More

  RECENTE POSTS

  BOA krijgt tia tijdens opleggen boete, boete vernietigd

  En gaat het dan wel goed met de BOA? Zal de vraag zijn die in u opkomt. Wij vermoeden van wel, want de Gemeente verstrekte alleen een uitdraai van het proces-verbaal en geen overlijdensakte, dus het zal meevallen.

  “Maar hoezo heeft een BOA dan een tia tijdens het opleggen van een boete”, is natuurlijk uw logische vervolgvraag. Nou, wanneer een BOA (Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar) een boete uitschrijft, dan moet die óf de identiteit van de bestuurder vaststellen, óf als er niemand bij de auto is, omschrijven wat de situatie is en registreren waarom een staandehouding niet mogelijk was. De symptomen van een tia (of beroerte) ziet u hier.

  Die moet minstens op het toetsenbord zijn gevallen. Kwijlend.

  Maar wanneer de betrokken burger überhaupt met de auto niet op die plek was, dan is dat toch simpel, je stuurt een briefje richting de CVOM in Utrecht. U kent ze wel. Puike types.

  De Officier van Justitie daar reageert echter als volgt: “Er is een afweging gemaakt tussen uw argumenten en de ambtsedige verklaring van de verbalisant. De Officier kent doorslaggevende waarde toe aan de ambtsedige verklaring van de verbalisant.”

  Nee. Lees dat nog eens. Dat staat er echt. “4W, GO, GLL NBGGNG BDVG” is -OVERTUIGENDER- dan “He, sorry, maar ik was daar niet met mijn auto“.

  Dus die bengels van Boetecontrole (want ja, die kwamen hier natuurlijk mee) zijn voor de betreffende burger naar de kantonrechter gegaan met (kort samengevat) OMGWTFROLBEROERTE en de rechter had gelukkig iets meer, euhm, realiteitszin.

  “Oh, dus het lag niet alleen aan ons?”
  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  30/01/2017 - 13:30 13:30

  Lijkt me duidelijk zat… Sinds wanneer mag je geen afkortingen meer gebruiken?
  “4W, GO, GLL NBGGNG BDVG”
  4 wielen
  grote oto
  geel-lila
  neger betrad gedempte gracht niet goed
  betaal die vordering gewoon!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN