaamteloze d66 promoter
  Lid
  13/02/2017 - 14:39 14:39

  De duur van het contract staat er overigens niet bij, maar op dit punt zou het me niks verbazen als dat een half jaar is.

  Bismarck
  13/02/2017 - 16:49 16:49

  Gelukkig wist een VVD-stemmer me te vertellen dat er meer vacatures dan werklozen waren, dus je kunt gewoon een andere vacature kiezen.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Bismarck
  13/02/2017 - 20:57 20:57

  Alleen die cijfers linkte hij of zij er zeker niet bij? Want tenzij ik blond bezig ben zeggen die dat er meer dan drie keer zoveel werklozen als er vacatures zijn.

  Er zal altijd wat werkloosheid zijn, tuurlijk, maar nu kan het nog wel iets omlaag, met de juiste lastenverschuivingen (die arbeiders hier relatief aantrekkelijker maken ten opzichtte van outsourcen of robots) en scholing (juist ook op vakopleidingen en dergelijke, een goede lasser of loodgieter is altijd nuttig, en denk ook aan reintegratietrajecten). De economie zit weer even mee. En de vacatures bij de juiste mensen krijgen kan ook nog wel wat beter waarschijnlijk.

  Zal op dit moment zelfs nog wel netto een plus zijn voor zowel BNP als staatskas als modaal inkomen, als het goed aangepakt wordt. Helaas wringt daar vaak de schoen. Keuzes, keuzes…

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  14/02/2017 - 08:23 08:23

  Haha, jij bent er zo één die meent dat feiten en cijfers belangrijker dan meningen zijn?

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Bismarck
  14/02/2017 - 23:34 23:34

  Ik vond jouw post wel een tikkeltje aan de subtiele kant ja. Heb zelf beide links twee keer aangeklikt voordat ik zeker was dat ik de tabelkoppen goed las.

  Hé, het zijn cijfers, daar ben ik als bioloog allergisch voor.

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  15/02/2017 - 00:16 00:16

  Mijn dag is weer goed 😉

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN