More

  RECENTE POSTS

  Anti-jihadprojecten geterroriseerd door fraude, Tjibbe wist van niks

  Wegens de dreiging van teruggekeerde Syriëgangers, spontane hoofdafsnijders en ander explosief volk, schieten de anti-jihadprojecten als paddenstoelen uit de grond. En uiteraard krijgen die allemaal subsidie. Past ook uitstekend in het uitgebreide pakket aan maatregelen waar het beste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog laatst mee kwam, waarin vooral punten stonden die Opstelten niet begreep, en waarvan Asscher even gemist had dat ruim de helft al jaren zo werkte.

  Maar oh nee, wat blijkt nu? Het Openbaar Ministerie heeft minstens vijf (!!) van deze projecten aan een onderzoek onderworpen, waaronder FORUM, één van de grootste anti-radicaliseringsprojecten of, zoals ze het zelf noemen: Instituut voor multiculturele vraagstukken. Die toko wordt overigens al opgeheven, maar vooralsnog is dat pas volgend jaar en moest er nog wel even gebruik gemaakt worden van de subsidie van dít jaar.

  En dat lukt, blijkbaar: de subsidie stroomt rechtstreeks de zakken in van medewerkers. Corruptie, fraude, of gewoon stelen, zo lijkt het. Er zijn inmiddels twee verdachten staande gehouden, aldus betrokkenen tegen de Volkskrant: De één is FORUM-programmamanager en PvdA-politicus Halim el Madkouri, de ander de Haagse Berber-activist Farid L. Dit tweetal was betrokken bij de organisatie van een vijftal ‘weerbaarheidsbijeenkomsten’ voor ouders van potentiële Syriëgangers in Den Haag, Gouda en Delft.

  Verdomd? Niet een PvdA-politicus? Daar verwacht je helemaal niet van dat ze corrupt zijn, frauderen of gewoon stelen. Nou ja, buiten de legio voorbeelden van PvdA-politici die dat wel deden. We zullen hier overigens niet generaliseren hoor, over dat corruptie, fraude en gewoon stelen typisch iets voor de PvdA is. De VVD kan daar namelijk ook wat van.

  Uiteraard vechten de betrokkenen intussen elkaar de tent uit met een welles-nietes-spelletje, maar gelukkig is de voorzitter van de Raad van Toezicht van FORUM bereid om het boetekleed aan te trekken. Mag u één keer raden wie de voorzitter is.

  Jawel, de D66-stemmer die meeschreef aan het VVD-programma. De man die voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, voorzitter van de uitkeringsinstantie UWV, van het Productschap Tuinbouw én van de Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (VPB) is, Tjibbe Joustra.

  Dat we al die jaren dat hij bovengenoemde functies vervulde veilig zijn gebleven, mag dus gevoeglijk een wonder heten. Want kennelijk wist Joustra ook in dit geval weer totaal niet wat er om hem heen gebeurde. Gelukkig zijn er anti-jihadprogramma’s. Voor uw veiligheid. En de portemonnee van de medewerkers.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  20/09/2014 - 13:57 13:57

  Terwijl het zo simpel is de radicaliserende medemens eruit te pikken, daar heb je helemaal geen dure projecten voor nodig. De Belgen doen het ons weer eens voor.
  http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/2054594/2014/09/18/De-Ideale-Wereld-ontmaskert-Syriestrijders.dhtml

  Weirdoinventor
  Lid
  21/09/2014 - 13:19 13:19

  Mwah, het echt leuke nieuws komt over een paar maanden pas, dan blijkt dat het geld terecht is gekomen bij een haat-imam en een Syrische wapenhandelaar.

  Peace, Love and All that stuff
  21/09/2014 - 13:56 13:56

  Tjibbe Joustra, de vleesgeworden personificatie van een raamambtenaar. Zolang hij maar niets doet kan hij geen schade aanrichten. Hij kan mooi voorlezen, dat wel.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN