More

  RECENTE POSTS

  Dus Jij Dacht Naar Een Evenement In Je Eigen Woonplaats Te Kunnen?

  Volgende week vindt het vijfjaarlijkse evenement Sail Amsterdam weer plaats en zoals altijd wordt dat geopend met de Sail In. Een prachtig evenement waarbij iedereen die iets is op een bootje te vinden is, waarbij vele tall ships langskomen inclusief dit jaar een flink aantal dat nog nooit in Nederland te zien is geweest, waarbij de lokale economie een fijne beurt krijgt en waar publiek op afkomt. Veel publiek. Er zijn dus ook allerlei regels om dat publiek ook de kans te geven dit evenement te aanschouwen – zoals dat je niet met een bootje aan de kant mag gaan liggen waardoor mensen aan wal niets meer kunnen zien. Dat is logisch. Wat ook logisch is, is dat je een beetje onder controle wilt houden waar wel en niet geparkeerd wordt. Langs het Noordzeekanaal is nou eenmaal niet zo heel erg veel ruimte. De provincie Noord-Holland neemt echter geen genoegen met stopverboden bij het kanaal zelf, ook in de vakken. Nee, zelfs op een hemelsbrede kilometer afstand van het kanaal mag men niet in wat normaal gesproken parkeervakken zijn iemand afzetten of een auto parkeren. Dat is doorslaan op het niveau dat alleen ambtenaren kunnen. Invaliden hebben parkeerplekken dichtbij, maar als je voor de rest niet geweldig ter been bent en niet beschikt over een goede busverbinding (en grote delen van de omliggende lintdorpen hebben die niet) kan je maar beter hopen dat iemand je uitnodigt om op een boot te komen kijken, want langs de waterkant kan je dat rustig vergeten.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  12/08/2015 - 12:13 12:13

  Inwoners “van de omliggende lintdorpen” gaan niet in hun eigen woonplaats naar een evenement als ze naar Amsterdam gaan. En zelfs als, dan kunnen ze nog altijd hun auto aan de rand van de stad (of bij een willekeurig NS-station buiten Amsterdam) parkeren en vanaf daar verder gaan met het OV, dat in Amsterdam nogal rijkelijk aanwezig is in vergelijking met de rest van Nederland.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ome Mc
  12/08/2015 - 17:46 17:46

  Het evenement snap ik, alleen je gejank erover snap ik niet. Wat je beschrijft aan maatregelen lijkt me doodnormaal voor een grootschalig evenement met honderdduizenden bezoekers. Dan laat je auto’s even fijn plaatsmaken voor mensen. Zouden ze meer, vaker, ruimer en groter moeten doen.

  Møhammed Said al Sahaf
  12/08/2015 - 13:54 13:54

  Uit die laatste link;” Tot ongenoegen van Chilenen in Nederland én de Amsterdamse PvdA: op het schip werden in de jaren zeventig tegenstanders van Pinochet gemarteld.”
  Wat kan dat schip daar nou aan doen? En ik neem toch zomaar aan dat er inmiddels ook een hele andere bemanning op zit.
  En dan die Marjolein Moorman, “Het kan esthetisch een mooie boot zijn, dat betekent niet dat het ethisch door de beugel kan.”
  Weet je wat ethisch niet door de beugel kan muts? Dwangarbeid.
  http://www.doorbraak.eu/dwangarbeid-het-juiste-woord/

  Raketman
  12/08/2015 - 16:03 16:03

  Nou, ik woon in/tegen het Sail-gebied en voor de bewoners lijkt het een soort militaire basis te worden. Hoop dat ik mijn saaie leventje gewoon kan doorzetten die paar dagen. (Ze zijn overigens al weken fietsen aan het weghalen hier, auto’s zijn vandaag of morgen aan de beurt).

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  12/08/2015 - 18:01 18:01

  Mwah, Mc, er worden behoorlijk bussen ingezet om ervoor te zorgen dat mensen op diverse plaatsen langs het kanaal kunnen kijken. Daarnaast heb je het niet over een maatregel die weken in beslag gaat nemen maar 5 dagen, waarna de boel weer open gaat.
  Ik denk dat uit oogpunt van bereikbaarheid en veiligheid dergelijke maatregelen niet absurd zijn, zelfs parkeerplaatsen langs het water afsluiten vind ik verdedigbaar. Je zult je auto er maar neer zetten en vervolgens volledig ingesloten worden door tienduizenden belangstellenden. Wie die ene kras er op gemaakt heeft of een ruitje heeft ingetikt staat er natuurlijk nooit bij.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN