More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 030: een trio tips – 5

  Prima weer voor de buitenneukers was het afgelopen weekend. Maar het is al vroeg weer koud en de avondklok is inmiddels minder fraai herverbouwd naar een soort 2.0-versie. Daarom bieden we je een trio aan wat ook prima ‘s avonds binnenshuis geconsumeerd kan worden. We gaan op reis!

  British Museum – History Connected
  De eerste halte is het British Museum. Neuk “het griepje”, fuck Brexit, het museum is gewoon open in uw browser, ook na 21u en het mondmasker mag in de Gucci-buidel blijven zitten.
  Eigenlijk, als ik dat mag zeggen -ja dat mag ik-, vind ik museumbezoek op deze wijze een stuk prettiger. Het is gratis, er zijn geen wachtrijen, niemand staat in de weg, geen ranzig koptelefoontje en geen lieslauwe koffie voor teveel geld. Dus mik die browser op deze link en zwerf naar hartenlust door categorieën en tijd.
  Bonus: het zelfde maar toch anders is het British Museum via Google Earth.

  Stonehenge Skyscape
  Stinkhippies met ranzige dreads zie je al genoeg momenteel, des te vetter is het dat Stonehenge 100% wappie-vrij te bezoeken is. Beter nog, in de browser zijn er een heleboel dingen meer mogelijk zonder een handvol paddo’s. Ik ga bewust niks uitleggen hoe je moet schieten, speel en ontdek.

  100,000 Stars
  Ook het laatste deel van dit drieluik hebben we te danken aan Google. 100,000 Stars is een interactieve visualisatie van ons sterrenstelsel. Klik en zoom of doe de tour, of beiden, waarom niet. Eén maar, dit feestje gaat alleen los in een browser met een Chromiummotor in het vooronder. Firefoxers en Safaritoeristen kunnen anders droogrijden op onderstaande video of deelnemen aan het reserveprogramma via Stellarium.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf.  Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  22/02/2021 - 16:36 16:36

  Zijn er wel alleen niet geroofde kunstwerken daar?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN