More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 047: documentaire “Zij gelooft in mij”

  En doorrrrrrr met de Avondklokestafette, want waarom naar buiten gaan vanavond. Het mag niet en daarbij waait het ook nog steeds als een malle. Mooi moment om ons weer te storten op een fijne documentaire.

  André Hazes Junior is helaas weer eens in het “nieuws” omdat hij voor de tweede keer zijn lul laat denken en dus zijn vriendin en tevens de moeder van zijn kind verlaat voor een voorstijfsessie met een instagramhoer opmaakpoppetje dat haar credits niet heeft verdiend met de inhoud van haar hoofd, maar meer met de inhoud van haar lippen (en wat daarop wordt gesmeerd).

  Hazes senior zou zich dood drinken (in zijn graf omdraaien kan niet, want zijn resten zijn tijdens een Tros-evenement de lucht in geschoten) als hij zou zien hoe junior momenteel zijn naam te grabbel gooit. Oh wacht… Nu ja, je begrijpt hem. Waar André Hazes junior een verwend baasje met plakplaatjes en een middelmatig repertoire is, was zijn ouwe een echt volkszanger pur sang. Wegens ellende en onzekerheid getergd tot op het bot, Maar daardoor heeft hij wel enkele legendarische meezingers geproduceerd.

  Dat was eind vorige eeuw voor John Appel reden om André Hazes bijna een jaar te volgen om met het geschoten beeldmateriaal de briljant mooie documentaire “Zij gelooft in mij” naar het witte doek te brengen. De documentaire geeft een ontluisterende inkijk in het leven van de laatste echte volkszanger die Nederland gekend heeft en laat zien dat hij ondanks zijn succes eigenlijk dood eenzaam en extreem onzeker was.

  Het is overigens niet alleen maar huilen, want vooral de onversneden Rotterdamse ouders van Rachel Hazes zorgen voor een onbedoelde komische noot in de anderhalf uur durende documentaire. En let vooral ook even op de manier waarop ze hun minderjarige dochter opdringen aan André Hazes, de rest is geschiedenis.

  Goed, hieronder dus anderhalf uur nostalgie en tevens een stukje Nederlandse historie in Zij Geloof in Mij uit 1999.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf. Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  11/03/2021 - 16:19 16:19

  Ik dacht altijd dat André Hazes een typetje was van Michiel Romeyn?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN