Veel boeren in Brabant zijn teleurgesteld in politiek, nu zich een financiële ramp aftekent in de agrarische sector. Een woordvoerder van ZLTO spreekt zelfs van een traumatische ervaring voor vele boeren.

Nu de handel in varkens is ingestort proberen veel boeren om te schakelen naar de hennepteelt, of een xtc-lab te beginnen. Vanuit Brussel zijn er honderden miljonen euro’s beschikbaar voor de herstructurering van de varkensbranche, alleen weigert Haron Dijksma, staatssecretaris van landbouw, over de brug te komen. Volgens ZLTO verschuilt Dijksma zich teveel achter regeltjes. “Al dat politieke geprietpraat over zogenaamde illegaliteit, daar schiet niemand iets mee op. De tijd van eindeloos ouwehoeren ligt achter ons: het is nu tijd voor actie, anders is het te laat. Kijk, boeren zijn hardwerkende ondernemers die de handen uit de mouwen willen steken, en veel centjes willen verdienen, alleen komen ze van oudsher pas in beweging als er subsidie betaald wordt. Noem het de Katholieke genen. Beetje flauw van Rutte om deze branche daar nu zo hard op te pakken, nu het water de boeren aan de lippen staat. En wat is er nou meer landbouw dan een plantenbedrijf te beginnen? Ik zie het probleem niet. En of je nou mestafval of xtc-afval hebt, dat boeit toch ook niemand? Als het kabinet niet snel die Europese pot geld opentrekt gaan er gewoon boeren failliet. Die vallen dan ten prooi aan de keiharde georganiseerde drugshandel. Dan moeten we natuurlijk helemáál niet willen met z’n allen.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bismarck
26/07/2016 - 11:34 11:34

Zegwaard verwacht nog hulp vanuit Den Haag. ”We willen onder meer een langere werktijdverkorting dan de dertig maanden die we nu krijgen.”
Alstublieft, twee en een half jaar deeltijd-WW voor een hagelbui (en dat is nog niet genoeg blijkbaar).

cspr
Lid
Antwoord aan  Bismarck
26/07/2016 - 12:50 12:50

Gisteren nog in Luyksgestel geweest. Dat dorp ligt volledig in puin. Wel rijdt iedereen inmiddels een nieuwe auto. Dat dan weer wel.