More

  RECENTE POSTS

  Brekend: EU staat op instorten

  In het redactiekantoortje van de Metro, zat de chef-ochtend net aan de koffie, toen de ANP-feed printer begon te ratelen. Tik-tik-tik-tik-tak-tik. Het was het herkenbare staccato van zo’n retro-matrixprinter. De chef-ochtend had deze aangeschaft bij de laatste Koninginnedag, samen met een oud kookboek met allerlei lekkere recepten, een stenen beeldje en twee langspeelplaten, één van Nana Mouskouri, één van Alle dertien goed. Langzaam kroop de rol langs de nerveus op-en-neer-bewegende printkop, verschenen de letters, opgebouwd uit kleine puntjes, één voor één op het papier. De chef-ochtend stond daar in zijn zwarte badjas, keek naar de steeds langer wordende rol, met zijn shaggie in zijn ene hand en zijn roze Geenstijl-mok koffie in zijn andere. Die mok had hij ooit hoogstpersoonlijk van Pritt gekregen voor “bewezen diensten”.  De chef-ochtend droeg altijd een badjas, altijd pantoffels, rookte altijd shag. Hoe vreemd het ook klinkt, hiermee schiep hij vertrouwen, autoriteit bij zijn medewerkers. De aparte kledingstijl maakte hem excentriek. Daarvoor hebben échte journalisten respect.

  Met een kordate, maar o-zo geoefende beweging, trok de chef-ochtend de rol papier los langs de gekartelde afscheurrand. Aandachtig las hij het bericht dat de correspondent in Berlijn even zo eerder had ingetypt“De Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar minister van Financiën Wolfgang Schäuble hebben gesteld dat de eurozone het aan kan als Griekenland eruit gaat. Dit meldt Der Spiegel op basis van anonieme bronnen binnen de regering.” De chef-ochtend las het bericht nog eens goed door. De machtigste vrouw van Europa, bondskanselier van het grootste land, heeft er geen problemen mee als Griekenland de Eurozone verlaat. Mmmm… Waarom zou uitgerekend zij dat zeggen? Wat zou dat betekenen voor de andere landen. Schept dit precedentenVragen, vragen, vragen…. “Auw!” Door het aandachtige lezen was zijn peuk opgebrand tot aan zijn vingers. Dat deed zeer! En in een reflex liet de chef-ochtend ook nog eens zijn roze Geenstijl-koffie mok vallen. De bruine drab vloog door de redactieruimte. De beker, brekend in wel 14 vlijmscherpe scherven, vloog over de vloer! “Scheisse!” riep de chef-ochtend uit. Zijn hele badjas onder de koffie. Zeiknat. Omdat hij op zondagochtenden toch alleen op de redactie was bedacht hij zich geen moment. De badjas ging uit, daaronder had hij geen kleren meer aan. Zodoende slofte hij dus poedelnaakt, op zijn pantoffels naar het keukentje om een dweil te halen. “Wat boeit mij die Grexit nou!” vloekte hij, met zijn vuisten gebald naar de naar de hemel. De chef bukte en pakte een emmer en sop uit het gootsteenkastje. “Merkel zal wel gelijk hebben”. Maar voordat hij de vloer begon schoon te maken draaide hij eerst een nieuw shaggie, stak deze op en liep naar zijn redactie-PC. In zijn blote reet, omgeven door bruine spetters en roze-witte scherven, typte de chef-ochtend nog even snel een artikel.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  biermeester
  04/01/2015 - 14:22 14:22

  Ik wil dit jaar gaan zeilen in Griekenland. Als ze nou een beetje opschieten, kan me dat een flinke duit schelen, denk ik.

  Weirdoinventor
  Lid
  04/01/2015 - 15:09 15:09

  Ah, ze is aan het Griekhoeden zie ik, veel populairder dan ganzen of schapen tegenwoordig. “Als jullie op die partij stemmen gaan jullie eruit, en wat ik eerder heb gezegd over dat wij niet zonder jullie kunnen klopt helemaal niet, dat was maar verkiezingsretoriek ofzo”.

  Ik kom via doorklikken trouwens nog op een mooi facepalm artikel:
  http://www.metronieuws.nl/koffiepauze/2015/01/amsterdam-maakt-186000-euro-over-aan-brabander
  De gemeente Amsterdam maakt 186.000 euro over naar een verkeerd rekeningnummer. De nieuwe “eigenaar” heeft het geld zo snel mogelijk uitgegeven en meent dat hij het daarom niet hoeft terug te geven, omdat als je zomaar enkele tonnen gratis geld krijgt je gewoon weet dat dit geen vergissing kan zijn en dus vrij besteedbaar is. Tuurlijk jongen, daar gaat de rechter vast niet meer dan 5 minuten voor nodig hebben. En dan mag jij gewoon een peperdure lening gaan afsluiten om dat geld wat je in je aflossingsvrije hypotheek gestopt hebt terug te kunnen betalen.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  04/01/2015 - 16:24 16:24

  Ehm, kan er een keer wat gebeuren aan het feit dat, wanneer men binnen een reactie op een link klikt, de link NIET opent in een nieuw tabblad maar dat gewoon je hele topic weg is?

  Xloph
  04/01/2015 - 18:56 18:56

  @Weirdo: het is dan natuurlijk ook juist omdát de rest van Europa een welwillende Griekse regering nodig heeft, dat Märkel zo’n verkapt dreigement moet maken. Als ze Griekenland liever kwijt was geweest, dan had ze rustig niets moeten doen tot de verkiezingen in Griekenland, en daarna eventueel de uitkomst kunnen gebruiken als vrijbrief om Griekenland uit de Euro te zetten.
  Wat dat betreft moet ik toch enige bewondering over Märkel bekennen, in de aanpak van de Eurocrisis.
  Wel zou er vanuit het Europees Parlement veel meer tegengeluid moeten komen over het afwentelen van de schuldenlast op de bevolking, zonder dat de direct verantwoordelijken worden aangepakt.

  Illuminatus Magnus
  04/01/2015 - 20:13 20:13

  Het is niet voor niets anoniem gelekt. Als het een waarschuwing aan de Grieken is, dan betekent die: stem wat je wilt, maar wees voorzichtig met wat je vraagt.

  Bla
  Bla
  04/01/2015 - 20:29 20:29

  Een matrix printer doet geen tik-tik-tik-tak-tik… Meer njjjjjttnjrrrrtnjjjjjtrjjjt.

  MadDieu, drukt zijn snor
  04/01/2015 - 23:11 23:11

  Frau Merkel schopt recht in het kruis van mon seigneur Hollande. (En Draghi voelt het.)

  Als Griekenland weggestuurd wordt, dan kunnen de anderen ook bij de ruif met geld verwijderd worden.

  Bismarck
  04/01/2015 - 23:51 23:51

  @biermeester: Dan zou ik wel alvast de eurootjes die je wil uitgeven van de bank halen, want reken maar dat bij een Grexit ineens blijkt dat de hele eurozone het wel handig vindt om enige tijd een opnamelimiet in te stellen.

  De Grieken zelf speculeren trouwens op een verkiezingsoverwinning voor Syriza, want ze parkeren massaal (voor zover ze dat niet al eerder gedaan hebben) hun euro’s in het buitenland.

  Bismarck
  04/01/2015 - 23:52 23:52
  teringbibber
  Lid
  05/01/2015 - 11:15 11:15

  “In zijn blote reet, omgeven door bruine spetters en roze-witte scherven”
  prachtig beeld om het nieuwe jaar mee in te gaan… de beste wensen van bibber!

  Johanvb
  Johanvb
  05/01/2015 - 12:46 12:46

  @Weirdoinventor

  Je moet blijkbaar iets verder doorklikken en harder facepalmen. Het blijkt niet te gaan om een toevallige foute overboeking. Het blijkt te gaan om een vooropgezet plan om geld over te laten sluizen naar verkeerde rekeningen.
  Intern heeft iemand er voor gezorgd dat facturen voorzien werden van een foutief rekeningnummer.
  Omdat de bank hier vrij snel achter kwam is een groot deel van het geld alweer terecht maar zo’n 28.650 euro nog niet.

  Weirdoinventor
  Lid
  05/01/2015 - 12:56 12:56

  Het verhaal is sinds mijn post inderdaad doorontwikkeld zo te zien. Dank. Dit maakt het inderdaad nog wel een boel dommer allemaal. “Nee hoor, niks mee te maken, overgemaakt is overgemaakt, want zo werken banken, toch?”

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/01/2015 - 14:00 14:00

  Als GR alsnog liever barst dan buigt kunnen we naar een flink deel van het uitgeleende geld fluiten. Geld waarvan Rutte & Co. verzekerd hadden dat het op termijn gewoon terugbetaald zou worden. Dat zie ik Mark nog niet zo snel weglachen.
  Gevolg is dat Geert er een handig “Zie je wel dat ik gelijk had; die knoflookvreters zijn niet te vertrouwen” van maakt en weer 14 zetels extra opstrijkt. Premier Geert z’n kabinet ruziet zichzelf binnen een jaar de tent uit, maar de internationale schade is dan al compleet. Dat gaat meer kosten dan die paar miljard die we aan GR kwijt zullen zijn.

  Kortom, laat die Grieken nog maar even aan het Euro infuus ajb.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN