Het hoogste gerechtshof in Venezuela heeft de wetgevende macht naar zich toegetrokken en verklaart dat het verkozen parlement buiten de wet opereert. Het parlement, waar de oppositie een meerderheid heeft, zegt dat er sprake is van een coup.

Het gerechtshof heeft het parlement ontbonden omdat het volgens haar de uitspraken van het hof negeerde, en zichzelf het recht gegeven de taken van het parlement waar te geven. Het parlement verzette zich tegen de macht van president Nicolás Maduro, die met zijn partij verder de hele macht in handen heeft.

Het hof wilde in 2016 onderzoek doen naar potentiele verkiezingsfraude. Desalniettemin werden verkozen oppositie-parlementariërs ingezworen, waarmee er een meerderheid ontstond voor de Voluntad Popular-partij.

Peru heeft inmiddels de diplomatieke banden met Venezuela verbroken. De Organization of American States benadrukt dat Venezuela de regionale verkiezingen, die vorig jaar plaats hadden moeten vinden, moet gaan houden en het parlement moet respecteren.

2

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
2 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BismarckRoel Zwaar Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Roel Zwaar
Newbie
Roel Zwaar

Ik wist niet dat Baudet daar de boel ging opschudden.

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Goed voorbeeld doet volgen.