More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 090: een trio tips – 13

  1miljard! Dat heeft onderwijzer Hugo al verbrand aan belastinggeld voor field labs om testen of we het overleven door het uitblijven van de vaccinatie die hij zou regelen. En dan is er nog de avondklok, wat een ellende allemaal. Gelukkig is een Retecool in de buurt met wat afleiding.

  Vlogmeisje met talent
  Ja, je las dat zojuist in één zin. Madeyewlook kan dan ook echt dingen, bizar gewoon zoals zij zichzelf kan vermake-uppen. Haar stem is dan weer meer als zure melk, maar kijk dan zonder geluid. Hier verandert ze in een soort kruising tussen een bosfee en Nintendo Toad.

  Timelapse in Google Earth
  Wat legt Google niet vast? Teveel? Wie grossiert in big data kan daar ook dingen mee doen zoals trends inzichtelijk maken, zichtbaar in dit geval met Google Earth. Fascinerend en ook beangstigend zijn de filmpjes. Als het geslacht homo deze impact heeft in 30 jaar, hoe ziet het er dan in 100 jaar uit?

  Retro in je broekje browser
  Heimwee is voor bejaarden, maar wie wil er niet soms even terug zappen naar de tijd dat we met puisten achter “de computer” zaten? Precies, en dat kan nu nog eenvoudiger: EmuOS draait oude games en programma’s in en neppe Windows 95. Hexen, Half-Life, Quake, Doom 1/2/3 of Unreal Tournament? Weer een ouderwets kankeren op Clippy? Winampen alsof het 1999 is, Command and Conquer, Transport Tycoon, etc. etc. etc.. Hier gaat veel teveel tijd inzitten, gelukkig werk ik morgen thuis.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf.  Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  20/04/2021 - 07:36 07:36

  Mag ik even opmerken dat Winamp gewoon nog bestaat, ik gebruik hem altijd voor het spelen van muziek op mijn laptop.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Bobbie Rotkop
  20/04/2021 - 09:19 09:19

  Ze dachten toch een tijdje llama?

  hangmat
  hangmat
  Gast
  20/04/2021 - 20:54 20:54

  ik ga voor het trio uit de header!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN