More

  RECENTE POSTS

  Coup: Hoogste gerechtshof Venezuela stelt parlement buiten werking

  Het hoogste gerechtshof in Venezuela heeft de wetgevende macht naar zich toegetrokken en verklaart dat het verkozen parlement buiten de wet opereert. Het parlement, waar de oppositie een meerderheid heeft, zegt dat er sprake is van een coup.

  Het gerechtshof heeft het parlement ontbonden omdat het volgens haar de uitspraken van het hof negeerde, en zichzelf het recht gegeven de taken van het parlement waar te geven. Het parlement verzette zich tegen de macht van president Nicolás Maduro, die met zijn partij verder de hele macht in handen heeft.

  Het hof wilde in 2016 onderzoek doen naar potentiele verkiezingsfraude. Desalniettemin werden verkozen oppositie-parlementariërs ingezworen, waarmee er een meerderheid ontstond voor de Voluntad Popular-partij.

  Peru heeft inmiddels de diplomatieke banden met Venezuela verbroken. De Organization of American States benadrukt dat Venezuela de regionale verkiezingen, die vorig jaar plaats hadden moeten vinden, moet gaan houden en het parlement moet respecteren.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  31/03/2017 - 09:03 09:03

  Ik wist niet dat Baudet daar de boel ging opschudden.

  Bismarck
  31/03/2017 - 09:27 09:27

  Goed voorbeeld doet volgen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN