En gaat het dan wel goed met de BOA? Zal de vraag zijn die in u opkomt. Wij vermoeden van wel, want de Gemeente verstrekte alleen een uitdraai van het proces-verbaal en geen overlijdensakte, dus het zal meevallen.

“Maar hoezo heeft een BOA dan een tia tijdens het opleggen van een boete”, is natuurlijk uw logische vervolgvraag. Nou, wanneer een BOA (Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar) een boete uitschrijft, dan moet die óf de identiteit van de bestuurder vaststellen, óf als er niemand bij de auto is, omschrijven wat de situatie is en registreren waarom een staandehouding niet mogelijk was. De symptomen van een tia (of beroerte) ziet u hier.

Die moet minstens op het toetsenbord zijn gevallen. Kwijlend.

Maar wanneer de betrokken burger überhaupt met de auto niet op die plek was, dan is dat toch simpel, je stuurt een briefje richting de CVOM in Utrecht. U kent ze wel. Puike types.

De Officier van Justitie daar reageert echter als volgt: “Er is een afweging gemaakt tussen uw argumenten en de ambtsedige verklaring van de verbalisant. De Officier kent doorslaggevende waarde toe aan de ambtsedige verklaring van de verbalisant.”

Nee. Lees dat nog eens. Dat staat er echt. “4W, GO, GLL NBGGNG BDVG” is -OVERTUIGENDER- dan “He, sorry, maar ik was daar niet met mijn auto“.

Dus die bengels van Boetecontrole (want ja, die kwamen hier natuurlijk mee) zijn voor de betreffende burger naar de kantonrechter gegaan met (kort samengevat) OMGWTFROLBEROERTE en de rechter had gelukkig iets meer, euhm, realiteitszin.

“Oh, dus het lag niet alleen aan ons?”

1

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
1 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ds. Ploppo Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Ds. Ploppo
Eindbaas!
Eindbaas
Ds. Ploppo

Lijkt me duidelijk zat… Sinds wanneer mag je geen afkortingen meer gebruiken?
“4W, GO, GLL NBGGNG BDVG”
4 wielen
grote oto
geel-lila
neger betrad gedempte gracht niet goed
betaal die vordering gewoon!