More

  RECENTE POSTS

  Geheel Gratis Blogbericht!

  “If the product you get is free, you are not the customer, but the product being sold”, lieve Retecoollezertjes. In dat verband is het goed te weten dat u geheel gratis voor noppes deze pots mag lezen! Kost u helemaal niks! Ondertussen proberen we u achter uw rug om wel als kanonnenvlees aan het Korps Mariniers te slijten met behulp van onderstaande advertorial, want de schoorsteen van de redactiebunker moet tenslotte ook roken. Dus die gratis pont over het IJ, de gratis koffie in uw supermarkt, of het kosteloos mogen mee-eten bij uw schoonouders, het zou bij u alle alarmbellen moeten doen afgaan. Helaas is het lievelingsgetal van de gemiddelde Hollander toevallig ook gratis, en de handige jongens met de paarse broeken weten hier dan ook feilloos misbruik van te maken. En anders zijn er nog altijd lokale politici die de denkfout maken dat ze hun gemeente “zakelijk” moeten besturen, en net zo makkelijk de burgers die hen gekozen hebben als kanonnenvlees in de uitverkoop doen. Zo ook de Gemeente Utrecht, dat een tonnetje extragratis geld aan de firma City Wireless heeft overgemaakt, om de inwoners van Utrecht te voorzien van Gratis Wifi! Hoe hard herfst dat dan?! Nou, boterzacht dus, want de gratis Wifi is alleen bruikbaar als je eerst even inlogt met je Facebookaccount, zodat de firma City Wireless uw volledige profiel kan opharken en als rood vlees voor de marketing-wolven kan gooien, tegen betaling uiteraard! Onze voorspelling is echter dat de inwoners van Utrecht massaal het gratis Wifi op zullen gaan, want gratis! Dat niet alleen liefde, maar ook Gratis blind maakt, werd onlangs op pijnlijke wijze aangetoond door F-Secure, dat in de Londense City gratis Wifi aanbood met een zogenaamde “Herodus Clausule” in de te accepteren voorwaarden: “The recipient agreed to assign their first born child to us for the duration of eternity”. Uiteraard was dat voor niemand een belemmering om van het gratis Wifi signaal gebruik te maken.

  gratis

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Illuminatus Magnus
  10/10/2014 - 13:28 13:28

  Maar Utrecht is heel ingewikkeld hoor. Pleinen hebben daar namelijk ook een eigen wil, getuige dit citaat: “als een plein (bijvoorbeeld Neude, red.) daarnaast een Facebook-login wil, dat besproken kan worden.” En probeer jij maar eens te onderhandelen met een plein. Ik kan nog niet eens onderhandelen met mijn achtertuin.

  Bismarck
  10/10/2014 - 13:30 13:30

  Dat niet alleen liefde, maar ook Gratis blind maakt, werd onlangs op pijnlijke wijze aangetoond door F-Secure, dat in de Londense City gratis Wifi aanbood met een zogenaamde “Herodus Clausule” in de te accepteren voorwaarden

  Want iedereen leest natuurlijk altijd de voorwaarden, voor ze te accepteren.

  Trollbuster
  Lid
  10/10/2014 - 13:58 13:58

  Ach, een Herodes-Clausule kunnen ze toch niet hardmaken als bedrijf, iets met de wet en redelijke voorwaarden.
  Maar wat ik niet snap, Utrecht heeft al een (bijna) stadsdekkend netwerk van hotspots van Eduroam (van de Universiteiten en Hogescholen) waarom sluiten ze geen akkoordje met Eduroam (of de UU en HU) om dat ook voor de niet-studenten en medewerkers van universiteiten en hogescholen beschikbaar te maken?

  zymu
  zymu
  10/10/2014 - 16:03 16:03

  Ik zie een markt voor een genereer-een-tijdelijk-facebook-account-app ontstaan. Thuis laat je de tool 14 weggooi accounts maken. Buiten op straat in Utrecht laat je de app een willekeurige kiezen. Na afloop verwijderd de app het account.

  Weirdoinventor
  Lid
  10/10/2014 - 16:55 16:55

  Wat ik veel verontrustender vindt, verderop in dat Engeland artikel, is dat ze kennelijk gewoon onversleutelde e-mail paswoorden konden lezen. Kijk, dat is het soort security breach waarvan ik zou verwachten dat een of andere wortelbroek het al wel gefixt zou hebben.

  Net als dat kutsysteem dat altijd vindt dat ik te snel reacties plaats als ik al een half uur niks getypt hebt, godverdomme.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  10/10/2014 - 21:59 21:59

  Gratis WiFi wordt wat eng, ook als het geen bedrijf is maar bvb een gemeente.
  Die rollen gratis WiFi uit maar ook die willen er aan “verdienen”/economisch stimuleren.
  Dan komt ook gelijk data mining ter sprake, dat kan erg nuttig zijn voor een gemeente en voor de burger.
  Echter de mogelijkheden voor commercieel gebruik, doel gerichte advertenties bvb, rollen dan ook gelijk over de tafel.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  10/10/2014 - 22:01 22:01

  @zymu
  Gewoon WiFi uitzetten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN